Szöllősi György szerint az, hogy Zsóri Dániel hétfő este a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves gáláján elnyerte a legszebb gólért járó Puskás-díjat, nemcsak a 18 éves támadó, hanem az egész magyar nemzet érdeme.

"Zsóri góljában az egész magyar nemzet erőfeszítése is benne van" – véli a Puskás-ügyek nagykövete

"Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van"

- nyilatkozta a milánói díjátadó helyszínén az MTI-nek a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete.

A Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke hozzátette, már a Puskás-díj létrejöttéhez is kellett magán Puskás Ferencen és az ügyet felkaroló özvegyén túl a Nemzeti Sport, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Puskás Akadémia közreműködése.

"Aztán ott van Zsóri gólja mögött a magyar bajnokság, mégiscsak egy NB I-es rangadón született a találat. A fiatalokat előszeretettel a csapatba állító Herczeg András, az egyik legsikeresebb aktív magyar edző személye révén ott vannak mögötte az edzők, a szakma képviselői. Akárhogyan is, de az egyik legszebb új stadionban született a gól, amelyet a fiatal nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4 Sport rögzített és közvetített, s amelyért idejében megkezdte a lobbizást a szövetség"

- fűzte hozzá Szöllősi.

Szöllősi György kijelentette, benne vannak a sikerben a szurkolók is, akiknek tízezrei a legjobb tíz közül a legjobb háromba segítették a találatot.

"A többi pedig már történelem: a magyar csatárzseniről, Puskás Ferencről elnevezett globális díjat annak évtizedes története során először egy magyar futballista vehette át a FIFA-nak az egész világon figyelemmel kísért díjkiosztó gáláján. Talán nem kell mondanom, hogy mekkora öröm ez nekem azután, hogy 2006 végén, az ötletgazda néhai Csorba Istvánnal először beszéltünk a Puskás-díj lehetőségéről egy félreeső szerkesztőségi szobában"

- mondta Szöllősi.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
@namihami: Pontosan így van, sok magyar focista rúgott már ennél nagyobb és szebb golokat is , káros ezt most így meglovagolni ! De Magyar szokás egyszer felemelni és egyszer meg a földbe döngölni embereket !
namihami
@maci0427: Ezek nem várják meg, amíg a földbe döngölik őket. A teljesítmény kontra bérezés hányadosa eleve ott tartja őket.
A röhögés fog el, amikor az ""illetékes nyilatkozó/nyAlatkozó"" azt a hasonlatot hozza fel:: Hogy bezzeg a kintiek...
Arról az apró különbségről valahogy mindig megfeledkezik, hogy azok megkeresik (teljesítménnyel és reklámbevétellel) és nem az adott miniszterelnőkük tömi őket ÁLLAMI pénzekkel, stadionokkal és egyéb, számunkra már láthatatlan jövedelmekkel. Ha a honi ""csapatok"" hasonló kondíciók mellett működnének, akkor szerintem se itt, se máshol egy betűt nem ütnénk le a klaviatúrán. Ez a jajongás a mi zsebünkre megy, így megszereztük hozzá a jogot.
Aki Én
Nem túlzás, hiszen a fociba tolt, követhetetlen közpénz milliárdok nélkül fizetésük sem lenne.
RonaGyuri
szegény ország, akinek az erőfeszítése az, ami itt foci helyett van! =))
Fantomasz
Nem gólszépségverseny kell hanem hozzák létre a Puskás életműdíjat amit egy olyan játékos kaphat meg aki
legalább utoléri öcsibácsi teljesítményét egy egész pályafutáson keresztül . Lehet érte hajtani .
Fantomasz
Persze Magyarországra gondoltam . Egyébként már ki is lehetne osztani néhányat (Addig amig élnek még ) akik el nem érték ugyan
de távolról megközelítették .
A teljesség igénye nélkül : Törőcsik András , Nyilasi Tibor, Szokolai László ,Ebedli Ferenc , Détári Lajos ,Gera Zoltán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok