Megmentett egy járókelő egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban: a férfi a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút, akinek az apját őrizetbe vették.

Elképesztő videó: negyedik emeletről lógott ki egy kisgyermek, egy járókelő felmászott (!) érte

Az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi puszta kézzel mászik fel egy ház falán a balkonokba kapaszkodva egy gyerekért, aki a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva az utca felé kifelé függ, elképedt járókelők mobiltelefonjaikkal rögzítették szombat este Párizs egy északi kerületében. A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint 3 millióan látták, a gyereket megmentő férfiról hősként beszélnek a francia televíziók.

Egészen döbbenetes a felvétel:

"Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért" – mondták a tűzoltók, akiket szombat este 9 óra előtt riasztott egy nő Párizs XVIII. kerületében. Vele párhuzamosan egy férfi is hívta a rendőröket, hogy panaszt tegyen a gyerek apjára.

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók.

A hős megmentőt Mamoudou Gassamának hívják, barátaival egy görög étteremben nézte a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét, amikor kiáltásokat hallott az utcáról.

"Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról"

- mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak.

"Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baj történjen vele. Odafutottam és felmértem, mi lehet a megoldás megmenteni (...) Hála Istennek megmentettem"

- tette hozzá a fiatalember, aki néhány pillanat alatt eldöntötte, hogy nincs más megoldás, mint felmászni a gyerekért.

A gyerek apját a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@szep napot: a neve alapján migráns :)
Valóban hős,valaki ott állt az erkélyen mégsem húzta be a gyereket..pedig az egyszerűbb lett volna, mint felmászni.
wagabund
hát nem is tudom..ahogy mászik, ahogy felérve egykézzel beemeli a gyermeket...nagy teljesítmény...nem hétköznapi járókelő benyomását kelti.
Az, aki ott állt a gyermek mellett, miért volt ilyen passzív?

...na jó...az a lényeg, hogy a gyerek épségben megmenekült..
Gratulálok a megmentőnek.
Aki Én
Aszta... fantasztikus.
Minden szempontból döbbenetes teljesítmény.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
"Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitter-posztban köszönte meg a férfinak a gyerek megmentését. Ebben azt is elárulta, hogy a neve Mamoudou Gassama, és csak pár hónapja érkezett Maliból, hogy Párizsban kezdjen új életet." Legtöbb cikkből ezt valahogy kifelejtik!
lópicigáspár
És Párizsban új biznisz indult be... balkonrács gyártó vállalkozás hegyek! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.