A Korán egyik példányának elégetésével tiltakozott volna egy floridai lelkész 2010. szeptember 11.-én, hogy ne épüljön a kilenc éve lerombolt ikertornyok tőszomszédságába muszlim imahely és kulturális központ. Bár Barack Obama amerikai elnök kérésére Terry Jones végül is lemondott tettéről, a 13 emeletes Cordoba Ház megépítésével szembeni lakossági ellenérzések megmaradtak. Bár Budapestet eddig még nem érte terrortámadás, a New York-iakhoz hasonlóan az emberek itt sem látják szívesen, hogy városukban létrejöjjön egy „arab kulturális negyed”. A XI. kerületi önkormányzatnak ugyanis pont a lakosság nyomására kellett most májusban elutasítania a Jótékonysági Béke Alapítvány azon kérését, hogy a Budaörsi úton egy 12,5 méter magas mecsetet építhessenek Koos Miklós tervei alapján. Pedig ha az igazság mögé nézünk, akkor kimondhatjuk, hogy 1945-ig a magyarországi mohamedánoknak már volt egy tekintélyes nagyságú budapesti imahelyük a Margit híd budai tövében! Sőt ha még azt is megemlítem, hogy Durics Hilmi Huszein későbbi budai főmufti pénzéből és vezetése alatt 1920-ban egy muszlim hitű 85 fős bosnyák kommandó még harcolt is Nyugat-Magyarországon a trianoni békediktátum értelmében az Őrvidéket (Burgenlandot) elfoglaló osztrák csendőrség ellen, akkor lehet, hogy másként állnának a magyarok a mohamedánokhoz.

Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

donkanyar
szeptember 11.-e kapcsán nemcsak aktuális, hanem érdekes cikk
Csizmás Kond
"Sőt ha még azt is megemlítem, hogy Durics Hilmi Huszein későbbi budai főmufti pénzéből és vezetése alatt 1920-ban egy muszlim hitű 85 fős bosnyák kommandó még harcolt is Nyugat-Magyarországon a trianoni békediktátum értelmében az Őrvidéket (Burgenlandot) elfoglaló osztrák csendőrség ellen...."
Ha már megemlítette akkor azt i árulja el, hogy ön szerint ki ellen kellett volna harcoljon ?
donkanyar
Bosnyák állampolgárként nem lett volna kötelező neki harcolnia a reguláris magyar hadseregben az osztrákok ellen. Ülhetett volna a pesti lakásában is, de felvállalta a magyar ügyet, és fegyvert fogott
csutak
A fanatikusok többet ártanak az iszlámnak, mint az összes ellenzője összesen!
Teljes joggal fél bárki az iszlám bármely létesítményétől, mert onnantól kezdve az az ő megszentelt területük, melyet tűzzel vassal védenek!
Ránk erőltetnék saját vallási előírásukat!
Biztosan sokan ismerik Sai Baba nevű indiai gurut. (Nincs rá jobb kifejezés)
Ő azt mondta, hogy minden ember abban a hitben éljen amilyenben felnőtt!
Csizmás Kond
@donkanyar: És akkor most a tettét egy új mecsettel kéne honorálni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.