Karácsony Gergely nyerésre áll, az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak a fővárosban.

Magabiztosan vezet Budapesten Karácsony Gergely, a második Vitézy Dávid, a harmadik Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje. – véli Závecz Tibor a Závecz research vezetője.

A közvélemény-kutató szerint Karácsony a teljes budapesti népesség körében 38-40 százalékon áll, Vitézy Dávid 22 százalékon, Szentkirályi Alexandra pedig 16 százalékon.

A kormány rémálma valóra válhat: hatalmas vereség elé néz mind Szentkirályi Alexandra, mind pedig a Fidesz-KDNP Budapesten

A kutatások szerint egyelőre Karácsony Gergely áll nyerésre/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Závecz úgy véli a fővárosi kerületek többségében az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak.

A hvg.hu azon kérdésére, mi van akkor, ha Szentkirályi visszalépne Vitézy javára, úgy válaszolt a szakértő, hogy nem adható össze a két kör, ráadásul Szentkirályi kézzel-lábbal tiltakozik a visszalépés ellen.

Závecz szerint Magyar Péter pártja veszélyes lehet az ellenzékre, mivel ők is támogathatnak majd jelölteket. A Fidesz célja pedig az lehet, hogy az EP-választás miatt a hívek elmennek szavazni, közben a fideszes önkormányzati listára is voksolnak.

Forrás: hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
A POLITIKAI ELIT -POLELIT_ legnagyobb heréi az elemzők és a közvéleménykutatók, majd a médiacsótányok és végül a politikusok.
Első kettő olyan mint a Pápa farka de kiválóan megélnek a hablatyaikból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
A POLITIKAI ELIT -POLELIT_ legnagyobb heréi az elemzők és a közvéleménykutatók, majd a médiacsótányok és végül a politikusok.
Első kettő olyan mint a Pápa farka de kiválóan megélnek a hablatyaikból.
simmering73
Reszkessetek és borzongjatok. Budapest nem dől be jobbra.
Őrnagy
Budapest lakossága ragaszkodik a méhlegelőkhöz, a koszhoz, a rendetlenséghez és a közlekedési káoszhoz. Nekik így jó Budapest trottyos állapotban, és ehhez nekik Karácsony Gelgőre van szükségük. Egyértelmű, hogy egy lepukkant trágyadomb jobb nekik mint egy normális főváros!
Az illegális migráncsok százezrei még hiányzik a képből, de majd azért is küzdenek 2026-ban.
Pálinkás Pál
@Őrnagy: nem kell ide migráns,barom,-.hoztatok ti " vendégmunkás " álnéven...
Őrnagy
@Pálinkás Pál Gyagyás: Én nem hoztam senkit Gyagyás! De ha nem is én hoztam a vendégmunkásokat, azokkal akkor sincs baj se Magyarországon, se más európai országban, csak a Soros gazdid által ide (Európába) terelt illegális migráncsokkal van baj, akik nem akarnak se dolgozni, se tanulni, se viselkedni, és mivel papírjaik sincsenek, visszatoloncolni se lehet sehová.
De nem is tudom minek kezdem el ezt elmagyarázi egy hungarofób agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög libkány seggfejnek, mikor benneteket Gyagyásokat azért fizetnek guruló dollárokkal, hogy kiálljatok a Sorosterv mellett, amely el akarja árasztani Európát illegális migráncsok millióival!
Béla333
Kár, hogy Magyar Péter nem fél évvel hamarabb indította el a mozgalmát, mert akkor lenne esély, hogy teljesen lenyomja a maffiát. Így "csak" a legerősebb ellenzéki alakulat címért van versenyben...
Őrnagy
@Béla333 Gyagyás: Sikáig tartott mire a Szaros Gyurka stábja felfogta, hogy a drága pénzen felépített MZP mégse nyerő ember, és mást kell kiválasztani és felépíteni helyette. A feladatra alkalmasnak tűnő személy kiválasztása és meggyőzése is időbe telik, továbbá a gondos felkészítésnek is dőt kell hagyni, hogy legyen egy halvány remény az eredményességre!
Nem zárható ki Gyagyás, hogy így is túl korán dobták a mélyvízbe, mert egy országos hálózat teljes kiépítéséhez (Szaros Gyurkához hűséges személyzetből) sokkal több idő kell!
jáger laszló
A kormánypárt kutyaszorítóban,mert BP-en igencsak +osztott!!
Itt a győzelmi esélyei minimálisak!
csak ennyi
barátilag
J.L.
troppauerhumer
Lófast ,nemis azért indította Orbán Boborjánnét ,hogy ő nyerjen ,Orbánnak ,a FideSSnek tökéletes kiszolgálója volt Tarlóssal együtt is Vitézi rokon ,nagyon is megfelel újra ,szépen kiszolgáltatták Tarlóssal a főváros közbeszerzései milliárdjait a Rogán maffiának,Garancsinak ,Tiborcznak -4-s metró milliárdjai - és ha nyer Récsölnek az egész haszonleső pereputtynak ,ez csak a szokásos oszd meg és uralkodj ,Karácsony gyengítése ,sztem az is következhet az utolsó pillanatban visszaléptethetik Boborjánnét ,a FideSS birkanyáj úgyis kolompszóval vezérelve átszavazna Vitézy ,így meg még a s ok lúd disznót győz. (Néhol igy is mondják: Sok hangya ludat győz, sok lúd disznót győz.) Sok nem tarthat örökké. Sok mentsége van a gonosznak.
az EP választásra tolja az EU -NATO-elleni orosz propagandát-lásd Orbán is, Magyarországnak a saját útját kell járni -a szankciók-nem győzöm mondani ,ha nem megyünk el minél többen szavazni-lényegében az EU egysége mellett-lesz egy széljobb többségű EP,nem lesz hangunk, ellenzéki képviselő aki képviselje az érdekeinket,Orbán elhiteti az EU-ban itt minden demokratikus,a nép őt akarja, eléri az EP-ben az ellene folyó eljárások-7-es cikkely leállítását ,szabad az útja a nyílt nazionalista-nem elírás-diktatúra berendezésére .
Nem véletlen akarja bármiáron elfoglalni Prüsszelt ma reggel már Ganajdics Ottó az ifjúgárda KISZ titkára is höhöö
madlaci66
@Őrnagy: szerintem a marki zay a fidessednek került sok pénzébe, mikor az előválasztáson vitték a sok fidess birkát, hogy rá szavazzanak,
rücsü41
Nem most kell megverni a másik jelöltet, hanem a választás végén!Nem kellene elhamarkodott kijelentéseket tenni!
troppauerhumer
@Őrnagy: A hülyegyerekgyártó apád primitív takonynáci kölkének akartak észt behozni nem migránsokat Már élvezem ahogy egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból aluliskolázott buta fidióta
Őrnagy
@madlaci66 Gyagyás: A fideszt a sok Gyagyás libkány seggfej miatt nem lehet leváltani, nem miattam! Asok Gyagyás libkány seggfej miatt nem tud kialakulni és erőre kapni egy konstruktív ellenzék, amely esetleg jobb lehetne az országnak (bár az ilyen csak utólag derülhet ki).
A Márky szar azért lett Gyagyás az előválasztás győztese, mert Szaros Gyurkáék leszóltak, hogy Karácsony lépjen vissza, különben ő nyerte volna az előválasztást!
Őrnagy
@troppauerhumer Gyagyás: Te Gyagyás egyike vagy a legnagyobb téveszmés hungarofób agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög segfejeknek, akik mindenkit lefideszeztek, aki nem Sorosbérköcsög seggfej, csak magyar!
Aki Én
@Őrnagy: Tévedsz ostoba agyhalott orbánista.
Budapest harcol a korrupt, hazaáruló tolvajok ellen, akiket te támogatsz.
Őrnagy
@Aki Én Gyagyás: Agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög hungarofób seggejek egyik alantas példánya!

