Mint az Origo megírta, öt sorozatot tüntet el az RTL Klub egy időre a Celeb vagyok, ments ki innen! indulásával párhuzamosan (hogy melyek ezek, és mikor térnek majd vissza, arról itt olvashat). A tévézők leginkább a Szulejmán ideiglenes eltüntetése miatt morognak, közel 750-en már csoportot is alkottak a Facebookon, követelik vissza a még el sem tűnt török szériát. Sokan azzal fenyegetőznek, nem nézik többet az RTL-t, ha nem kapják meg megszokott Szulejmán-dózisukat.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: tivoli
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ezt a hitvány celebműsort nyugodtan adhatnák az RTL II-n. Aki kíváncsi a celebek "megpróbáltatásaira" ott is megnézhetné.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Ez egy kivételesen érdekes sorozat, végre egy nézhető az RTL-en.
Most már az sem lesz?
KERKA
@tivoli: Bevallom, nagyon Szulejmán rajongó vagyok. Először kimondottan azért néztem, hogy a törökök szemével-felfogásával lássam a történelmi eseményeket, ők hogyan ítélik meg a Magyarország leigázását, a Mohácsi csatát stb. Aztán végül "ottragadtam, mert tetszettek a ruhák, no és az a sok intrika, meg minden
Rohadtul kiakadtam, hogy nem lesz egy darabig.Mérges vagyok, húúúúú nagyon!
varrólány
Már meg sem merek szólalni , mert itt Szulejmán rajongók vannak! :-))
A Mentalistát jobban sajnálom hogy nem lesz.
@KERKA: A ruhák szépek már amit a bemutatóból látok , de épp az intrikák miatt nem szeressem. Igaz film , minden nem lehet idilli mert akkor senki nem nézné.
KERKA
@varrólány: Ó, azok az intrikák, anélkül nem volt egyetlen egy uralkodói ház sem. Sokszor a gyilkosságok, perek , acsarkodások a hatalomért és a pénzért, szóval ettől olyan izgalmas.
A ruha anyagok nagyon tetszenek, igazi szép selyemből varrták őket, gyönyörűek.
Abban az időben biztos Kínából hozatták az anyagokat, vagy Perzsiából-
kkalman
Ezt a hitvány celebműsort nyugodtan adhatnák az RTL II-n. Aki kíváncsi a celebek "megpróbáltatásaira" ott is megnézhetné.
mariaberta
Kíváncsiságból elkezdtem nézni az előző "celeb-mentést", de félúton abbahagytam.
A mostani nézését el sem kezdem, mert az ilyen műsorok nem érdekelnek.
Sajnálom, hogy erre az időre olyan műsorok adását függesztik fel, amelyek nézhetők voltak.
A baj csak az, hogy a TV 2-n is olyan ócskaságok vannak többségben, amelyek számomra érdektelenek .
Egy két sorozat van amit nézni érdemes, de azok meg lehetetlen időpontban kerülnek adásba.
Ezt az édes élet izét meg eltehetnék éjfél utánra, mert főműsor időt egyáltalán nem érdemelne.
tivoli
@varrólány: tegnap, 19:01
A Mentalista sem rossz, de más műfaj.
Én speciel szeretem az ilyen történelmi ihletésű filmeket. Bizonyítja, hogy sosem volt a világon békesség, a hatalom mindig is intrikákkal, erőszakkal, emberek manipulálásával, vagy éppen közéjük dobott marék arannyal volt fenntartható. S az uralkodó osztály sem sérthetetlen, bármely idők történelmét nézzük.
tivoli
@KERKA: tegnap, 18:55
A szerdát tehetnék celebmentessé, vagy egy más napot jelöljenek ki Szulejmánnak!
tivoli
@mariaberta: tegnap, 22:05
Sok ember van aki szereti látni, hogy egy egyébként "sikeres" ember hogy csinál hülyét magából!. Engem nem vonz, nem éri meg a villanyszámlát se.
varrólány
@tivoli: 10:23 Hát ez az épp a mentalitását kedvelem , lehet ez is túlzás ami a filmben van de számomra mégis érdekesebb .
Azért a történelmi dokumentumfilmek hitelesebbek , ez a Szulejmán már elment nézői igények felé.
