Megmentette egy kislány és egy apuka életét, így a város hősként szerette Kakas Istvánt, a Bath városban élő magyar hajléktalant, aki nemrégiben leukémiában hunyt el 52 éves korában.

Kakas István haláláról mások mellett a BBC is megemlékezett, a Big Issue és a megyei lap, a Somersetlive pedig kifejezetten részletesen írt szerepéről a közösség életében – írja a 444.hu.

Kakas István Angliában élő hajléktalan volt, aki mindennapjait az Avon folyón átívelő Halfpenny hídnál töltötte. Először csak takarítani kezdte a hidat, aztán virágokkal is feldíszítette, majd ott árulta a Big Issue című lapot is. (A brit Fedél Nélkül.) A helyi lap szerint amolyan két lábon járó városi intézménynek, sőt attrakciónak számított.

István a Big Issue-nak adott interjújában egyszer azt mondta, hogy

egykoron katonaként szolgált, később pedig séfként dolgozott olyan sztárok keze alatt, mint Gordon Ramsay és Michael Caines. 

2014-ben István igazi hőstettet hajtott végre: kimentett egy, a folyóba esett apukát és nyolcéves kislányát. Először a kislány esett a folyóba, utána ugrott be az apukája. Végül István sietett mindkettőjük segítségére, a takarításhoz használt seprűjével húzta ki őket.

István később azt mondta,

megdöbbentette, hogy az összes többi ember csak nézett és videózott a telefonjával.

A férfi életmentő tette után megkapta a Mayor’s Citizen Awardot, Bath városának lakosai pedig nagyon megszerették.

István a múlt hónapban, 52 éves korában hunyt el leukémiában.

Halála után az egész város gyászba borult, a hidat, ahol a mindennapjait töltötte, feldíszítették lufikkal és virágokkal, valamint apró üzenetekkel. Még az is felvetődött, hogy a hidat átkeresztelik a férfi neve után: Istvan’s Bridge-re.

A visszaemlékezések mind ugyanazt emelik ki:

a férfi sokat mosolygott és jókat lehetett vele beszélgetni.

Forrás: 444.hu, Blikk

Címlapi kép: Twitter/Timothy West

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hazánkban már az is bűn ha valaki hajléktalan, ami ugye a Szovjetuniót idézi, ahol nem volt szabad egy turistának bármikor, bárhova menni, mert megláthatta volna azt a nyomort, amit ugye titkolni kellett és az orbán rendszerben is ugyanez van! Pedig én inkább az orbánt és bandáját titkolnám, méghozzá úgy, hogy ezer évre börtönbe csuknám őket és a hajléktalanokkal őriztetném, akiket az orbán ss gárdistái vegzáltak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nyugodjék békében EMBER volt a szó legigazabb értelmében !!!
dr. prédikátor
@Eriksson: Nagyon mondod a magadét!!!mert azt hiszed igazad van.Akkor is így böfögnél ha mondjuk a magyarokat is így vegzálnák külföldön mint ahogy a fityfasz csürhe teszi itthon???
Eriksson
@dr. prédikátor: ??? Melyik beírásomhoz szóltál?
Maganarra
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.