Magyar állampolgár lett a 23 éves Szabó Szebasztián, aki a tavaszi országos bajnokságon Cseh Lászlót és Milák Kristófot megelőzve megnyerte az 50 és 100 pillangót.

Kiakadtak a magyar úszóedzők a vajdasági Szabó Szebasztián honosítása miatt
Fotó: Czeglédi  Zsolt/MTI

A zentai (Vajdaság, Szerbia) születésű sportoló ráadásul 50-en akkora magyar csúcsot úszott, ami a negyedik legjobb időt jelentette a világranglistán, miközben 100-on is ő a világranglista-első.

Édesapám magyar, én magyar állampolgár is vagyok, a sportállampolgárság elsősorban érzelmi kérdés és döntés. Nagyszerű közösségbe kerültem Győrben, hosszú távra tervezek itt

– mondta Szabó Szebasztián a Nemzeti Sportnak.

A tavaszi versenyen alulmaradt Cseh és Milák edzői nem örülnek a hírnek.

Selmeci Attila, Milák Kristóf trénere azt mondta, bár a honosítás erősítést jelent a magyar válogatottnak,

ez éppen azoknak a magyar úszóknak – gondol itt Cseh Lacira és Kristófra – a dolgát nehezítheti meg, akik a jövőben érmeket szeretnének szerezni.

Reméli, hogy ebből nem lesz rendszer.

Cseh edzője, Plagányi Zsolt úgy érzi, a magyar úszósportnak nem kizárólag, de elsősorban a hazai utánpótlásra kell támaszkodnia,

kész versenyzők importja sem rossz dolog, egészen addig, amíg nem válik szokássá, és nem alakul ki olyan, vagy ahhoz hasonló helyzet, mint a profi kézilabdacsapatokban.

Szabó egyébként a júliusi vb-n nem lesz Csehék vetélytársa, olimpián pedig – ha nem kap külön engedélyt – csak három évnyi magyar válogatottság után indulhat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kiváló tudósaink, szakembereink önmagukat exportálják külföldre, az elmebeteg és bandája újabb iparága meg sportolókat importálni ide... rohadt világ alakult itt ki.
RonaGyuri
azért ez az ügy is sokat, nagyon sokat elmond ezen a területen is a mai matyar rögvalóságrúl!!! =))
nezelodo
Istenem, ha már mindenféle, hivatalosan nem kívánatos náció polgárai vásárolhatnak maguknak letelepedési kötvényt, vagy szerezhetnek még magyarul köszönni sem tudók állampolgárságot, ez már csak "kis vaj" illiberália füle mögött.
advocat
És ha az érmeket szerb színekben nyeri? Az jobb lenne? Gondolkodni is kell, nemcsak dumálni. És azért itt jobbak a körülmények. Talán. És még mindig jobb, mint a focizni nem tudó sötétbőrű "focisták" importja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.