Mindig is a hatalomért való harc , ami átalakítja a népek sorsát , és sokszor " cherchez la femme! "
tivoli
@varrólány: ma, 10:35
Szerintem a sorozat inkább a "civilebb" oldalról mutatja be az uralkodó házat. Olvastam, hogy eredeti ruhák, ékszerek vannak szerepeltetve, valódi helyszíneken. Ez a része eléggé dokumentum jellegű. A csajok nélkül meg unalmas volna az élet!
csa-csa
@varrólány: a "Mentalistát" mi is sajnáljuk!
amúgy inkább azért tüntetnének, hogy legalább havi egy színházi közvetítést láthassunk.
varrólány
@tivoli:19: 45 Ki tudja mi történt akkor régen , írások alapján kerekítettek történetet, de sikeres lett, bár Szulejmán nagyon csúnya , szerintem
Csajok, nők , hölgyek nélkül tényleg unalmas lenne. De nem mindegy milyenek vagyunk, én inkább szavazok a harmóniára , bár lehet sokan jobban szeretik a műsorozó , drámázó nőket. :-)) Mert nem unalmasak , kiszámíthatalanok de én férfiben nem bírom az ilyen személyt. Így csak remélem hogy azért egy nem érzelmi játszmás , nem ármánykodó nő is lehet érdekes!:-)
varrólány
@csa-csa: Ki mit szeret, állítólag tényleg tüntettek , hát én két lépést nem mennék főleg mert úgyis az lesz amit a Tv akar.
Na ugye Simon Baker csak érdekesebb a kis huncut szemű!:-))
Én meg szeretem a helyszínelős filmeket is , ahol legalább gondolkoznak és nem lövik szét a fél várost mint az akciófilmekben össze-vissza rángatva a kamerát mintha az operatőr is megzakkant volna!
bakegya
Kiváló szerepkonfliktus szemléltető filmeket készített a mi filmgyárunk is,de mára már kiürült a kassza is és a tehetség is ebben a műfajban...a pénzeszsákok Holivudra cuppantak és ezek nem a mi izlésünk és szórakoztatására eröltetik ránk magukat,éppen úgy mint a magyar celebek édes életkéje-vetkőztetik ,etetik magukat immár pucérra...
A Szulejmán ehhez képest Isteni-színjáték-nekem is tetszik.Maradjon!!!
tivoli
@varrólány: Van azért sok történelmi alapja a sorozatnak, legalább is a lényeget érintően. Ha utána nézünk annak a korszaknak a történelemben, bizony nagyon sok esemény beigazolódik.
De gondoljunk most a mi Egri Csillagunkra, mennyire tetszett és tetszik azóta is, bárháyszor ismétlik. Pedig annak még annyira sincs köze a történelemhez, mint a Szulejmánnak.

Csúnya volna a filmbéli Szuli? Ezt töled hallom először. :-)) Ha belegondolok, hogy a magyar verzióban Major Tamás alakította...

A csajok meg olyanok, amilyenek, mindegyiket szeretik valamiért. Még szerencse, hogy nem egyformák az izlések. :-))
tivoli
@bakegya: ma, 07:49
Milyen komoly filmgyártásunk volt a hőskorban, s nem csak itthon volt páratlan, még hallivúdi színészek és rendezők öregbítették a hírnevét.
De a szinkronizálás is magyar találmány.
Most meg mi nézzük az amerikai dömpinget, amely szinte egy kaptafára készül. Egy ilyen sorozat, mint a Szulejmán üdítő kivétel.
varrólány
@tivoli: Tényleg azért nem volt egy semmi nő a Hürrem a leírások alapján.
Gondolom hasonló kinézetű színészt kerestek mint az igazi Szulejmán. De régen is inkább a pénz ,hatalom amit képviselt egy férfi arra "mentek "rá a nők , na ez nem sokat változott. :-)
Szerencsére tényleg nincs két egyforma nő de még férfi sem ! Mindenki lehet szeretni vagy utáni valamiért !:-)) (ez csak olyan mellék jegyzet volt)
csa-csa
@varrólány: " én két lépést nem mennék főleg mert úgyis az lesz amit a Tv akar."
Úgy ahogy mondod! Tényleg igen sármos ez a Baker fiú!
Azért szerintem sokan szeretnének a Bp. É.N. meg a hasonló szarságok helyett legalább néha egy-egy színházat!
bakegya
@tivoli: a MOKÉP forgalmazott ,a gyártó gyártott-angol és német alapozásra használtam,a szembe mozit-nyáron a gyermekelőadásokat én vetítettemA szlovákoktól vásárolt szélesvásznú gépek csodamasináján megtanultam vetíteni.(12 évesen) A SZOT -üdülő és egyéb táborozó gyerekeknek előadásokat szerveztem.Ez volt a nyári munkám amióta csak vissza emlékszem-nagyon jól kerestem vele.Aztán láttam Amerikát-mennyi bóvlival és erőszakkal van van tele a képernyő is,nem csak az utca-odaát öntötték ránk az infót-de bölcselet és művészi izlés híján.A Latyi filmeket egyébként ott is imádták,itt ott rá lehetett akadni.
