Budapest – Hibáztam! Ha betartottam volna az oldaltávolságot, biztosan nem sodrom el a biciklist, de nem vettem észre, hogy férfi a busz mellé került – ismerte be lapunknak P. György (47). A Vasárnapi Blikk megtalálta a buszsofőrt, aki egy hónappal ezelőtt a fővárosi Thököly út és a Gizella utca kereszteződésénél ütött el egy kerékpárost. A vezetőt csak azután vették elő, hogy csütörtökön az egész világhálót bejárták a júniusi balesetről készült sokkoló felvételek. A kerékpáros sisakjára erősített kamera ugyanis rögzítette az ütközést. – Nem szándékosan húztam a biciklisre a kormányt, azért kezdtem oldalra húzódni, mert jött a következő megálló. Bármennyire is sajnálom, semmit sem vettem észre az egészből. Amikor valaki benyomta a vészjelzőt, a tükörben azonnal az utasteret kezdtem vizslatni, közben szóltak, hogy elütöttem egy biciklist – állította a buszvezető, akit az zavar a legjobban, hogy cserbenhagyó gázolónak állították be.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Sajnálom koma, de elment a vonatod! Senki nem fogja neked elhinni hogy nem tudtad a biciklis ott van melletted. Hosszú km-en keresztül előzgettétek egymást. Ha még nem lenne az a fránya videó, de így!
hattorihanna
Ez szerintem gyilkossági kísérlet,egyértelmű.Valami elboríthatta az agyát ennek a mocsadék alkoholista féregnek,és megmutatta hogy ő a kemény csávó.Hála a jó égnek hogy felvette a srác kamerája az egészet,mert így csak a hülye nem látja hogy ez nem véletlen baleset volt.Nem a garázsban a helyed haver hanem a sitten te hulladék,remélem oda is kerülsz.Amúgy is rohadt egy unszimpi ábrázata van a csákónak.
Törölt felhasználó
Akármi is az igazság, hogy ki mit vett észre és mi volt szándékos. Ha szándékos volt akkor húzzál, ha meg nem volt szándékos akkor meg egy ilyen figyelmetlen ember ne feleljen egy busznyi + környezete biztonságáért..
Yoda69
A rendorseg miert nem kereste egy honapig? Ha nincs a video akkor eli vilagat?
csa-csa
azért a bringás is hibás! Mi a francnak hajtott a busz mellé mikor látnia kellett hogy egyre szűkül a távolság! Mi volt olyan sürgős?? A busz sofőr is hibázott természetesen!!
hattorihanna
@csa-csa: Mert a busz sáv mellett volt a biciklisáv azért.Egyébként pedig nem ő hajtott a busz mellé,hanem a busz húzódott rá.Elsőként a biciklis haladt ha megnézed a videót.
Bástya Elvtárs
@hattorihanna: OTT MÁR NINCS KERÉKPÁRSÁV! Előtte megszűnik...
hattorihanna
@Bástya Elvtárs: Igen,tényleg de ilyenkor a busznak és a bicikliseknek osztoznia kell a sávon,tehát a végeredmény ugyanaz.De még ha csak buszsávban ment volna szabálytalanul a biciklis,akkor sem lehet megoldás az hogy egyszerűen szétlapítjuk..:-)
Bástya Elvtárs
@hattorihanna: Igen, valóban lehetővé teszi a KRESZ a kerékpáros közlekedést BUSZ sávban, bár eléggé logikátlan, mert éppen nem elég szélesek a sávok hazánkban, így a busz is alig fér el. Ha meg átmegy a belső sávba, ott ütközik másik járművel.
Sok változás van 1976-óta a KRESZ-ben, elég sok a logikátlan újítás!
hattorihanna
@Bástya Elvtárs: Így van,bár ettől függetlenül nem kellett volna átmennie a másik sávba,csak elengednie a brinyóst,elvégre pont azt nyilatkozta hogy azért húzódott le mert jött a következő buszmegálló,tehát csak lassítania kellett volna minimálisan,mert elég jó tempóban haladt a srác.De ezt már nem tudta elviselni a buszvezető önérzete.
csa-csa
@hattorihanna: igazad van, de ha látja hogy épp be akar állni a busz a megállóba, tudnia kell, hogy azonnal leszűkül a sáv! Épp ma volt az RTL reggeli műsorában egy közl. szakértő, aki a KRESZ vonatkozásában szabályosnak ítélte a biciklis haladását, de mint magánember megjegyezte, hogy elmulasztott azon bizonyos bizonyos szakaszon hátrafelé is figyelni.
hattorihanna
@csa-csa: A videón látható hogy egy csomószor hátranéz,ott ahol belehajt a buszsávba.Amikor a busz leszorította már egy ideje a buszsávban haladt,de egyyfolytában nem nézhet hátrafelé nem? :-) Most is azt hiszem hogy a legfontosabb körülmény még mindig az hogy a buszvezető látta és megtudta ítélni azt hogy az Előtte! haladó kerékpárost le fogja szorítani az útról,és meg is tette,pedig akár át is hajthatott volna rajta a busz,ha pl. beesik alá a biciklis.Azzal is erős fenntartásaim vannak hogy nem vette észre hogy elütötte...
csa-csa
@hattorihanna: "Azzal is erős fenntartásaim vannak hogy nem vette észre hogy elütötte..."
na azzal nekem is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.