Az agrártárca a következő években növelni kívánja az évi mintegy 500 millió forintos, a hungarikumok támogatására szolgáló keretet – mondta a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, az első Paprika Market megnyitóján.

Fazekas Sándor a főváros legnagyobb alapterületű hungarikum ajándékáruházának hivatalos átadásán elmondta: a most rendelkezésre álló mintegy félmilliárd forintból támogatják például a hagyományőrző szervezeteket, illetve finanszírozzák több hungarikum reklám- és marketig költségét.

Hozzátette: a keret növelésére azért van szükség, mert a hungarikumok száma emelkedik – most 54 –, és például az élelmiszer jellegű termékeknél szükség lehet az ismételt piaci bevezetésre, így például a debreceni páros kolbász esetében.

A hungarikumok a magyar nép kimagasló teljesítményei, minél szélesebb körű megismertetésük fontos a bel- és a külpiacokon is – fűzte hozzá a miniszter.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"debrecenei páros kolbász" :DD az az ízetlen, mócsingos, zsíros szar, amit a tehetősebbek már a Kádár-rendszerben is csak a kutyáknak vettek?

attól mondjuk nagyon tartok, hogy mi lesz azután, ha már minden étel/ital/rubik-kocka hungarikumnak lesz nyilvánítva? jönnek a települések, folyók, rovarok, mezei virágok? mert azt ugye nem lehet, hogy akkor majd csak úgy megtorpanunk, azt sugallva, hogy megtorpant a MAGYAR GÓGYI is!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,,Paprika Market "
Hát mi legyen egy hungarikum bolt neve, ha nem egy tipikus ,,hungarikum"?
De miért nem mindjárt Pepper Market???
Eriksson
@Aki Én: Még lehet az is. Már csak a jobb közérthetőség kedvéért.
leszúrt rittberger
"debrecenei páros kolbász" :DD az az ízetlen, mócsingos, zsíros szar, amit a tehetősebbek már a Kádár-rendszerben is csak a kutyáknak vettek?

attól mondjuk nagyon tartok, hogy mi lesz azután, ha már minden étel/ital/rubik-kocka hungarikumnak lesz nyilvánítva? jönnek a települések, folyók, rovarok, mezei virágok? mert azt ugye nem lehet, hogy akkor majd csak úgy megtorpanunk, azt sugallva, hogy megtorpant a MAGYAR GÓGYI is!!!
kukac50
Ki mondják,hogy hungarikumra költenek 500 milliót,szeretném ha részleteznék a paprika termelők hektáronként mennyit kapnak vagy mire mennyit költenek,hány ember kapja?
Így ha a politikusok szét osztják maguk között akkor nem követhető.
Mindent részletesen akár személyre szabottan forintban érhetően ellenőrizhetően közöljék!
Bercifiu
Ez az ürge maga egy hungarikum, be kellene falazni a minisztérium épületébe, elrettentő példának.
izo
@leszúrt rittberger: Ha nem jó neked a debreceni egyél lecsókolbász ami 2Ft volt!
namihami
@izo: Ettél-e főtt kolbászt abból a 2 Ft-os kolbászból a Nyugatival szembeni hentesnél, mert akkor emlékezhetnél rá, hogy jobb volt és többet ér, mint ez a Fazekas-féle "hungarikum".
Csak úgy mellékesen, a paprika, mint élelmiszer is tipikus hungarikum, csakúgy, mint a krumpli, a paradicsom és a többi hasonló, "migráns"-nak mondható élelmiszerünk.
izo
@namihami: Na már az élelmiszer is migráns!? A 2Ft-os kolbász sz@r volt és most is az!A debrecevi és a sült kolbász pedig jó! Dehát izlések és pofonok...
namihami
@izo: Ez a migráns kifejezés kb. annyira illik azokra a MENEKÜLTekre, mint a "magyar"nak tartott hungarikumokra. Lásd mint fent.
Az, hogy egy hülye Fideszes már mindent magyarítani akar, azért az még nem lesz az.
A debreceni helyett pedig még mindig jobb egy jóízű kolbász a Nagyvárad téren, mint a debreceninek csúfolt vágóhídi söpredék. Pedig azt a kolbászt még nem nevezte ki hungarikumnak egy féleszű miniszter-utánzat.
Kamcsatka
@namihami: Én ismerem azt a hentes üzletet, tényleg jó.
namihami
@izo: És az belföldi horda, amelyik "jogos és méltányos" felindulásból városrészeket, Parlamentet, Tv-székházat ver szét, sz@r körbe (lásd körülsz@ros)? Persze spontán, kizárólag első felindulásból.
Semmi előkészület, telefonos és egyéb kooperáció, üttörő csatárlánc.
Érdekes, hogy minden ilyen és ehhez hasonló spontán akció varázsütésre befejeződött, mióta nincs "spontaneitás".
Nem tudom, melyik a jobb-rosszabb horda? Amelyik idejött vagy amelyik itt lapul-lapult, mint a sz@r a gazban és csak a trombitaszóra aktiválódik?
izo
@namihami: Ne terelj és ne keverd a dolgokat!
namihami
@izo: Ne haragudj, de mi itt a keverés? Melyik hordább a másiknál?
Szerinted az egy horda, én viszont azt mondom, hogy a belföldi sokkal kártékonyabb. Ráadásul amíg azok elmentek, sajnos ezek itt maradtak a mi nagyobb örömünkre.
Mit gondolsz, egy kormányváltás esetén (kevéssé valószinű) melyik falka lenne kártékonyabb rád, rám, ránk nézve?
Arról nem is szólva, hogy azokért pénzt kaptunk az Uniótól, ezeket pedig zsebből csengettük. Tudod, adó és egyéb közterhek.
izo
@namihami: Összekevered a dolgokat befejezem veled!
papa.49
@namihami: Ki ne feled a Vámházzal szemben levő hentest, meg még a Ráday utcában lévőt se, ott volt a Keravill előtt...
namihami
@papa.49: A Vámházat ismerem, a Ráday valahogy lemaradt a versenyben. De odafigyelek.
Mi főttkolbász-rajongók, tartsunk össze.
Kösz.
papa.49
@namihami: Rengetegszer ettem szerte a városban főttkolbászt, szinte mindig ha vásárolni mentünk a családdal egy, egy hentesboltba is betértünk...Volt annak valami érdekes miliője hogy állópultnál megetted a papírtálcáról a főttkóbit mustárral, vagy valami savanyúsággal, utána meg egy kóla...Emlékszem mikor a srácaink még csak a pult polcát érték fel, ott tömték magukba a kaját, Ja akkor még nem volt McDörmi...
namihami
@papa.49: Szia nosztalgiatárs.
A tálalás és egyéb járulékosok mellett ne feledd: kizárólag KÉZZEL. Ohne eszcájg!
papa.49
@namihami: A saját 10 ujjaddal, úgy esett jól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.