Ez a fejlemény Orbán Viktor külpolitikai terveit is keresztülhúzhatja!

Több hónapnyi halogatás után az amerikai képviselőház szombat este megszavazta az Ukrajnának szánt 22 ezer milliárd forintnyi segélyről szóló törvényjavaslatot.

A voksolás sima volt, mivel 310 képviselő támogatta a segélycsomag küldését, és csak 112-en szavaztak ellene. A javaslat most a szenátus elé kerül, ahol nem várható már akadály, így a segélyt tartalmazó törvényt Joe Biden elnök akár már a jövő héten aláírhatja.

Orbán tévedett, Putyin dühönghet: hatalmas segítséget kapnak az ukránok

Eddig a többséget alkotó republikánusok blokkolták a csomag szavazásra bocsájtását, de pénteken ez az akadály elhárult. Orbán Viktor korábban azt állította, Trump megválasztása esetén az Egyesült Államok nem küldene fegyvert Ukrajnának, ezzel rákényszerítve a kijevi vezetést a békekötésre. A magyar kormányfő ebben speciel tévedett: Trump ugyan még nem elnök, de most zöld utat engedett a segélycsomagna

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi oldalon fejezte ki háláját az amerikai képviselőknek. Azt írta: remélik, hogy a szenátus is támogatni fogja a javaslatot.

Zelenszkij egyébként a hazájában igyekszik keményen kézben tartani a katonaságot. Az mfor.h értesülése szerint a napokban írta alá például azt a határozatot, amely megtiltja a fegyveres erők tagjainak az online szerencsejátékot addig, amíg hadiállapot áll fenn az országban.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Ocsmány Vigyor tévedhetetlen.
Trump is csak raffinaltkodik.
a dollarmilliárdokat megeheti Zele, fegyver, lőszer kell!
o))
csak úgy....
@Maccska: te egy öntudatos ,tudálékos és egy kibaszottul buta emberutánzat! :)
Sakk Matt
Mi a B-terv, dagi? Vagy most sincsen?
Yoda69
@Maccska:
Ha pénz van lesz lőszer is. Majd vesznek a kínaiaktol vagy a ruszkiktol :)
Pusztai
@Yoda69: északkoreát ajánlom, tele vannak lőszarral.
- lefogadom dolcsié adnak! o)
namihami
Hát Vitya, most már bizony a Trumplee is...
Kár volt magasabb fordulatszámra kapcsolni a se..nyalást! Ha elég ügyes leszel, akkor a felszabaduló kapacitás a Putyin fele talán még átkonvertálható lesz!
teuton
@Maccska: Analfabeta herelt kandur, akkor milyen autokat is gyartanak MOon, ugye kinait, nem Audit meg Mercedeszt es a gepeket is a termelöüzemekbe a kinaiktol veszik, nem nemetet A vegyipari es gyogyszeripari termekek is ugye Kinabol vagy az oroszoktol szarmaznak, nem is beszelve az elelmiszerekröl. amik nagy reszet Nemetorszagbol importaljak MOra, de a krumlpi, hagyma, fokhagyma, gyümölcsök (eper, szölö, dinnye), paprika-paradicsom nagy resz is Nyugat-Europabol (Spanyol-, Olasz-, Görögorszag, Hollandia) is... Vajon ott miert tudnak OLCSOBBAN es nagyobb mennyisehben exportra termelni, mint MOon, ahol a munkaber csak a töredeke a nyugateuropainak???
lacalaca
ostoba balos faszok a féreg nyugat seggét nyalo ukrajna hamar el fog bukni a ,,,vissza,,fejlett nyugattal együtt az oroszokat nem lehet legyözni ,,D
jáger laszló
22 ezer milliárd forint a háborúra nem semmi összeg!!
Végül is ki fizeti az azonban még nem dőlt L!
1 biztos
Az ukránok ezzel semmit nem nyernek,csak nyelnek!
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@Maccska: Es ha az EU betiltja a kinai autok forgalmazasat, ill. magas vamot vet ki ra, akkor befúlldt a magyar.kinai kapcsolat... Az EU pedig korlatozni fog, mint ahogy Amerikaval szemben sem felt bünztetövamokat kivetni, hiszen a sajat piacarol van szo! Akkor pedig itt van megint a kinaiakkal kötött magyar "altatogep-üzlet" ami befuccsol...
KisTehen
@teuton: az olcsó ukrán gabonáról mi a véleményed?
simmering73
Nem érzi a külpolitikát. Egyszerűen hülye hozzá.
teuton
@KisTehen: Az a velemenyem, hogy jo Ukrajnanak, mert van bevetele belöle, jo annak, aki megveszi, mert olcsobban kapja, mint a magyart, a behozatali tilalommal meg megfingatta a fitymaffia a magyar gazdakat, mert ök nem tudjak a dragabb termeküket eladni. De amilyen hülyek, nem a potrohost hibaztatjak, hanem Ukrajnat, mert meg soha nem hallottak kapitalizmusrol es szabad piacrol...Egyebkent pedig ukran napraforgoolajat, edessegeket, tesztat meg egyeb termekeket is lehet nalunk kapni, olcsobban, mit 2022 elött...
jáger laszló
Zelenszklij atamán +kapta az utolsó kenetet
2025-ben már nem fogja!
Nimbusza lemenőben!
csak ennyi
barátilag
J.L.
KisTehen
@teuton: kinának is jó, ha az ő termékeiket veszik
KisTehen
@teuton: ott csúsztatsz, hogy

