Azok a magánnyugdíjpénztári tagok, akik rosszul jártak a pénztárukban összegyűlt megtakarításukkal és emiatt kevesebb nyugdíjra lennének jogosultak, a kormány teljes állami nyugdíjat kínál majd. Többek között ilyen fogásokkal kívánja ösztönözni az Orbán-kabinet a magánnyugdíjpénztári tagok átlépését az állami nyugdíjrendszerbe. A kormányfő által szerdán bejelentett járulékstop is az ösztönzés része, csak nem a csábítás, hanem a megszorítás eszközével él. Ezzel azonban szemétbe dobja a nyugdíjreformot és visszazálogosítja a jövőt. Cserébe kényelmes mozgásteret nyer és csökkenő államadósságot. Az EU meg csak értetlenül áll.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@sasi1115: A macskák félnek a szellemektől. :)
sasi1115
@Csizmás Kond: Akkor pihenj, folytasd tovább.
furfang
@sasi1115: szerintem ez a gyermekkedvezményes adózás egy szempontból mindenképp hasznos! Talán így érdemes lesz papíron is a valósághoz közeli bért feltüntetni, mert a jóváírás miatt ez szükséges is lehet.
sasi1115
@furfang: Ezt mondjad a vállalkozásoknak. Szerinted az alkalmazott szereti hogy minimábérre jelentik be azt, se betegállomány se nyugdíj. Ha kézbe kapna 300 ezret nem érdekelné, de megnyugtatlak ez nem jellemző.
Államilag kéne valahogy ösztönözni a vállalkozásokat (pl. a tényleges bérköltséget bizonyos szint felett egy adott szorzóval megszorozva a nyereségadó alapjából többet tenni leírhatóvá ergo nem kell a kamuszámla stb.) erre amit írtál. De egyszerűbb adókat és járulékokat kivetni és a munkavállalótól behajtani, levonni (hogy befizeti-e a vállalkozás az már más kérdés). Ja meg így a cégeknek van mire hivatkozni amikor túróval szúrják ki az ember szemét fizetés gyanánt.
Igen, érdemesnek érdemes. Csak sok ember szerint "a droid" erre nem érdemes.
Ezen kellene változtatni.
Csizmás Kond
@sasi1115: Azt csak úgy lehet, hogy az a termék amit nem szakember állított elő az selejt, nem eladható stb. mert olyan nincs, hogy minimálbéres kvalifikálatlan embertől minőségi munkát lehessen követelni.
Szerintem ennek is el fog jönni az ideje.
sasi1115
@Csizmás Kond: Tudnád hogy miket várnak el manapság a munkavállalóktól, beollóznék neked egy két álláshirdetést, szerintem sok nagytudású cégvezető bajban lenne olyan elvárások vannak (mert ugye régen nem volt kötelező mindenhez a végzettség, ennek a köre most bővül mert pár embernek jó pénz van benne.
Láttam már takarítói állást nyelvtudással érettségivel. Ja és persze takarító képzettséggel. Ugye azt te sem hiszed el hogy valaki attól jó takarító hogy papírjai vannak, attól még ha utál dolgozni szarni fog a munkájára.
Természetesen bizonyos munkaköröknél alapfeltétel a szakértelem, de azok nem minimálbérközeli élmények.
Arról már nem beszélek hogy egy állás mostanában 3-at tesz ki szarért -húgyért, aztán mi van az iso-val ami előírja hogy mely munkafolyamatot ki csinál, hány ember és hogy. Papíron viszont meg volt oldva. Nem hiszem hogy engedné hogy 1 ember 3 munkáját lássa el. Az olyan mint a honvédségnél mikor három 24 órás szolgálatot vittem. Ha gond lett volna tuti bukás.
Ez csak az álláshalmozó politikusoknak megy hogy egyszerre 10 helyen dolgozik és veszi fel a maniókát meg a költségtérítést pofátlan módon. És még a munkájuk minőségét nem is részleteztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.