Az idős hölgynek a törlesztőrészletbe beépítve kellett folyamatosan fizetni hitelfedezeti biztosítását. Miután váratlanul elhalálozott, egyetemista fiának kellett rádöbbennie, hogy a biztosítást ugyan meg kellett fizetni, azonban a biztosító édesanyja egészségügyi állapota miatt eleve kizárta őt. Így a folyamatosan megfizetett díjak ellenére sem számíthat egy fillérre sem.

Feltöltő: penzvselet
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
Ha valaki biztosítást köt, de lejárta előtt elhalálozik annak tovább törlesztése nem öröklődik....esetleg ha örökös van beleírva.
csutak
Zillmer az a matekos aki kitalálta a frankót!
Kettő év az az idő, amíg a biztosító mentesül a fizetés alól, bizonyos eseteket kivéve. Oka: ez idő alatt fizeti meg a biztosított a szerződés megkötésére és egyéb ügyvitelre fordított összeget.
Az a bizonyos kettő év a kockázati biztosításoknál úgy módosulhat, hogy emelt díjért baleseti halál kockázatát a biztosító (biztosítottak közössége) bevállalja.
Röviden ez a lényeg.
Az eredeti cikkből nem derül ki, mennyi ideje fizette a biztosítást!
És még egy dolog, ha a biztosító bevállalta az orvosi ellenőrzés nélküli biztosítás megkötését, akkor ez kizárja a szerződés egyoldalú értelmezését!
Azaz a kifizetés megtagadását.
penzvselet
@csutak: én úgy tudom, hogy 6 hónap az az idő, amíg a biztosító megtagadhatja a kifizetést. Utána már csak akkor, ha valamit elhallgatott a biztosított, amivel összefüggésben érte a halála, és az ötödik évtől kezdődően már ekkor se.
De gyanítom, hogy ebben az esetben a szerződésben benne volt mentesülésként a hölgy állapota, csak ő anélkül írta alá, hogy erről tájékoztatták volna.
csutak
@penzvselet: Látatlanban nehéz eldönteni, de a Zillmer kettő évben számol.
Ezt tanítják a fősulin is és ez a világon a gyakorlat, oka fentebb.
Sajnos sok gerinctelen közvetítő volt (van?) a pályán, amikor kiábrándultam belőlük. Mármint a biztosításból, illetve annak is az itthon űzött paródiájából!
nikolaidis
A biztosítási ügynöknek kötelessége volt feltárni az illető egészségügyi állapotát, amiről a biztosító kockázatelbírálóit értesítenie kell. Ezek után pedig a biztosítónak kötelessége tájékoztatni leendő ügyfelét hogy milyen feltételekkel vállalja, avagy nem vállalja a kockázatot (tehát pontosan le kell írnia milyen halálesetek esetén nem fizet). Valószínűleg a folyamat az elején bukott meg, és az ügynök nem vizsgálta az egészségi állapotot, mivel neki a jutalék a fontos, aztán lesz ami lesz. Sajnos ez elég jellemző.
pepe
A hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban lenne kérdésem .Hasonlóan jártunk mint a "szegény"néni. Hitelfedezeti biztosítást kötöttünk jelzáloghitelhez .1-es csoport-halál ,baleseti halál.2007 -óta fizetjük a hitelfekvételt megelőzően is már rokkantnyugdijasok voltunk és az igénylő lapon is szerepel .A biztosító semmilyen orvosi anyagot nem kért be a biztosításhoz mi viszont nem olvastuk el a nagyítóval is alig látható kisbetűs részt -ha a biztosítás mekötését megelőzően már fenállt az egészségkárosodás az kizáró ok-.Itt a fórumon olvasva a véleményeket kérdésem lenne milyen rendelet szabályozza azt a két éves időpontot amit csutak emlit? Sajnos a bank is és a biztosító is leppantít-egymásra mutogat.Kihez forduljak ? Köszi a választ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.