Szürkület, eső, bezártság, rosszkedv, rossz hangulat… már-már depressziót okoz ez az időjárás. Hiányzik a fény és az izgalom? Az ókori görög atléták, birkózók és pankrátorok fogyasztottak olyan növényi készítményeket, amelyekkel fokozhatták a teljesítményüket. Sokféle teljesítményfokozót ismerünk vagy hallottunk róluk. Az afrikai törzsek varázslói például olyan növényi főzeteket készítettek, amellyel nem csak a mozgásukat fokozták, hanem a képzeletüket is izgalmi állapotba hozták. Igazából doppingnak számít minden olyan szer, amely az emberi teljesítőképességet biológiailag a megengedett fölé emeli.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
A zene nálam eltéphetetlenül kapcsolódik bizonyos élményekhez. Például, amikor Victor Hugo : Nevető ember c. regényének tragikus végkifejletét olvastam, akkor szólt a " A felkelő nap háza" c. szám. A vége iszonyatos bömbölés lett a részemről. Azóta sem tudom ezt a számot úgy meghallgatni, hogy könnybe ne lábadjon a szemem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Én bármikor hallgatok zenét: ha jókedvű vagyok, azért, ha rosszkedvű, akkor azért. Ha doppingolásra van szükségem, azért, ha meg relaxálásra, akkor pedig azért. Zenehallgatásra mindig lehet okot és alkalmat találni, csak jól meg kell választani, hogy mikor mi illik az ember hangulatához. Néha AC/DC-re vágyik az ember, másszor Csajkovszkijra. :)
ila51
Johnny Cash 25 dala szól , amikor a pilatest nyúzom :))
Zsoel
@ila51: Nálam most Alice Cooper és a Poison. :)))
Zsoel
@ila51: Na, a Kiss Tibor flegma, mélabús, mély hangszínéért nem vagyok annyira oda, de egy-két számát azért kedvelem. Mit hallgatsz éppen?
ila51
@Zsoel: Vannak CD , és DVD , most a lármagyűjtögetőt :)) jók a szövegeik
Zsoel
@ila51: Úgy értettem, melyik számuk megy épp. :) De látom, te nagyüzemileg nyomod a Quimbyt. :))
Zsoel
@ila51: Jól van, nem kell percenként helyzetjelentést adni. :)) Úgysem ismerem ezeket a számokat. :P
Zsoel
@ila51: Most múlik pontosan, Viharon túl, szélcsenden innen, Androidő. Nem igazán az én műfajom ők, úgyhogy ez a három szám is csak kivétel.
silber13
@ila51: Maradi vagyok...Barokk zene orrvérzésig. Bach, Händel, Buxtehude, stb. Rockban is leragadtam az ELP-nél. Na és a külön kategória a Beatles.
ila51
@silber13: Mozart , Bach , Vivaldi nekem is jöhet :))
Angelika
@Zsoel: @ila51: sehol se talállak, autó a szerpentinen :)
Gránit
Bocs,erre jártam,benézek.Szia @ila51: A szép zene simogatja lelket,s testet is. Én is kedvelem a zene szinte minden formáját,de van néhány olyan együttes,kiknek zenei műfajaik,nem találkoznak,várakozásaimmal.Egy,igazán igényes,zene legszebben nekem akkor hangzik,mikor kedvesemmel kettesben vagyunk.
silber13
@ila51: Bachnál a nagyágyúk a kedvencek. A karácsonyi oratórium, a fuga művészete, na, a Magnificat és az orgonaművek, de mondjuk az érthető. Mozart nem az esetem, sajna! Az ELP...Hát az a progresszív zene csúcsa. Elismerem, nem minndenki szereti. Én igen, miután játszottam is sok művüket.
ila51
@Gránit: Itt az utólja külön tetszik , na ez a zene nálunk Pink floyd :))
ila51
@Angelika: Quimby minden számát szeretem , különösen a Magam adom címűt
Dulcinea
Nos ha már zene, akkor Andrea Bocelli: Time to say goodbye ! nagyon szeretem:)
Zsoel
@Angelika: A Sehol se talállak-ot nem szeretem, az Autó egy szerpentinen elmegy. "G-dúrban zúgják a fákon a kabócák" ;)
Zsoel
@Angelika: Az Amondó jó lenne, de a szalonképtelen kifejezéseket kispórolhatták volna belőle. Sajnos nálam az ilyesmi nagyon levon az élvezeti értékből.
Zsoel
@Dulcinea: Szép, de rettentően elcsépelt nóta már.
