Bohus Richárd a 18., Kozma Dominik pedig a 21. helyen zárt, ezzel egyikük sem jutott be az elődöntőbe 100 méter gyorson az úszó-világbajnokságon. 

A vb egyik legnépesebb számára 119-en neveztek, igaz, néhányan végül nem álltak rajtkőre.

A magyarok közül Bohus az utolsó előtti, azaz a tizenegyedik futamban kapott helyet. A 24 éves békéscsabai versenyző a szélső, 9-es pályán kifejezetten jól kezdett, s a fordulót követően ugyan visszaesett, egy nagy hajrával, egyéni legjobbjától csupán egyetlen századdal elmaradva 48.87 másodperccel az ötödik lett.

Nincs magyar elődöntős 100 méter gyorson

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jobb lett volna ez, csak a váltóban elért harmadik hellyel nem számoltam, talán túl nagy érzelmi többletet adott, ami miatt nem nagyon tudtam aludni az elmúlt napokban. Ez most ennyi volt, nagyon meghaltam a végére

- mondta Bohus Richárd.

Ezt követően Kozma Dominik állt a rajtkőre. A 26 éves úszó a vasárnapi nyitónapon a bronzérmet nyert 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként ért el országos csúcsot, majd kedden 200-on – ahol fantasztikus versenyzéssel hatodik lett – Cseh László 2009-es hazai rekordját javította meg.

Kozma a 8-as rajthelyről indulva negyedikként fordult a második 50-re, s végül Bohus idejéhez képest két századdal rosszabbat, 48.89-et úszott, ezzel hetedik lett a futamában.

Lerombolt a kétszáz gyors rendesen, de azért jöttem, hogy kiússzam magam, örülök annak az országos csúcsnak. Ha ott tartalékolok, ez most biztos jobb, de az nem én lettem volna

- nyilatkozott Kozma, majd hozzátette: a kétszázas ritmus volt benne, a gyorsaság hiányzott az úszásából.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Egy világbajnokságon a sok kiváló versenyző között csak hajszálnyi eredmények döntenek, hogy ki jut tovább. Már az eddigi szereplése is elismerést érdemel! Lesz ez majd jobb is! Hajrá magyarok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.