A Jncsó,Bondarcsuk filmek és a gyönyörű történelmi regényeink ,Jókai,kőszívű ember fiait,pl a dédapámról és három testvéréről mintázta állítólag a Jókai.Összehasonlítási alapot,A FENTI KEDVES PATERKÁZÁSOTOKBÓL kicseng,Ti is kaptatok a 60-70-80-as években mozikultúrát.Bármerre jártam,ezt a mozi filinget sehol sem találtam-itthon azonban még a 90-es évekig lehetett a Bástyától elkezdve több mozit találni és én nagyon jól kikapcsolódásnak tartottam meg diákéveim alatt is.Ami nekem szimpatik ebben a Szulejmán feldolgozásban-
az a török nőiség igazán szép-és egyben tragikus mintáját adja ez a film,és a hatalom súlyát-erejét,a küzdést, rangján és súlyán érzékeltetik , és szuggesztíven játszák el a férfiszereplők.
Igazi kitolás lenne ha ezek et a főzőzni -sütni -műsorokkal etetnének bennünket.És hát az a BUMM is egy igazi hordalék-ahol egymást foglalkoztatják és számlára utalnak az pedig véleményem szerint a frizi-bizi-(nehogy bepereljen,mert másra se vágynak csak a pénzre a köbön)nem írhatom ki...
tivoli
@bakegya: Ezt nagyon szépen írtad, igazi érzéssel.
Igazán irigylésre méltó ifjúkorod volt, pláne, hogy tv is alig. Nagyon szerettem a régi filmeket én is.
Szulejmánnal kapcsolatban még az is bosszantó, hogy egy-egy részt kétszerre adnak le, egyáltalán nem nézőbarát hozzáállás. S talán a 3-4. évad nem is szerepel a műsortervben.
bakegya
@tivoli: azért remélhetőleg ezt még meggondolják.Mire lenne jó elvenni azt a nézőktől ami az egyik legjobb reklám a nézettségre tekintettel is,arról nem is szólva ami sokaknak kedves.( ez az igazán szélsőséges illiberalitás)
pityuka
Szulejmánosok figyelem. Én se Szulejmánt, se tv2-t, se rtl-t, se m1-et és hozadékait nem nézem. Annyi szép, tartalmas csatorna van (NG, NGW, Spektrum stb).
bakegya
@pityuka: igazad van-sok ezerért azért nem mindenkinek van széles sávja e hazában-sajnos...
tivoli
@pityuka: tegnap, 22:11
Tökéletesen igazad van, mindenki nézze azt, ami érdekli. Azért van 1600 csatorna.
tivoli
@bakegya: tegnap, 22:10
Az még valahol érthető, hogy az RTL nem akar megfelelni a kormány elvárásainak, de, hogy a nézőkének se?
Ha olyan jó nézettségi mutatói vannak a Szulejmánnak, miért kell levenni a műsorról? A saját készítésű műsor nem indokolja, mert 00:00-24:00ig biztosan találni lehetne időt akár ennek, akár annak.
KERKA
@tivoli: Az, hogy a törökök elkészítették ezt a sorozatot, annak oka van. A Szulejmán az iszlám előretörését és világhódítását valósította meg, de ez nemcsak területi bekebelezésből állt, hanem egyben vallási háború is volt. Szulejmán ugyanakkora területet hódított meg, mint a római birodalom volt. Azért vallási, mert a Szulejmán uralkodó és egyben a legfőbb vallási vezető is volt( iszlám pápa kb így mondanám)
Két év múlva lesz a Szulejmán halálának 450 éves évfordulója, ezért teljes gőzerővel dolgoznak a nagy állami ünnepségek előkészítésén.
A Szigetvári vár ostrománál hal meg Szulejmán, ez pontosan 40 évvel a Mohácsi vész után történik.Ekkor 72 éves.
Az iszlám vallásban szerepel, hogy győztesként meghalni dicsőség mert csak akkor üdvözül. Itt Szigetváron mindenképpen győznie kellett a török seregnek, ezt tudták a Magyarok is, tudta Zrínyi is, ezért vállalta azt a bizonyos kirohanást mégpedig szeptember 8.-án, amikor a Szűz Mária napja van. Ezzel válaszolt mintegy keresztényi válasszal az iszlám fanatizmusra,
A mohácsi csatában 30 ezer magyar pusztult el, a Szigetvár ostrománál 30 ezer török halt meg. Érdekes egybeesés, ezért mondják a török történészek, hogy Szigetvár volt a törökök Mohácsa. Szulejmán szíve és belső szervei valahol ott vannak elásva Szigetvár és Turbék-Mozsgó Szulimán környékén, gőzerővel keresik, megakarják találni, hogy hazavigyék.
A török állam már eddig is rengeteg pénzt küldött a kutatásokra, jelenleg a vár átépítése folyik, 2 év múlva itt nagy ünnepségek lesznek.
Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam, nem akarok tudálékos lenni, távol álljon tőlem, csak mint történelmi hátteret akartam bemutatni. MIért ilyen ez a film, és mi a jelentősége.
tivoli
@KERKA: ma, 11:59
Igen olvastam én is ezekről a dolgokról. Miután Szulejmán meghalt Szigetvárnál, nem tették közzé, nehogy a török sereg elveszítse harci kedvét.
Azt is olvastam, hogy a magyarok ill. horvátok, bolgárok, szláv népek török elleni önfeláldozása csak a Vatikán, Bécs és a nyugat érdeke volt, mert Szulejmán elkerülte volna a velük való csatározást. Tehát a magyaroknak semmi bántódásuk nem esett volna eredetileg, ha nem okoskodnak bele a haditervbe. De a keresztény világ nem hagyhatta, hogy fő állásaikat elérjék Allah katonái, cserébe mit számított néhány százezer áldozat, akiket a törökök elé vetettek.
Így maradt meg büszkén, bántatlanul a nyugati keresztény világ, a többi "nem európai" nép önfeláldozása árán.
KERKA
@tivoli: Így van!!! Én is így olvastam. A magyarok vérvesztesége árán maradhatott Bécs épségben. A Szigetvári ostrom idején 100 ezres hadsereg álldogált Győr mellett és eszük ágában sem volt Zrínyi segítségére menni. Ott vakarták a töküket, miközben Zrínyinek már ennivalója sem volt. A katonáin kívül élt akkor a várban 2 ezer asszony és gyerek is. A csata után aki élve maradt, azokat kegyetlenül megcsonkították, az asszonyokat megbecstelenítették, a gyerekeket elvitték rabszolgának. Egyes források szerint az asszonyokat már előre leöldösték a katonák, hogy ne kerüljenek török kézre, de ez nem hiteles forrás. De az biztos, hogy a Zrínyi fejét levágták( még élt)és elküldték Győrbe ezzel az irattal "itt küldjük annak a hősnek a fejét, akire pedig nagy szükségetek lett volna" kb valahogy így szólt.
Ja és Dobó is hiába várta a császári segítséget, akkor sem érkezett meg, és valahogy Kőszegre sem, pedig az közel van Bécshez.
Hát ennyi... Na ezért vártam annyira a Szulejmán sorozatot, hogy a törökök szemével lássam azt, amit az iskolában tanultam:))
bakegya
@tivoli:@KERKA: én pedig az ilyen és hasonló párbeszédekre,kerek asztal beszélgetésekre vágyom a nagy-magyar nemzeti orbán úrbánizmus hanyatlása után,hamar hamar a képernyőre,mint ahogy ti itt megnyilatkoztatok okkal indokkal,őszintén!!!DDD
KERKA
@bakegya: aranyos vagy, de azt hiszem rajtad kívül más el sem olvasta ezeket a kommenteket. Már én is megbántam, hogy ennyire belemerültem, de néha elkap a lendület. Van úgy, hogy nem érdekel a mocskos politika...
tivoli
@KERKA: ma, 15:26
Amiről mi beszéltünk, az már történelem. Azért sokszor vissza lehet nyúlni a régi eseményekhez, hogy a mostanit megértsük. A történelem ismétli önmagát. Most kb. ott tartunk, mint 4-500 évvel ezelőtt.
KERKA
@tivoli: Igen így van ahogyan írod. Sok mai politikai eseményeknek az eredetét vagy az okát a múltban kell keresni.
bakegya
@tivoli: @KERKA: A történelmi ismereteink összevetése bölcsebbé tesz minket-akkor mindenképpen ha van lehetőségünk szélesebb körben is átbeszélgetni az ismereteinket-az infó kevés,a bölcselet érleli szemléletünk.
Egyébként én mindent és mindenkit gyorsan olvasok,de szelektív,de soha sem érzelemmentesen.A kultúrszövegelés figyelme számomra élvezet-jelen hazai életterünkben nem egyszerű ilyen szituációba csöppenni.
tivoli
@bakegya: ma, 18:22
Így vagyok vele én is. Lám, ez a csak érintőlegesen történelmi sorozat is sok gondolatot felvet menet közben. Például arra késztetett, hogy újra visszalapozzak azokra az időkre, s nem csak a magyar történelem könyvek elfogult írásaira.
Kiderül, hogy nem is volt annyira gonosz az a szultán, csak amennyire muszáj volt egy keleti-nyugati ideológiai háború során. A szeretethirdető kereszténység sokkal komiszabb volt.
S az országunk mennyi szépet örökölt a 150 éves megszállás eredménye képpen. Ha a vatikáni és nyugat európai civilizációra várunk, a köznép még sokáig földvárakban és putrikban lakott volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.