Ha mindenki akik nem ti Sorosbérköcsögök vagytok a fideszt támogatná, akkor a fidesznek simán 4/5-e lenne Gyagyás!
Pálinkás Pál
@Őrnagy: no ,tisztázzuk gyökér,..miről beszélsz?..én kipucolnám európát a migriktől, no meg tőletek nemzethy köcsögök...
Őrnagy
@Pálinkás Pál Gyagyás: OK Gyagyás, tisztáztad.
Én magyar vagyok, te meg súlyosan hungarofób Gyagyás vagy! Te minden magyart eltávolítanál Magyarország 1/3-ára leszűkített területéről! Hát Gyagyás a helyedben ezzel nem dicsekednék!
sándorbence
gyühet majdaz ötszörös adag gurulós
Őrnagy
@Pálinkás Pál Gyagyás: Sőt Gyagyás!
Most látom, hogy egész Európából is!. Méltó utóda vagy a 907-es Bajor elöljáróknak, akik ugyanezt akarták elérni a Pozsonyi csatával 907-ben! Te több mint hungarofób vagy Gyagyás!
jancsipapa
Szerntem ez pontosan így van tervezve. Ha nem így akarnák ,egy életképes jelöltet inítottak volna. Teljesen megfelel nekik ,ha marad Karácsony...
troppauerhumer
@Őrnagy: 6ökör takonynáci a Pozsonyi csatával csak az alulművelt nemzetthy elhülyített fidióták maszturbálnak ,az válasz volt a magyar horda nyugati fosztogató ,csecsemőket gyilkoló rablóhadjárataira .

