Szürkület, eső, bezártság, rosszkedv, rossz hangulat… már-már depressziót okoz ez az időjárás. Hiányzik a fény és az izgalom? Az ókori görög atléták, birkózók és pankrátorok fogyasztottak olyan növényi készítményeket, amelyekkel fokozhatták a teljesítményüket. Sokféle teljesítményfokozót ismerünk vagy hallottunk róluk. Az afrikai törzsek varázslói például olyan növényi főzeteket készítettek, amellyel nem csak a mozgásukat fokozták, hanem a képzeletüket is izgalmi állapotba hozták. Igazából doppingnak számít minden olyan szer, amely az emberi teljesítőképességet biológiailag a megengedett fölé emeli.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
A zene nálam eltéphetetlenül kapcsolódik bizonyos élményekhez. Például, amikor Victor Hugo : Nevető ember c. regényének tragikus végkifejletét olvastam, akkor szólt a " A felkelő nap háza" c. szám. A vége iszonyatos bömbölés lett a részemről. Azóta sem tudom ezt a számot úgy meghallgatni, hogy könnybe ne lábadjon a szemem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gránit
@silber13: Tisztelettel megköszönöm,válaszod,olvasni is jó, és ahogy azt érzem írásodon-átélve még szebb Gratulálok..
silber13
@Gránit: Köszönöm. Tudod a hagyományos iskoláim sokszínűsége egyrészt kényszer volt, másrész ez a kavalkád olyan mint az orgona maga. Egy bizonyos cégnél, a zene kivételével az összes többire szükségem volt. Ha az orgonánál,valamit nem tudsz, akkor bizony megette a fene, le se ülj jtszani... Ja, nem elektromos orgonát mondok, hanem azt a nagy böhöm hangszert, ami leginkább templomokban tanyázik.
silber13
@Gránit: Mindamellett ne tévesszen meg, amit a Tanárnőmről írtam, mert angyali szelídsége dacára irgalmatlanul kemény is tud lenni! :-)
Dulcinea
@Gránit: 08:15

Ismételten köszönöm neked...

"
Különleges az a valaki, akit sosem fogsz elfelejteni az életed során. Fontos pedig az, akire egész életedben szükséged lesz. Az élet pont attól olyan nehéz, hogy az esetek többségében, ez a két személy nem egy és ugyanaz."
Gránit
@Dulcinea: Csodálatos, és gyakori igazság,amit írtál,most is.Kérlek,olvasd el az avatáromnál amit az életemben én gondolom hogy jó lenne,ha úgy lenne.
Dulcinea
@Gránit: Ahogyan kérted elolvastam! És jóleső érzéssel tapasztalom, hogy egy végtelenül, bölcs, és alázatos embert tisztelhetek a személyedben. Olyan embert, aki pontosan tisztában van élettel, és önmagával, és önmaga határaival!
Megtisztelve érzem magam, hogy a barátod, és beszélgető társad lehetek..több okból kifolyólag! Egyet, talán a legfontosabbat megemlíteném:

Pontosan tudod, hogy nem az van hatással a jelenedre, amit a múltban tettél, hanem amit a jelenben teszel, az fogja még szebbé tenni a múltat, és változtatja, teszi széppé a jövődet!
Köszönöm, hogy a barátod lehetek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.