A terhesség 26. hetében császármetszéssel hozta világra négyes ikreit egy 13 gyermekes, 65 éves német nő, írja a német RTL-re hivatkozva az MTI. Annegret Raunigk a körülményekhez képest jól van, a három fiú és egy lány 655-960 gramm közötti súllyal született, és jó esélyük van az életben maradásra, de az esetleges komplikációk még nem zárhatók ki.

A nyugdíj előtt álló angol-orosz szakos tanárnő adományozott, megtermékenyített petesejtekkel esett teherbe többszöri próbálkozás után. A beavatkozást Ukrajnában végezték el, mivel Németországban ezt a törvények nem teszik lehetővé. Vállalkozását több orvos is bírálta, mondván, hogy fizikailag nem lesz képes megszületni a gyermekeket.

A nő egy hónapja az őt kritizálóknak azt felelte, hogy nem érdekli, mit gondolnak mások, nem akar a kliséknek megfelelni és nem hagyja, hogy mások telebeszéljék a fejét.

Raunigk legutóbb, 2005-ben szült, és a most kilenc éves kislánya nagyon szeretett volna kistestvért, amit most a négy baba, Dries, Bence, Fjonn és Neeta révén meg is kapott.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@ila51: 40 évesen még belefér, akkor is ha szándékos, de 65 évesen az én felfogásom szerint nem. Fel is kell Őket nevelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
Remélhetőleg a néni nem fog a mekiben szoptatni?! :)
verum
@Equilibrium: - neked sem túl sokat jelenthet az anya-gyerek kapcsolat.
Dr plágium
Felelőtlenségnek tartom, hogy a 9 éves gyereke kedvéért dédi korban szülte meg a piciket. Ezzel együtt jó egészséget kívánok nekik!
ila51
@Horizont: most néztem utána...Annak ellenére nincs is nagyon leharcolva ...
ila51
Személyesen ismertem egy egyszerű házaspárt , 12 gyerekük volt , és nagyon szépek voltak , nagyon szépen is éltek .@Horizont:
Dr plágium
@ila51: de nem 65 évesen szülte az utolsó 4-et?
ila51
@Dr plágium: Nem , 40 évesen szülte , amikor a legnagyobb lánya megszülte az első unokát.
ila51
@Horizont: biztosan Ő sem számított rá , hogy így belekanalaz
Ezeknél is volt 3x is iker szülés
ila51
@Horizont: ...vagy ott van a 20 gyerekes Lukács Ernő családja , akikről Kepes András is írt ...ott aztán volt ám nagy , nagy szeretet , mindenkinek volt kemény feladata.
Ha engem kérdeznének , nem vágynék olyan babérokra , az tény
ila51
@Horizont: hogyne érteném...én nem vállalnám azt sem...:D
ila51
Németországban a humort is betiltanák...:D
Anna Mária
Megszületett a négy kölök, reméljük, egészségesek lesznek, az anyjuk pedig boldog. Nincs mit ítélkezgetni fölötte. Mások pedig más extrém dolgokat csinálnak.
ila51
@Horizont: ...na akkor brrr , brrr
Jelzem 64 vagyok 3 gyerekkel , és idegenek sem néznek 40 - nél többnek
igaz unokáim még nincsenek , akik leszívják az összes önfeláldozásomat
viszont a gyerekeim büszkén visznek , nem kell nekik azon rugózni , hogy mit keres a közelükben egy öreg nyanya... summa summárum ez a négy kis poronty még előtte áll , hogy nagyanyának nézik az anyjukat
Anna Mária
@ila51: Na, én pedig 65 vagyok 5 gyerekkel és 10 unokával, az unokáimat rendszeresen a gyerekeimnek nézik. :)
ila51
@Anna Mária: Annak csak örülhetsz...csak ne vidd egyszerre mind a tízet :D
Anna Mária
@ila51: Öt-hatnál többet még sosem sikerült egyszerre befogni és egy irányba elindítani, úgy látszik, ennyire vagyok hitelesítve! :D
micfild
@Anna Mária: fiatalon tartanak...- futhatsz 10 irányba egyszerre... vagy 15? mert akárhány is van veled, adott időben egyszerre, tuti képesek többfelé futni mint ahányan vannak-. :-D
Dr plágium
@ila51: 40 évesen még belefér, akkor is ha szándékos, de 65 évesen az én felfogásom szerint nem. Fel is kell Őket nevelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.