A világbajnok francia és a címvédő portugál válogatott is a részben budapesti rendezésű csoportba került szombaton a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti sorsolásán, azaz mindkettő a Puskás Arénában játssza két mérkőzését.

Igazi halálcsoportba kerül a magyar válogatott, ha véletlenül mégis kijut az Eb-re
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mivel Budapest rendezői párja München, így ebben a négyesben szerepel még Németország, amely mindhárom találkozóját hazai pályán játszhatja.

Amennyiben a magyar válogatott a márciusi pótselejtezőn kijut a kontinensviadalra, akkor ezzel a három csapattal kerül egy kvartettbe, a világbajnokkal és az Európa-bajnokkal ráadásul hazai pályán küzdhetne meg. Kvalifikáció esetén a magyarok június 16-án Portugália ellen kezdenének, majd 20-án Franciaországgal játszanának, újabb négy nappal később pedig Németország vendégei lennének Münchenben.

"Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott. Egyértelműen ez a legnehezebb csoport, amelybe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk"

- értékelte a sorsolást Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki leszögezte, nem szeretne ennyire előreszaladni, mert egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálni.

Az olasz tréner szerint már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű a pótselejtezőben, és ha azt megnyerik, akkor elképzelhető, hogy a "roppant erős" Izlanddal kell majd játszaniuk hazai pályán. A másik ellenfél a kijutásról döntő fináléban Románia lehet.

A Nemzetek Ligája A divíziójának pótselejtezőjéről még Izland és Bulgária kerülhet az F csoportba, de ha Románia nyerné a négyest, akkor rendezőként a részben bukaresti C csoportba kerülne, így a D divízió győztese jönne negyediknek a "halálcsoportba". A legalsó osztály pótselejtezőjében Koszovó, Fehéroroszország, Észak-Macedónia és Georgia érdekelt.

A sorsolás másik érdekessége az volt, hogy Horvátország és Anglia azonos négyesbe került, így "megismétlődik" a tavalyi világbajnokság elődöntője, amelyet hosszabbításban 2-1-re a későbbi ezüstérmes horvátok nyertek, akik most éppen a magyarok selejtezőcsoportjából jutottak ki első helyezettként. Az angoloknak másik ellenfelük, Csehország is ismerős lesz, mivel azonos selejtezőcsoportban szerepeltek. Így járt a spanyol és a svéd válogatott is.

A sorsoláson az is kiderült, hogy Rómában olasz-török nyitómeccsel veszi kezdetét június 12-én a rendhagyó Eb, amelyet 12 ország egy-egy városában rendeznek. Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. A legjobb 16 között az egyik budapesti fellépő a C csoport győztese lesz, ennek a négyesnek jelenleg Hollandia, Ukrajna és Ausztria a biztos tagja.

A 2020-as Eb csoportjai:

A csoport (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc

B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország

C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D divízió győztese, vagy Románia

D (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C divízió győztese, Csehország

E (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B divízió győztese

F (München és Budapest/Puskás Aréna): A divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália

A pótselejtezők elődöntői (március 26.):

A divízió: Bulgária-Magyarország és Izland-Románia

B divízió: Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország és Szlovákia-Írország

C divízió: Skócia-Izrael és Norvégia-Szerbia

D divízió: Georgia-Fehéroroszország és Észak-Macedónia – Koszovó

A finálékat március 31-én rendezik, a győztesek jutnak ki az Eb-re.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Pupákokok nem ki kell jutni, ha itthon játszunk, hanem be kell jutni.
Ami azt illeti kijutott má nekünk épp elég a balsorsból, de ha jól látom még nem elég most sem, pedig má minden van hozzá terepasztalos videó, és bőrfotelos lelátó kipcsakos szurkolók és dalos kották, még igazi sztárok is vannak, zakó is, meg bunda is csak foci nincs.
jesz
a sorsolás eredményét hallva Bulgáriában örömünnep volt.. ...a biztos győzelmüket ünnepelték, és könyörgő imát mondtak, hogy Rossi maradjon addig a főnök
namihami
@jesz: Rossi? Nem teljesen mindegy? EZEKNEK?
Ha az Atyaisten szállna alá, ezekbe az se tudna eredményt teremteni. Nem 6 nap, de egy örökkévalóság alatt se.
Sámannus
Valamikor az volt a halálcsoport, ahol mi voltunk a kaszás, mára, mint a csirkék úgy szaladgálnak a figgyúk a pályán.
Ahogy az egyik szakértő kommentálta: labda nélkül egész jó a mozgásuk. A képen is azt gyakorolják, hogyan kell behódolni (elsősor) utána csere.
simmering73
Félelmetes ez a magyar csapat - itt a képen. Ebben a pózolásban aztán kimerült minden tudományuk. Azt hiszem mindenkinek jobb, ha nem jutnak tovább. Így nyugodtan készülhetnek a 2024-es világbajnokságra.
division
Azok, akik nem akarják hogy kijussanak ne mondják senkire hogy nem magyarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.