Amikor anya leszel, sosem gondolnád, hogy a karjaidban édesdeden szuszogó csöppség egy szép napon majd olyan érzéseket ébreszt benned, hogy mindjártazonnaldetüstént elő kell kapnod a hétmérföldes csizmádat és kirohanni a világból. Aztán persze kétségbeesel, hogy valamit biztosan és végérvényesen elrontottál, továbbá tuti rossz szülő vagy, mert a gyerkőc egyik fülén be, a másikon ki, amit mondasz. Nem fogad szót, felesel és már egyáltalán nem az az édes cukipofa, aki egykoron volt. De ez teljesen természetes folyamat… Ahogy nyílik a gyermeked értelme, akarata, úgy próbálgatja a határokat is. Ez a fejlődés része, csak épp nekünk, szülőknek igen idegölő pillanatokat (mit pillanatokat, hosszú perceket!!!) tud szerezni néha (gyakran!?) az egyébként imádott gyermek. turelmesebbszulogyerekzsivaj2Ekkor jön az, amit mondani könyebb, mint gyakorolni: TÜRELEM! TÜRELEM!

Feltöltő: gyerekzsivaj
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Én a kislányom amikor neveltem, Az első perctől kezdve úgy vettem mint egy felnőtt . Nem gügyögtem vele, mindent meg beszéltünk, kitárgyaltunk, meg vizsgáltunk, Volt hogy öt percig gugultunk egy hernyónál vagy gilisztánál próbálva ki találni hova megy . " lehet hogy a boltba ? vagy fagyizni? mi lesz a hernyóból meg a többi. Ahogy nőtt jöttek az újabb kérdések .-de apa? mi ez de apa??? ez miért? Sok kérdés sok felelet, sok " közös foglalkozás" Ami a leg fontosabb szerintem. Lekötni, kielégíteni a gyerek kíváncsiságát.Soha nem bántottam, nem vertem meg, nem szidtam le. Mi lett ebből? általános suli végig oklevél, három Eu bajnokság arany érem, ( küzdő sport) Ma, sikeres vállalkozó. Ma is tele van kérdésekkel válaszokkal, ötletekkel. Miért? Mert szerintem volt kiskorába egy olyan ember aki kinyitotta elötte azt a kaput ahol nagyon sok szép jó érdekes dolog van és ez mind, kérdésre és magyarázatra vár.
A szomszéd lány amikor el mesélte hogy jobban szeret nálunk élni mint otthon, nem értettem. El mondta.- ha kérdezek valamit anyutól,vagy aputól, az a válasz.- takaroggyá tanúlni nincs jobb dolgod,eriggy a fa@ba innen. Na ez a gyerek ha anya lesz mit tud el magyarázni annak a gyereknek aki valamit meg szeretne tudni? ez is ideges, az is ideges és jönnek a dokik hogy " agresszív a gyerek, hiper aktív, meg hasonló marhaság.Mert a doki sem tudja sok esetben hogy ha a gyerek kérdezi , mint az enyém anno.- Apa? miből van a tehén???Csak néztem,és ki találtam. délután, meg mutatom.El mentünk, meg néztük miből van meg simogattuk, tejet spricceltem a szájába és mg beszéltük. Ha valaki most ebbe kötne bele hogy nem mindenki vidéken él, hát mi sem de vonatoztunk egy órát és közbe nagyon sok kérdés volt a vonatról is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.