Huszonöt éves sérelmeit hánytorgatta fel Gundel Takács Gábor a Story4 tévé adásában szerdán, akinek mondandóját Vitray Tamás sem hagyta szó nélkül. A legendás riporter roppant diplomatikusan és alaposan megválogatva szavait válaszolt Gundinak, de kitűnik: nem érzi jogosnak valamikori be­osztottja bírálatát.

Az előzmények ismertek: Gundel Takács Gábor 1983-ban kezdett a Magyar Televízió sportosztályán, ám egy évvel a nagy lehetőség, az 1996-os atlantai olimpia előtt távozott az Eurosporthoz, a mai napig tisztázatlan okok miatt. Azonban roppant különös indokot hozott fel arra, hogy mi vezetett a döntéséhez, kijelentette, hogy Vitray Tamás, a magyar tévézés legendája miatt távozott annak idején a közmédiától.

 „Úgy éreztem, egy helyben topogok. Nem láttam az előrelépési lehetőséget, pedig úgy éreztem, szeretnék ezen a bizonyos szamárlétrán továbblépni felfelé, de az akkori főnökömmel, Vitray Tamással nem értettünk ebben egyet” – állította a televíziós műsorban Gundel Takács Gábor, aki akkoriban egyfajta beugró embernek érezte magát, ho­lott nagyobb kihívásra vá­gyott.

Arról beszélt, hogy szerinte Vitray nem adott neki lehetőséget:

„Jeleztem, szeretnék továbblépni, de nem tudok, mire ő azt mondta, úgy látja, a képességeimnek megfelelő feladatokat látok el. Ezt a mondatot sosem fogom elfelejteni, fájt” – mondta, majd hozzátette azt is, hogy Vitray Tamás azóta sem jelezte neki, hogy változtatott volna az álláspontján.

Vitray szerint ő nem küldte el a tévétől Gundelt

Vitray Tamás (Fotó: Honéczy Barnabás/MTI)

„Ő nem az az ember, aki ad ilyen jelzéseket. Magának való, nem nagyon ment el eseményekre, ahova meghívták, nem voltak barátai sem. Ezt azóta sem beszéltük meg, sem ő nem keresett engem, sem én őt. De nincs bennem fullánk, mert az eltelt idő azt mutatja, talán abban igazam volt, nem biztos, hogy a képességeimnek megfelelő feladatokat láttam el akkor” – fejtette ki a tévés a Story4 Tv Arckép című műsorában.

A Bors felhívta Vitrayt, aki meglepődött Gundel vadjait hallva.

„Ez egy negyedszázados történet. Én soha nem küldtem el Gundel Takács Gábort. Ő jött hozzám, és azt mondta, hogy úgy érzi, ő itt nem rúghat labdába. Amiben volt az igazságnak némi magva, hiszen Gyulai István, Knézy Jenő, Hajdú B. István, Faragó Richárd, a négy klasszis már ott dolgozott a sportszerkesztőségben. És csak szerényen megjegyzem, hogy magam is riporterkedtem a szerkesztőségben” – kezdte lapunknak Vitray Tamás.

„Ő akart elmenni, és őt igazolta később az élet, mert mihelyst más műsorformákban jelent meg, kiderült, hogy nagyon is tehetséges. Én abszolút híve vagyok, nem tudok egyebet mondani. Sok műsorát láttam már, és nagyon jók. Nem volt nekem álláspontom, amit érvényesítettem, csak nem érezte jól magát, mert nem jutott előrébb. Soha nem volt bajom Gundel Takács Gáborral. Az meg, hogy nekem vannak-e vagy voltak barátaim, már az én magánügyem” – fejtette ki a televíziós legenda.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Gundel akkor pont rossz időben volt a telesportnál. Knézi és a többiek mellett labdában sem rúghatott.
RonaGyuri
Ahogy mondta Gundi a képességeinek megfelelő feladatokat kapott, ő meg többet szeretett volna! =))
A többi meg csak a család közismert antiszemitizmusa! =))
Pálinkafőző Rézüst
Ez a Gundi gyerek is kering össze-vissza, mint gólyafos a levegőben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.