Budapest lett a világ második legjobb város a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán, a magyar főváros több mint 86 ezer szavazatot kapott, alig maradva le a győztes Firenzétől a 25 városból álló listán.

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-hez eljuttatott hírlevelében tájékoztat arról is, hogy az olvasók ítélete alapján a harmadik hely az idén Bécsnek jutott.

A közlemény idézi Faragó Pétert, az MT Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: Budapest még soha nem kapott annyi nemzetközi elismerést, mint az elmúlt időszakban. A turizmus elmúlt években tapasztalható erőteljes bővüléséhez szükség volt az állami szerepvállalásra és fejlesztésekre, de a turisztikai szakma összefogására és a szakmában dolgozók kemény munkájára is, valamint a magyar emberek nyitottságára és vendégszeretetére – emelte ki.

A Conde Nast Traveller listáján Budapest olyan világvárosokat előzött meg, mint Sydney, Tokió, Szingapúr és Hongkong. Európán belül Amszterdam, Barcelona, London, Párizs, Prága és Róma is a magyar főváros mögött kapott csak helyet.

Budapest méltatásakor a magazin kiemelte a szecessziós építészeti emlékeket, és az olvasók figyelmébe ajánlotta egyebek mellett a főváros gazdag fürdőkultúráját, a New York kávéházat, a Lánchíd éjszakai látványát és a Vásárcsarnokban elfogyasztott gulyáslevest is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@dömdödöm: Szemétdomb? Te biztosan nem vagy magyar, de ha igen, bújj el egy sarokban...
dömdödöm
@enslaved: bujok ha te mondod ,a véleményem akkor is fenntartom 50 éve alig valamit
fejlődött 2010 óta egy élhetetlen mocskos szemétdomb tele szemét emberekkel :-(((((((((
Szeparepa-
Turista szemmel legalábbis. Meg kéne kérdezni most már az itt lakókat is, akik meg elmesélik, hogy a világ egyik legszarabb helye... amúgy a turistákat sem nagyon értem, hogy úgy odavannak, mert az addig oké hogy szép város, legalábbis ha csak azokat a helyeket nézegetjük, ahová turisták járnak (nyilván a Pongrácz telepre nem viszik el őket, sem az Illatos útra, vagy a Rákosrendezőt sem mutatják meg... és a pestkörnyéki bódévárosokat sem, de ez legyen egy dolog, nyilván minden városnak van csúnya arca is), buliváros, sok a jó buli, sok a jó csaj; kurvázó város, sok a jó kurva... azonban a lehúzás átverésben is élvonalban vagyunk, a turistákat úgy kopasztják ahogy csak bírják gátlástalanul, a taxisoktól kezdve, minden létezővendéglátós helyen, és a night klubokról ne is beszélve... aztán a zsebelés is megy keményen, szemét van kosz van sok helyen és hemzsegnek a tahó barmok, és az idióta elmebetegek a jobb környéken is. A hajléktalanok eltűntek, bár nem teljesen, ha valaki szemfüles, lát bőven azt is még mindig, de nem hiszem hogy annyi hogy üldözik őket karhatalmilag, ennyit dobott volna ezen a lepratelepen... Bp-en élek, több mint 30 éve, voltam száz városban életemben külföldön, nem mondom, hogy nincs rosszabb hely Bp-nél, de hogy Bp sem jobb egyiknél sem összességében, azt is borítékolom. Nehogymár egy Sidney-nél, Melbourne-nél, Vegasnál, Monte Carlo-nál, Luxemburgnál, Montreal-nál, Tokyo-nál, Madridnál (és hadd ne soroljam a tuti spanyol vársokat, pl Malaga, Cadíz stb)... aztán az olaszokról nem is beszélve, Velence, Milano, Róma (ezt is sorolhatnám igen hosszan) vagy egy Athén, egy Isztambul de Bécs se kutya... ugyan kérem, még Prága és Varsó is röhögve nyom minket... száz és száz várost sorolhatnék, ami sokkal jobb helye mint Budapest; nem tudom milyen szempontok szerint történt ez a szavazás, de igencsak sántít... az igazsággal és valósággal köszönőviszonyban sincs, de kétségtelen, hogy jól esik mégha tudjuk is hogy gigantikus kamu az egész...
Fradigege
Budapest egy pöcegödör. Néha felrobban az agyam, hogy A pontból eljussak B pontba.
verőce21
Pedig mondtam nekik, fölösleges magyarul tanulniuk, mert Magyarországon mindenki beszél angolul.

(Aki meg nem, úgyis azt mondja, na látod ezek a külföldiek hány nyelven tudtak, mégsem értettek meg bennünket.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.