Kedden a Fővárosi Törvényszéken első fokon 3 év négy hónapra ítélték Növényi Norbertet bűnsegédként elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás vádjával. Növényi Norbertet felháborította az ellene folyó eljárás, de nem tagadta: óriásai árat fizetett mindezért – írta meg a Blikk.

"Ez az ügy teljesen tönkretett, nem emberséges az ítélet" – Megszólalt Növényi Norbert

Fotó: Facebook

Mint ahogy arról kedden mi is beszámoltunk:

Növényit 3 év 4 hónapnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság adócsalás miatt. 

Növényi Norbert az ügy hetedrendű vádlottja

A bíróság bűnösnek találta őt kétrendbeli adócsalásban, illetve háromrendbeli magánokirat-hamisításban, amely bűncselekményekben bűnsegédként vett részt.

Ezért a bíróság halmazati büntetésként 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Emellett Növényit a bíróság 136.186 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. Az ítélet nem jogerős.

Az adóhatóság nyolc éve nyomoz egy déligyümölcsökkel kereskedő cég után, amely annak idején Növényi Norbertet kérte fel reklámarcának. A 8 éve húzódó milliárdos csalási ügyben már többször is volt tárgyalás az elmúlt években.

A vád szerint fiktív számlákkal másfél milliárdnyi adót csaltak el a vádlottak. Az olimpiai bajnok azután keveredett az ügybe, hogy az elsőrendű vádlott munkát adott neki. És bár Növényi állítólag csak reklámarc volt, a vád szerint részt vett üzleti döntésekben is, így az ügy hetedrendű vádlottja lett.

Nem is értem, mit keresek itt… undorítónak tartom az egész ügyet. Ez az ügy teljesen tönkretett

- nyilatkozta Növényi a Lokálnak.

Három év a semmire? Fel vagyok háborodva, nem emberséges az ítélet, az ügyvédemmel fellebbezünk és megyünk másodfokra.

Növényi azt mondja:

semmi köze nem volt a pénzügyekhez, csupán reklámarca volt a cégnek. Nem volt több, mint kirakatember, nem folyt bele az üzletekbe

A volt olimpiai bajnok még korábban beszélt arról, mi mindent bukott már a nyolc éve tartó eljárás során.

Elvették az olimpiai járadékomat, több tisztségről le kellett mondanom, nem hívnak filmes castingokra, elmentek az üzletfeleim, a bankkal is harcolni kellett, és elárverezték a házunkat. Azóta albérletben élünk, de az sem egyszerű, nem mindig tudtuk fizetni a terheket. Az elmúlt két évben öt helyre költöztem a családommal. Volt, amikor a villanyt kapcsolták ki.

Senki nem kérdezte meg, hogy miből etetem a gyerekemet, vagy hogy tudunk egyáltalán megélni.

A párommal is kiszúrtam, mert felépített magának egy életet, egy munkát, majd a költözések után máshol újra kellett kezdenie mindent. De biztos vagyok benne, hogy fel fogunk állni a padlóról, és csak egy rossz emlék marad ez az egész ügy.

A tizenkét vádlott közül Növényi volt a hetedrendű, az elsőrendű vádlott öt évet kapott.

Növényi fellebbezett, az ügyész súlyosbítást kért.

Forrás: Lokál, Blikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Lehet,hogy embertelen vagyok,de valahogy nem tudom sajnálni.Nem hiszek neki,bár ez nyilván nem jogi kategória.Ha másodfokon felmentik,elnézést kérek tőle.
Edmond Dantes
Lehet,hogy embertelen vagyok,de valahogy nem tudom sajnálni.Nem hiszek neki,bár ez nyilván nem jogi kategória.Ha másodfokon felmentik,elnézést kérek tőle.
Eladott Ország
Azért a bírósági ügy már nyolc éve tart, lett volna idő felkészülni, nem volt meglepetés. Lett volna idő a padlóról felállni, vagy legalább is azt megkezdeni, hogy az ítélet ne lórúgással érjen fel. Különösen annak tudatában, hogy mindenki saját maga tudja mennyire sáros az ügyben.
TASzSz
@Edmond Dantes: Nem zörög a haraszt...
balos
Mindenesetre érdekes!Milliárdokat elsíboló fideSSesek még mindig lophatnak,mert a maffia már csak így müködik a nemzeti urak országában!A kopasz kubatov gárdista gyilkosok meg szabadlábon védik a mundér becstelen-seggit!
m3mber
Verj meg mindenkit, azt húz a picsába.
Egy normális ember már vagy 20 év óta nem tud semmit rólad.
A sokadik senki vagy.

Élsz-halsz?
Vagy-nem vagy?
Istenen kívül SENKIT nem érdekel.

Vágod, köcsög!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.