Az optikával fedett területeken november elsejétől másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét a Telekom.

Másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét a Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

A telekommunikációs szolgáltató keddi tájékoztatásában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen – mint írták – a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet.

Növeli a Telekom az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét

Fotó: pixabay.com CCO

Felidézték, hogy a Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív, önerős fejlesztésbe, amire mintegy 250 milliárd forintot költött. A fejlesztésekben a legnagyobb súlyt a vezetékes a hálózat képviselte. Így – többféle technológiával – mostanra megközelítőleg 3 millió háztartást látnak el szupergyors internettel, ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el. A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat – írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak.

A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódhat a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélesség, ezzel lehetővé válik az egyidejű online munka és szórakozás – áll a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Akkor a vidéknek annyi. Jelenleg 11,44 Mbps a letöltési és 0,56 Mbps a feltöltési sebességem. Mikor érek el a fejlett világba ? Koromat tekintve esélyem sincs rá.
ittott
@justhpeter: Ahol "drót" van, az nem éri el a 20-at sem
vladimir putin
Aztán router van-e hozzá? Mert így elég szegényes sztori ez.
vladimir putin
Szóval kell egy router, (remélem biztosítja a telekom), az úgy 30 darab Mátyás királyos játékpénz.
Az összes ezközt le kell cserélni, mert 100 Mbps -es (már az 1 gigabittel se tud semmit se kezdeni).
Emmeg úgy 300 ezer froncsi.
Pálinkás Pál
@vladimir putin: Most erre mondhatnám hogy ne használj ósdi cuccokat...azért már hosszú évek óta a legócskább számítógépben is Gigabites hálókártya van!!!
Qqberci
Inkább a garantált minimális sebességet növelnék... Ja, ahhoz nem elég kihúzni az optikát, nekik is sávszélességet kellene venni. Más: a BIX - Telekom vonal kapacitása mennyi?...
Qqberci
@Pálinkás Pál: Hiába van gigabites hálókártyád, ha a kábelezésed nem tudja a leckét. Ha megnézed a vonatkozó szabványt és összeveted az otthoni kábelezéssel, lehet, hogy rádöbbensz, 10 Mbiten fut a gigabites hálód...
A Telekom húzása inkább megágyazás egy optikai hálózatra épülő kábeltévé rendszerhez...
Pálinkás Pál
@Qqberci: Nos...van erre egy remek megoldás...megméred a sebességedet online...tudod...google...sebességméreés...!...Nem vagyok Tökömös...de azért ne a szolgáltató hibája legyen a te vacak kábeled...
Qqberci
@Pálinkás Pál: Az én kábelem nem szar, de mivel nem játékra használom a netet, nekem alég a kisebb sávszélesség. Tudok viszont olyan nagy magyar cégről, akik megvették a gigabites eszközöket, aztán a gépekig 50-80 méter hosszan vezetgették a CAT5-ös kábelt, mert "így lehetett kényelmesen elhelyezni a hálózati eszközöket". Aztán csodálkoztak, hogy a tényleges sebesség 10 Mbit/s volt, noha ezt előre lehetett tudni, leírja az ethernet layer-1 definiciója. A fizikát pedig ( jelkésleltetés, kábelkapacitás, csoportfutásidő szóródása) nem lehet leszavazni.
Pálinkás Pál
@Qqberci: de akkor az nem a szolgáltató hibája...arról nem is beszélve hogy az ADSL a szar megoldás...nekem kábelnetem van,ahol azért nem lehet ugyanolyan a feltöltési sebességem ,mint le...mert akkor hátrányba kerülnének az Adsl felhasználók,mert azon ez kivihetetlen...Agyam eldobom..a kábelnetet korlátozzák,nehogy hátrány érje a szarabb technológiát használó szolgáltatókat!!!
Qqberci
Sokra mész vele, ha a szolgáltatódig megvan a nagy sebesség, de tovább?... A Magyar Telekomnak BIX oldalon van _összesen_ 30 Gbit sávszélessége. Esúcsban ténylegesen kihasznál 18-at (www.bix.hu , statisztikák). Szerinted ebből te mennyit kapsz?...
vladimir putin
@Pálinkás Pál: 2 gigabitről van szó, te miről dumálsz?
Pálinkás Pál
@Qqberci: Én semennyit...mert mint mondtam kábelmodemes vagyok..nem érint az Adsl hátránya!!!
Pálinkás Pál
@Pálinkás Pál: Te miről dumálsz...?? Ha nincs külön bérelt vonalad...tökömnél még a 300Mbs is ritka mint a fehér holló!!!
Pálinkás Pál
@vladimir putin: : Te miről dumálsz...?? Ha nincs külön bérelt vonalad...tökömnél még a 300Mbs is ritka mint a fehér holló!!!
Qqberci
@Pálinkás Pál: Ne osszad az észt, ha nincs miből...
Pálinkás Pál
@Qqberci: Talán kicsit többet értek hozzá mint te..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.