Gránit
@ila51: Bocsánat@Angelika: Mikor írtam akkor érkeztél,nem láttalak szia.Amiket ezen az oldalon,ti jeleztetek való igaz" Klasszikusok",és mint a finom italok átjárják testemet lelkemet
silber13
@Dulcinea: Elismerésem, valóban szép zen. Nálam a Beatles " Here come the sun", vagy a " Blackbird" a nyerő. Emersonéknál tán a " ce la vie"
Dulcinea
@silber13: A Beatles-től kedvelem ezt a két számot:))
Zsoel
@Dulcinea: És a Jenőtől mit kedvelsz? :)))))
Dulcinea
@Zsoel: Most épp neheztelek a Jenőkre:)) Na de az Andrea-k az kérlek egészen más..:))
Zsoel
@Dulcinea: Az Andreákat én is szeretem, ha csinosak. :)))
Dulcinea
@Zsoel: Képzeld én is szeretem őket férfi kiadásban:))
Zsoel
@Dulcinea: Az biztos, hogy Andrea Bocellinek gyönyörű hangja van. Ha nem lenne vak szegény, még sokkal többre is vitte volna (persze így is szép karriert futott be).
Dulcinea
@Zsoel: Gyönyörű hangja van, de nem csak a hangja, és tehetsége miatt szoktam példálózni vele, hanem a "hátrányos" helyzete miatt is! Nagyon szeretem az Ő művészetét...
Andrea esete is élő példa, hogy csak azért mert valaki vak, vagy egyéb "fogyatékossága" van, attól még lehet értékes életet élni! És lehet sikeresnek lenni.
Zsoel
@Dulcinea: Persze, mert ő nem olyan, mint napjaink "sztárjai", akik valakinek gondolják magukat azért, mert kétszer mutatta őket a tévé. Ő egy alázatos és szerény ember, aki hátrányos helyzete ellenére sem adta föl az álmát, és kemény munkával elérte, hogy ma a világ egyik legszebb hangú, legismertebb operaénekesévé vált. Ez mindenképpen becsülendő!
Dulcinea
@Zsoel: Mélységesen egyetértek veled...
almosd
A zene az mindég jó dopping szer ,télen nyáron .
silber13
@almosd: sokan nem doppingnak, inkább narkotikumnak tekintik.
almosd
@silber13: a zene mindenre jó ,ha az ember ,szomorú,vidám ,magányos...és még sorolhatnám ,az narkotikum :)
Rézangyal
A zene nálam eltéphetetlenül kapcsolódik bizonyos élményekhez. Például, amikor Victor Hugo : Nevető ember c. regényének tragikus végkifejletét olvastam, akkor szólt a " A felkelő nap háza" c. szám. A vége iszonyatos bömbölés lett a részemről. Azóta sem tudom ezt a számot úgy meghallgatni, hogy könnybe ne lábadjon a szemem.
silber13
@Rézangyal: www.youtube.com/watch?v=BrxZhWCAuQw
Látod, én is így vagyok ezzel a számmal. A "Blackbird " ez a kicsit szomorkás,borongós hangvételű dalocska bizony bennem is emlékek esokaságát idézi fel. Van közötte ilyen is, olyan is...
Dulcinea
@almosd: Szia Sárkányfi...köszönöm szépen..
Dulcinea
@almosd: Te nem is sárkány vagy, hanem egy elvarázsolt királyfi:)
Dulcinea
@almosd: Sárkányfi Bobby Solo Köszönöm szépen teljesen el vagyok kényeztetve a mai napon:)
silber13
@Dulcinea: Mert ,eg tetszik érdemelni...
Dulcinea
@silber13: Újabban te is elkényeztetsz..és ezt köszönöm neked:)
silber13
@Dulcinea: Éééén??? Oszt ugyan mivel...???@Dulcinea: @Dulcinea:
silber13
@silber13: miként a havasi gyopár.. És egyedüli, miként a cédrus...
Gránit
@silber13: Remélem nem vagy olyan öreg azért,hogy a Magányos cédrusként modellt álltál volna,annak a Aranykezű festőnek.?:-)) jó reggelt.
silber13
@Gránit: Jó reggelt neked is. Nem, nem vagyok cédrus korosztály, ráadásul a zene rohadtul fiatalít, főleg, ha műveled is. Erőnlétileg sokat számít.
Gránit
@silber13: Látom, a vitalitással,nincs baj,a zene átsegít, simogat, karban tarja a lelket,és ha közeledben a Kedves, felüdíthet fizikálisan is.
Dulcinea
@silber13: Köszönöm szépen! Jaj @silber13: olyan meghatóan szép dal..köszönöm..magamtól csendben kérdezem, hogy mivel érdemeltem ki ezt a szép számot? Egészen megvagyok hatva..
Dulcinea
@Gránit: Szia Jó reggelt neked is...:)
Gránit
@Dulcinea: Szia :ez a@silber13: igazán romantikus lélek igényes,zenei téren,és kedves a hölgyek irányában.
Gránit
@silber13: És nekem mi jár,? tudom a szám.
Dulcinea
@Gránit: Neked is köszönöm...kedves bókodat..így kora reggel..a napom már nem is indulhatna jobban...Köszönöm neked...
Dulcinea
@Gránit: Neked a végtelen kedvességedért...jár tőlem egy baráti ölelés...
