Ebben az évben a Debreceni Egyetem egyik rákkutatással foglalkozó diákja, Horváth József vette át a Gergely Alexandra Emlékdíjat. A fiúnak három testvére van, édesanyja egyedül nevelte, ám a szegénység sem jelentette akadályát annak, hogy iskolai tanulmányait a kezdetektől kitűnő átlaggal végezze. 

Józsefet középiskolai évei alatt a jogi és művészi pálya is vonzotta, végül azonban biológusnak állt. A középiskola után debreceni egyetemen hallgatott, majd a sikeres vizsgát követően jelentkezett a Debreceni Egyetem Molekuláris Sejt és Immunbiológiai Doktori Iskolájába. Fő témája a szájüregi rákok korai felismerése – értesült a Haon.hu.

Díjat nyert a rákkutató cigányfiúHorváth József tavaly is elnyert már egy rangos kitüntetést, mégpedig elsőként hazánkban. Ő kapta meg ugyanis a Roma Sajtóközponttól az Aranypánt Díjat. Ezt olyan hétköznapi hősöknek ítélik oda, akik életükkel példaképek lehetnek romáknak és nem romáknak egyaránt – írja az újság.

Horváth József a szájüregi rákok korai felismerését kutatja.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Az ő siker története élő bizonyíték arra, hogy az emberi érték nem származás függő! Ha belegondol az ember, neki dupla erőfeszítés kellett a sikerhez, mert eleve önmagát kellett fogadtatni a társadalommal, folytonosan bizonyítania kellett. Hatalmas teljesítmény ez, mindenkitől kijár számára az elismerés és a tisztelet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
Bravó, de jó ilyet olvasni! Gratulálok teljes szivemből a fiatalembernek, és további sok sikert kívánok!
ila51
Gratulálok , örömmel olvastam már az előzményeket is , amiket hamarébb írtak Róla , drukkoltam ...
Cicamama55
Az ő siker története élő bizonyíték arra, hogy az emberi érték nem származás függő! Ha belegondol az ember, neki dupla erőfeszítés kellett a sikerhez, mert eleve önmagát kellett fogadtatni a társadalommal, folytonosan bizonyítania kellett. Hatalmas teljesítmény ez, mindenkitől kijár számára az elismerés és a tisztelet!
lampa laz
Gratulálok neki, a példája pedig legyen ragadós, hogy sok követője akadjon.
bakegya
@lampa laz: mi az hogy követője akadjon?-SOK ,SOK JÓLFIZETŐ PÁCIENSE LESZ,VAN,ÉS NE CSAKKK KUTASSA ISMERJE IS FEL ÉS GYÓGYÍTSA IS AZT A SOK FOG ÉS HIÁNYBETEGSÉGBEN SZENVEDNI KÉPES MAGYAR-MAGYART IS AKIK ÚJÓLAG VÁNDOROLNAK BE HOZZÁNK A VICCTORRA SZAVAZNI.
FOGKEFÉKKEL ÉN IS SZÍVESEN MEGTÁMOGATOM A TUDOMÁNYÁT SEJTSZINTEN GYÓGYÍTANI KÉPES CIGÁNYFIÚT,MINDEN NACIONALITÁST SENGENEN TÚLRA KÖPKÖDÉS NÉLKÜLÖZVE IS.
lampa laz
@bakegya: a cigányság elé állítottam példának, hogy tanulással van csak kiút abból az életből és ennek legyenek követői.
bakegya
@lampa laz: értelek, de ez is csakkk a kurmányzó párt kirakatának egy szeglete-ennek én nem dőlök be. A valóság földközelről ennnél sokkal élesbb!- kutatnék én is és még a gyerekeim is,de nincs rá idő!-az út,utak szélén túl sokan vannak.A higéné is kevés-az alkohol is garázdálkodik,de az éhes cipő és kaja nékül mesztélábasok mellett, egyáltalán nem egyszerű cipőben járni kelni, hóban fagyban éjjel nappal amikor hívnák az orvost de nincs se távol,se közel-sávolyi,holládi,vörsi tanítókat kellene azhoz elsőként kitüntetni,már ha vannak...rákban ugyanis ők is korán halnak-éppen most temettük az egyik legérdemesültebb harcost...HÁZ-NINCS CSAKKK KUNYHÓ-VILLANYT KIKÖTÖTTÉK,OTT KAJA UTÁN KUTATNI SE KELL, NINCS-CSAKKK AKKOR HA VISZEL-a FARKAS FLÓRIT sem ISMERIK-mert még nem járt erre!-az orbánt viszont nagyon dicsérik mert ingyen viszi őket a busz szavazni a faluba!
Törölt felhasználó
Szerintem ugyanúgy előítéletes és degradáló a cigányságra nézve, ha teljesítménye mellé oda van írva hogy cigányfiú. Pont annyira nem tudjuk ezt kezelni a baloldalon, mint a jobboldalon..

Ezt pont olyan, mintha egy tolószékesről írnánk, hogy de ügyes fizikus, pedig tolószékes, és a tolószékesek is képesek, vannak ilyen példák is..kurva gáz

Amúgy gratulálok neki, mint embernek!
justhpeter
@Horizont: Pontosan így gondolom és is és ha már példa, hát nyugodtan lehetne ez példa az összes magyar fiatal előtt. Származástól függetlenül.
nyanya001
Gratulálok és további sikeres munkát kívánok !

Tisztelettel egy nyanya :)
JNSZ12
Személy szerint én örürök annak hogy tudom,cigány származású.(én is az vagyok)
Szerintem nem csak a negatív példákat kellene mutogatni hogy ezzel is növeljék az amugy is nagy feszültséget cigány és nem cigány közt.
Hatalmas tiszteletem a srácnak,hogy ezt elérte.Csak így tovább!!
ila51
Gratulálok , további sikereket kívánok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.