A jóslatok nem túl biztatók. 2050-re várhatóan kétszer annyi húst fogunk fogyasztani, mint manapság. Azaz fogyasztanánk, ha lenne elegendő. Egy mikrobiológus szerint nem kell aggódnunk, megtalálta a megoldást.

Forrás: donna.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
palika
Mit szólnátok a zöldség nélküli, zöldségsalátához?
Boszi
Nem mint ha most olyan sok hús lenne egy-egy félkész fagyasztott húskészítményben.Legnagyobb százalékuk most is szója meg adalék anyagok.
qxy
Ha már húsmentes baromfi párizsi van akkor már ez nem is cikk.Jó rá van írva hogy húspép van benne de csak rá van írva.
nyanya001
A liszt nélküli kenyeret már feltalálták ...
E pipihús nélküli fasírt sem lesz gond...
dr. prédikátor
!!! Egy hentes levele !!!



Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.

Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.

Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!

10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.

A: SOLUPRAT, TEJPOR, és SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!

A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!

Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.

A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".

Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél...
dr. prédikátor
!!! Egy hentes levele !!!



Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.

Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.

Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!

10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.

A: SOLUPRAT, TEJPOR, és SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!

A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!

Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.

A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".

Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél...
dr. prédikátor
Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? www.adalekanyag.lap.hu

Lassan nincs szükség a szakmámra!

Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.

Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstőlnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!

Hogy mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat.



"Megveszem mert ólcsó"...vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "olcsó". Amit ilyenkor megspórolsz annak a 10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a rákszürésre.



Melczer Lajos
nyanya001
@prédikátor: Atyám ! Te tudsz valamit és csak most szólsz ?
dr. prédikátor
@nyanya001: Már régóta prédikálom hogy nem szabad megvenni ezeket a dolgokat! de süket fülekre talál a prédikációm!!!
nyanya001
@prédikátor: Majd tartok cocát meg kecskét és szedek gombát is
netán libát is kellene tartanom ?
dr. prédikátor
@nyanya001: A liba a jó ötlet! Mert annak a hátán esetleg még repülni is lehet,!!!4
nyanya001
@prédikátor: Te piszok :))
Én nem a Nils Horgenson vagyok :)))
nyanya001
@prédikátor: Bejössz még az én utcámba ... :)
palika
@prédikátor: Ezt prédikélom már sok éve ezeknek az embereknek, itt a fórumon, hogy hagyják a fenébe a multikat, mert akik ott vásárolnak azoknak már félig meg van ásva a sírjuk! Én nem voltam hentes még, de amit háztájiban vágunk, az ám az igazi! Vajon miért, hát ezért amit leírtál! Köszi!
Kutyafüle
@Boszi: Egyszer nagyon siettem ebédet főzni, és ezt az ocsmányságot vettem meg. Olyan büdös volt, hogy a pipifasírt a szemétbe landolt, utána nem győztem szellőztetni a lakást.
Boszi
A legcsúnyább a dologban,hogy ha nem háztól veszed a csirkét,annak is iszonyat büdös haltápszaga van ha főződ(((Már az a hús sem az igazi.A műkajáktól mit is várjunk:((Mérgeznek minket rendesen.Közben a dokit nem tudod meggyőzni,hogy szívesebben kapsz infarktus a magas koleszterined miatt,amit a házi sonka,szalonna okoz.Még mindig jobb,mit a sok adaléktól daganatot kapni.
Kutyafüle
Ha minden szabályt betartunk, legfeljebb egészségesen fogunk meghalni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.