Gránit
@Dulcinea: Igazán,azt szeretem ezen az oldalon ,hogy azoknak is lehet,örömet adni, akiket még nem is ismerünk,és vissza is kapható.Jó érzés,hogy ebben a szédült időben jól kezdődik a napod,legyen még szebb is.
silber13
@Gránit: Mesés tanárom van most is...Hát neki kösönhetek mindent.
Dulcinea
@Gránit: Azt hiszem igazad van...a mosoly mit másoknak adunk, az semmibe sem kerül, viszont, megszépíti életünk! Azét is aki kapja...de leginkább azét ki önzetlenül adja...
Gránit
@Dulcinea: Igazán megtisztelő, és kedves is amit írtál,már nem hiába ültem le, máris nyitom az ablakot.Köszönöm.
silber13
@Gránit: 7:40-re Látod, milyen hálátlan vagyok? Hogy neked mi jár? Egyköszönet beszélgetésért és egy távoli baráti kézszorítás...
Gránit
@silber13: Nem válasz ,inkább kérdés.tessen mondani,melyik mesét is olvasod?A tanár,amennyiben Hölgy is az illető rám is, rám férne.
Gránit
@Dulcinea: Rokon lelkek,a találkoznak.Jó olvasni, ilyen gondolatokat.
silber13
@Gránit: Nem mese ez, hanem a valóság. A tanárom valóban nő, magántanár és hálát adok a sorsnak, hogy ilyen tanárt adott nekem...
Dulcinea
@Gránit: Szeretem mikor mosolyognak az emberek körülöttem..azért mert " Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon"
Gránit
@silber13: Köszönettel fogadom baráti jobbod,természetesen elfogadom.
Gránit
@silber13:Mit tanulsz, ha nem vagyok windisgretz?
Gránit
@Dulcinea:Az öröm könnyeire gondolsz ugye?
Dulcinea
@Gránit: Igen...hiszen olykor az öröm is könnyekre fakaszt:)
Gránit
@Gránit: Mit tanulsz,történelem matek., vagy miket tanít neked, a tanárnő?
Gránit
@Dulcinea: Téged igazán jó lélekkel,áldott meg a természet,és ha sírnod kell ,akkor a boldogságot könnyezd mindig azt kívánom Neked.
silber13
@Gránit: Ha a Tanárnőmre gondolsz, tőle a szeretetet,mások feltétlen tiszteletét, megbecsülését, őszinteséget és szerelmet tanulok még most is
Ha az oskolára gondolsz, esztergomi diák voltam a ferenceseknél, mérés és szabályzástechnikai üzemmérnökit, Debrecenben a Zeneművészetin Zongora- orgona szakos " zeneipari szakmunkás" (!!!) lettem majd gyógyszervegyész technikus, végül rendszergazda lettbelőlem... Hát ennyi a történet.
silber13
@Gránit: Kérlek, értsd jól... A Tanárnőmnek nincs diplomája, az ő tudását számára az élet és a veleszületett tehetsége, fogékonysága adja, nem középiskolás fokon.
Gránit
@silber13: Tisztelettel megköszönöm,válaszod,olvasni is jó, és ahogy azt érzem írásodon-átélve még szebb Gratulálok..
silber13
@Gránit: Köszönöm. Tudod a hagyományos iskoláim sokszínűsége egyrészt kényszer volt, másrész ez a kavalkád olyan mint az orgona maga. Egy bizonyos cégnél, a zene kivételével az összes többire szükségem volt. Ha az orgonánál,valamit nem tudsz, akkor bizony megette a fene, le se ülj jtszani... Ja, nem elektromos orgonát mondok, hanem azt a nagy böhöm hangszert, ami leginkább templomokban tanyázik.
silber13
@Gránit: Mindamellett ne tévesszen meg, amit a Tanárnőmről írtam, mert angyali szelídsége dacára irgalmatlanul kemény is tud lenni! :-)
Dulcinea
@Gránit: 08:15

Ismételten köszönöm neked...

"
Különleges az a valaki, akit sosem fogsz elfelejteni az életed során. Fontos pedig az, akire egész életedben szükséged lesz. Az élet pont attól olyan nehéz, hogy az esetek többségében, ez a két személy nem egy és ugyanaz."
Gránit
@Dulcinea: Csodálatos, és gyakori igazság,amit írtál,most is.Kérlek,olvasd el az avatáromnál amit az életemben én gondolom hogy jó lenne,ha úgy lenne.
Dulcinea
@Gránit: Ahogyan kérted elolvastam! És jóleső érzéssel tapasztalom, hogy egy végtelenül, bölcs, és alázatos embert tisztelhetek a személyedben. Olyan embert, aki pontosan tisztában van élettel, és önmagával, és önmaga határaival!
Megtisztelve érzem magam, hogy a barátod, és beszélgető társad lehetek..több okból kifolyólag! Egyet, talán a legfontosabbat megemlíteném:

Pontosan tudod, hogy nem az van hatással a jelenedre, amit a múltban tettél, hanem amit a jelenben teszel, az fogja még szebbé tenni a múltat, és változtatja, teszi széppé a jövődet!
Köszönöm, hogy a barátod lehetek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.