Ebben az évben a Debreceni Egyetem egyik rákkutatással foglalkozó diákja, Horváth József vette át a Gergely Alexandra Emlékdíjat. A fiúnak három testvére van, édesanyja egyedül nevelte, ám a szegénység sem jelentette akadályát annak, hogy iskolai tanulmányait a kezdetektől kitűnő átlaggal végezze. 

Józsefet középiskolai évei alatt a jogi és művészi pálya is vonzotta, végül azonban biológusnak állt. A középiskola után debreceni egyetemen hallgatott, majd a sikeres vizsgát követően jelentkezett a Debreceni Egyetem Molekuláris Sejt és Immunbiológiai Doktori Iskolájába. Fő témája a szájüregi rákok korai felismerése – értesült a Haon.hu.

Díjat nyert a rákkutató cigányfiúHorváth József tavaly is elnyert már egy rangos kitüntetést, mégpedig elsőként hazánkban. Ő kapta meg ugyanis a Roma Sajtóközponttól az Aranypánt Díjat. Ezt olyan hétköznapi hősöknek ítélik oda, akik életükkel példaképek lehetnek romáknak és nem romáknak egyaránt – írja az újság.

Horváth József a szájüregi rákok korai felismerését kutatja.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Az ő siker története élő bizonyíték arra, hogy az emberi érték nem származás függő! Ha belegondol az ember, neki dupla erőfeszítés kellett a sikerhez, mert eleve önmagát kellett fogadtatni a társadalommal, folytonosan bizonyítania kellett. Hatalmas teljesítmény ez, mindenkitől kijár számára az elismerés és a tisztelet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Szerintem ugyanúgy előítéletes és degradáló a cigányságra nézve, ha teljesítménye mellé oda van írva hogy cigányfiú. Pont annyira nem tudjuk ezt kezelni a baloldalon, mint a jobboldalon..

Ezt pont olyan, mintha egy tolószékesről írnánk, hogy de ügyes fizikus, pedig tolószékes, és a tolószékesek is képesek, vannak ilyen példák is..kurva gáz

Amúgy gratulálok neki, mint embernek!
justhpeter
@Horizont: Pontosan így gondolom és is és ha már példa, hát nyugodtan lehetne ez példa az összes magyar fiatal előtt. Származástól függetlenül.
nyanya001
Gratulálok és további sikeres munkát kívánok !

Tisztelettel egy nyanya :)
JNSZ12
Személy szerint én örürök annak hogy tudom,cigány származású.(én is az vagyok)
Szerintem nem csak a negatív példákat kellene mutogatni hogy ezzel is növeljék az amugy is nagy feszültséget cigány és nem cigány közt.
Hatalmas tiszteletem a srácnak,hogy ezt elérte.Csak így tovább!!
ila51
Gratulálok , további sikereket kívánok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.