Amennyiben más égitesten is kialakult az emberiséghez hasonlóan fejlett civilizáció, az feltételezhetően olyan technológiát használ, amelynek jelei kimutathatóak.

Idegen lények: komoly esély van az árulkodó jelek észlelésére

Sok szakértő régóta keresi ezeket a potenciális nyomokat a különböző teleszkópokkal és űreszközökkel gyűjtött adatok közt. Kutatók egy csoportja szerint a módszereink fejlődésének köszönhetően most valóban komoly esély van az árulkodó jelek észlelésére – írja a Live Science-re hivatkozva a 24.hu.

Joseph Lazio, a NASA Jet Propulsion Laboratory munkatársa szerint az exobolygók légköri vizsgálata például felfedheti, ha az adott égitesten az élet képes formálni a környezetet – gondoljunk csak a légszennyezés esetleges bizonyítékaira. A gyors, néhány milliszekundumos fényingadozásokat produkáló csillagok, illetve a szokatlan rádiójelek szintén fejlett technológiára utalhatnak.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
A légszennyezés - mint a fejlett civilizáció bizonyítéka? Ez legfeljebb egy olyan ostoba és öntelt - önmagát értelmesnek tartó - populációra enged következtetni, mint mi vagyunk.
Dr plágium
Nem elég bizonyíték pataky akit rendszeresen elvisznek (álmában vagy részegségében)?
KisGenyo2
@szép új világ: Ezt még a cianobaktériumok b@szták el! Nélkülük sem ózonréteg, sem légköri oxigén, sem hozzád hasonlóan ostoba emberek nem lennének. Csak a csupasz kőzetek, és a vegytiszta vizek.;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.