az eu-s gazdákra szigorú eu-s törvények vonatkoznak, hogy miből mennyit és hogyan termelhetnek ... és a megtermelt árút szigorúan ellenőrzik és nyomon követik ... ez megdrágítja a termelést ...

mindez nem vonatkozik az ukrán termelőkre, mert nem eu tagok ... emiatt termelnek az ukránok olcsóbban

és ez így igazságtalanság ... az eu kibaszik a saját termelőivel egy nem eu tag ország érdekében
csak úgy....
hamarosan kiderül,hogy 0rbán nem csak a pénzhez,focihoz de a politikához is totál hülye!
- persze ezt a süsü (átbazilikázható) hívein kívül eddíg is mindenki tudta! :)
KisTehen
@csak úgy...: persze, hogy hülye ... csak véletlen, hogy eddig 5x volt kormányon
Őrnagy
@Sakk Matt: tegnap 18.49

Trtumpot megfenyegethették:
5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélitetik a megvásrolt (érzékenyített) bírók segítségével, ha még egy szót kiejt a száján a békéről! Ez befolyással lehet a "háborúpártiságára" az elnökválasztás végeredményáig.
Sakk Matt
@Őrnagy: A 78 éves Trumpnak komoly veszítenivalója van...
Őrnagy
@Sakk Matt: Az események továbbra is azt igazolják, hogy az USA-nak erős háttér hatalmi bázisa és egy mindenkori báb elnöke van, akinek a hatásköri szabadságát a Háttérhatalom akkor korlátozza a saját érdekei szerint, amikor ezt szükségesnek tartja.
Őrnagy
@Sakk Matt: Az az elnök amelyik azt hiszi, hogy felette áll a Háttérhatalomnak, vagy azt hiszi, hogy túljárhat a háttérhatalom eszén, netán megpróbálja kicselezni a Háttérhatalmat, az úgy jár, mint a Kennedy testvérek!
Őrnagy
@Sakk Matt: Azért Biden báb elnöknek hatalmas szerencséje van, hogy neki már semmilyen vesztenivalója nincs, mert már fogalma sincs arról, hogy mikor hol van, kivel beszél, kivel és miért nem tud kezetfogni amikor nagyon szeretne, és hogy miről is beszél, amikor valamit felolvas a súgógépből.
teuton
@Őrnagy: Analfabeta közkatona! Trump most epp azert all birosag elött, mert megvesztegetett (hallgatasra zsarolt) 250000 dollarral egy kurvat, akivel a felesege terhessege alatt dugott! De nem az erkölcsi dolog miatt, hanem mert valasztasi penzböl nyulta le! Az ügyvedje emiatt mar reg a börtönben ül... Szoval ennyit a Deep Stateröl... Ja, egyebkent a birok nagy reszet ö nevezte ki, föleg a Supreme Courtba. Es most pont ezek döntenek az ö mentelmi jogarol!!! apnews.com/article/trump-trial-jan-6-supreme-court-immunity-jack-smith-985c2c52088d5af4d574a9f9258bcf9b
Pálinkás Pál
@lacalaca: te melyik görény vagy álnéven..?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.