Verheted a fasod a nemzetthy nagy pofádba akkor az egyszer győzött a magyar horda ,mert a német hercegek,grófok ,lovagok szétszórva a csapataikat összefogás nélkül támadtak,de ők tanultak belőle kellett hozzá jónéhány évtized és összefogtak ,soha többet nem győzött a magyar horda ,mindig véres fejjel ,megrítkítva ,fejvesztetten menekültek haza

Az utolsó rablóhadjárat szarrá verés eredményeképp 955 -ben az Augsburg melletti Lech mezején Lél,Lehel rablóvezér fejét lecsapta a hóhér és ezzel a németek megüzenték vagy megjavulunk vagy írmagunk se marad ,nos ideje lenne az EU-nak befejezni az írmagunk se marad hehee..
NKF
A végén még Vigyori Geri marad!Hajrá Budapest!
teuton
@Őrnagy: Csak a hozzad hasonlo nehany gyayas zsebnacit kellene eltakaritani, akkor a többi magatol menne vagy kussolna. aztan mindjart elhetöbb lenne az orszag...
RonaGyuri
nem is a 2 fityesznyiktől kell tartania Karácsonynak, hanem a az "ellenzéktől" és a nem kormánypárti médiától! =))
percsi
Majd a sok elhunyt megfordítja a szavazást.

"Évekkel ezelőtt elhunyt emberek kaptak értesítést Halásztelken, hogy mehetnek szavazni"
24.hu/kozelet/2024/04/23/valasztasok-ertesito-elhunyt-emberek-halasztelek/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1kilH9vNxCJdnH5RGUimgNDr2NfVia-DDo3XV9iccUDAzeyUV3hKJdDCg_aem_AfVGvK1RJq2-yWitCx-FzwksO0LylmiJVXYa81MrukKMb8X1yfPVA9w_1D46JCkjMq7n1aUvW0ELZSCh412YBeF5

Na meg a számlálásnál leáll a rendszer, aki nem szavazott, listára kerül a kormi oldalán, krumplival megvásárolt magyarok, a megfenyegetett közmunkások, a román-ukrán lefizetett szavazók. Kb. 100e valós fidszavazó lehet.
KisTehen
meg kell buktatni karácsonyt ... vitézyre kell szavazni
nemkati
Szentkirályival mit csinálnak a bukása (vagy visszaléptetése) után?
Bepalackozzák?
simmering73
@KisTehen: Szopóágon vagytok ökör. HAHAHA
vitriol
szentkirályi 16%-át sokallom, vitézy sem érdemel többet, mert az utóbbi napokban elkapta a gépszíj, már azt sem tudja mit beszél!
Ftomi
Orbán és baráti köreinek köszönhetően nem számít semmi, csak a hatalom!
Eleve aljasnak tartom, hogy egy MINISZTERELNÖK csak az "Övéire" gondol minden cselekedetével, a többi 7,5 millió meg csak fizesse az adókat, hogy ŐK minél jobban éljen!

Budapest, meg mindig is kényes kérdés volt és marad is, de bízzunk a józan gondolkodásban!
Nanya
@Őrnagy: És a letelepedési kötvények ? Az nem számít ugye? Főleg ,hogy kell kell kezdeni a visszafizetéseket a nép pénzéből !
A halszemű barátodnak mennyit hozott a konyhájára ?
A több tízezer vendégmunkás,akik a magyarok elől veszik el a munkát? Azontúl meg letörik a munkabéreket !
Eszed ? Na az ami neked nincs!
Yoda69
Mivel a vitez is orban jeloltje, ezert nem lepodnek meg, ha sz.-t visszaleptetnek par heten belul.
De orom latni, hogy Budapesten tovabbra is a jozan esz a donto, es nem a pedofilok agymoso propagandaja.
Igaz sikari? @Géza:
Yoda69
@Nanya: Mar 120 ezer orbanmigransnal tartunk.
szarnagy elvtars csak tolja az rogan propagandat agyatlanul.
telegdilaci
@Nanya:Mára már odáig jutottunk hogy kiárusították az Országot a KÍNAI-kommunista Pártnak!
Cherry
@Géza: Viktorra gondoltál te kis senkiházi hahahahhaha nagyon rezeg a léc, OV már a múlté,, a sz@ros zsiros cigány nem tud tovább lopni hahahhah
Géza
@Cherry: Ha kíváncsi vagy rá, elárulom, hogy a tahó, primitív, tanulatlan sértegetőkre gondoltam! Például rád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.