A humuszt évek óta az egyik legegészségesebb snackként tartják számon. Akkora a sikere, hogy még világnapja is lett: május 13-án ünneplik a nemzetközi humusz napot. Megvásárolhatjuk készen, de főtt csicseriborsóból mi is könnyen összedobhatjuk otthon, pár hozzávalóra (olívaolaj, tahini, azaz szezámpaszta, kevés citromlé, fűszerek) van csak szükség hozzá. Az egyértelmű, hogy gluténmentes, laktózmentes, ráadásul vegán, […]

Forrás: Ízes Élet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
@Commenter: Én is szeretem, Sok változatát ettem, mert a hobbim is olyan hogy mindent meg kell kóstolni, ízlelni és elkészíteni. Ételeket találok ki és versenyekre megyek. Két éve voltam egy nagy versenyen és aranyérmet nyertem. Ja, nem vagyok szakács, de magas szinten a hobbim.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
De most tényleg Humusz.
Nem lehetett volna ennek a valaminek valami más nevet találni? Mert a humusz,
,.Az aktív talajélet hatására humusz keletkezik. De vajon miből keletkezik a humusz és mire is jó valójában?

Divatos szó a humusz és a humuszképzés, de sokan nincsenek tisztában azzal, mi is a humusz valójában.

A helyes talajművelés célja, hogy megtartsa és javítsa a talajéletet, a rajta termesztendő növényeknek tápanyagot biztosítson és megfelelő közeget. Alapesetben és ideális esetben a talajban lebontó folyamatok mennek végbe, melynek fő szereplői a földigiliszták, atkák, mikroorganizmusok, ászkák és gombák. Amikor a talajművelés nem megfelelő, akkor pont ezeket a hasznos szervezetek pusztulnak ki belőle. Vagyis mi a cél? Hogy többek között a lebontási folyamatokban résztvevő szervezeteket védjük.
Ez olyan snassz nem?
Eszek egy kis humuszt és bele esik a veteményesbe arccal.
qxy
Üzenem a táplálkozási tanácsadónak, hogy amihez nem ért, abba ne adjon tanácsot. Vagy??? nézzen utána mi az a humusz és mi a hummusz.
na ilyenektől akadok ki. Azt sem tudja mit akar, de ért hozzá és ez egy " Táplálkozási tanácsadó" Mennyi pénzt kereshet egy ilyen Müsüge abból hogy nem ért hozzá? Kíváncsi lennék. Na meg ki az aki ezt a titulust megengedte neki.
qxy
Ha netán nem találná a hummuszt ez a habverő. Tessék.A hummusz egy krémes állagú közel-keleti (arab) étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből (tahina) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek. De számos változata van. Olyan mint nálunk a Brassói apró pecsenye. Száz változata van és mind azt mondja hogy ez az igazi. Lehet is ha finom.
Commenter
@qxy: Libanonban pl. római köményt is tesznek bele, a tetejét pirospaprikával és petrezselyemzölddel szórják meg, pici olivaolaj is kerül a tetejére is. szóval tényleg számos változata van, akár a brassóinak, vagy a spagettihez való raguknak. Hummusz, és semmiképpen nem humusz.
qxy
@Commenter: Én is szeretem, Sok változatát ettem, mert a hobbim is olyan hogy mindent meg kell kóstolni, ízlelni és elkészíteni. Ételeket találok ki és versenyekre megyek. Két éve voltam egy nagy versenyen és aranyérmet nyertem. Ja, nem vagyok szakács, de magas szinten a hobbim.
Commenter
@qxy: Gratula a hobbidhoz és a díjhoz. Sok "amatőr" szakács jobban főz, mint egyes profik.
qxy
Épp ezért , soha ne hallgassatok az ilyen szakszavakkal bot csinálta tanácsadókra mert azt sem tudják mit beszélnek. Tudjátok ez olyan mint amikor a faszi öltöny, dipi táska, és ha kérdezed ki ő,.- Higiéniai munkatárt az élelmiszeriparban. Kurva jól hangzik. Magyar nyelven, Láda mosó a konzervgyárban és ez valóban ez van.
emerencia
@qxy: Ma Hummus Classic-ot reggeliztem, boltit. (Lidl 30%-al leértékelve.) Ízlett. Régen egyszer készítettem hummuszt saját kezűleg. Nem volt igazán sikere mert nem tudtam, hogy a végeredménynek milyennek kellene lenni. Most már tudom, hogy hígabbra és savanyúbbra kell az állagát és az ízét hangolni. Ha egyszer összejönnek a hozzávalók, újra megpróbálom itthon megcsinálni napraforgó olajjal. (Az olívaolaj irreálisan drága a mi éghajlatunkon.)
qxy
@emerencia: Igen, nagyon finom. Nekem szerencsém volt Indiában sokféleképp elkészíteni. De ott sem a mester szakácsoktól hanem a hétköznapi " szeretek főzni emberektől.Franciaországban amikor egy kettőt be mutattam, csodálkoztak hogy ezeket az íz harmóniákat nem is lehet meg találni egy cikkben sem. A válaszom az volt, hogy A mindennapi ember ha nincs megfelelő hozzávalója, a kényez viszi rá hogy finomat alkosson. amit igazából érdemes észrevenni. Mert neki nincs előkelő ruhája kocsija azért még itt sok mestert egy két ételben kenterbe verne. De ezt csak halkan jegyzem meg. ,.- Igen, ez így igaz.
qxy
Na meg. Én is nem egy versenyt nagy versenyt is meg nyertem, de az a krumpli leves amit a kedvesem csinál, azt soha nem tudom olyan finomra elkészíteni és csak úgy összedobja, ez kis az, buggyantott tojás, és kész. Vagyis ha valaki épp ilyet szeretne enni, akkor csinálhatok én neki száz féle finomságot amivel versenyt is nyertem. Ez akkor sem lesz " Krumpli leves"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.