600 bevetésen vett részt és sok ember életét mentette meg Aqua, a belga juhászkutya. Hat éven át tagja volt az elitnek. 12 évesen már nem dolgozik, de a napi 3 óra edzést még igényli.

Megszerezte a világbajnoki címet, teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség vizsgarendszerében fellelhető legmagasabb szintű vizsgákat is. Kétszer teljesítette a legmagasabb szintű bevetési vizsgát, és hat éven át tagja volt az elitnek.

Nyugdíjba vonult Aqua, Magyarország legeredményesebb mentőkutyája

A hirado.hu riportja szerint ez a kutya az ország egyik legeredményesebb mentőkutyája.

Aqua rábukkant olyan toplistás bűnözőre is, akire a rendőrök nem, hiába kutattak át mindent. Az üres lakásnak az egyik falánál jelzett, s valóban ott, egy speciálisan kialakított rejtekhelyen kuksolt a bűnöző. Az évekkel ezelőtti tatárszentgyörgyi gyújtogatások vizsgálatakor Aqua volt az egyik főszereplő, sokat segített a helyszínek azonosításában. Indonéziában 2009-ben a földrengés túlélői után is kutatott. „Járt már a világ több földrészén, és részese volt minden olyan magyarországi káresetnek is, ahol mentőkutyák segítségére volt szükség” – mondta Balázs László, Aqua gazdája.

Nyugdíjba vonult Aqua, Magyarország legeredményesebb mentőkutyája

Aqua egy súlyos baleseten is átesett. 2008 novemberében a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség vizsgáján Drezdában egy emeletes ház födémével együtt a mélybe zuhant, és bal mellső lábán mindkét alsó csont eltörött.

Nyugdíjba vonult Aqua, Magyarország legeredményesebb mentőkutyája

Jelenleg nyugdíjas éveit tölti, kedvenc étele a főtt csirkefarhát, kanapén alszik és mikor a kertben játszik, nem hallgat a nevére, időnként kipakolja a szemetest, őrzi a házat és nem tud ellenállni az asztalon felejtett falatoknak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Gyönyörűséges, okos kutyus vagy, boldog nyugdíjas éveket, megérdemled ! :))
nyanya001
Gyönyörűséges, okos kutyus vagy, boldog nyugdíjas éveket, megérdemled ! :))
1magyar
Remélem mindig megkapja most már a jó kutya életet! Megérdemli.
csa-csa
csatlakozom! jó pihit kellemes kutyaéletet!
verum
Emberi években átszámítva a kutya most kb. 71 éves.
Mindig dolgozhatott és emberi évben mérve ebből harminc évet töltött az elit tagok között.
Nagyon szép teljesítmény és jó, hogy megbecsülést kap érte.
Én is nyugodt, békés és boldog kutyaöregséget kívánok neki. :-)
Desischado
Aranyban megéri a saját súlyának milliószorosát! Többet ér nem tudom hány "embernél"! Legyen nyugodt, boldog, és szeretetteli élete, jó egészsége, ezt kívánom teljes szivemből ennek a csodálatos, tündérszép kutyusnak! És köszönöm neki milliószor, amit tett!
justhpeter
@Desischado: Teljesen egyetértek. Tiszteletből nem fogom senki emberféléjhez hasonlítani. Békés "öregkort" kívánok neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.