A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője megállapodott abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke, miután találkozott Lázár Jánossal. A felsőoktatás adminisztratív munkaköreiben 3,5 millió forintos összeghatárt javasolt a különadót érintően a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője – tette hozzá.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sasi1115
@gabrella: Nem, mert az alsóbb szinten keresőkkel kell ezt megcsinálni, nem a felsőbb réteggel. Azzal akit 20 év után küldenek el, de a fizetése nem professzori, hanem teljesen átlagos. Na itt a baj, nesze neked igazságosság. De jó hogy elsőként azok kapják meg ezt, akiknek nem biztos hogy szükségük van rá.
Ez a Fidesz igazságossága? Szerinted?
gabrella
A professzorig nem fognak adózni. 3.5 millióig!
sasi1115
@gabrella: A pár sor szerint nekik nem kell: "a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke, miután találkozott Lázár Jánossal."
Az adminisztratívoknak meg 3,5 millióig javasolja.
Most a felsőbb réteget kimondták, az alsó rétegnek meg csak javaslatot tesznek?
Szerinted egy docensnek mennyi a végkielégítése? Nem 3,5 millió.
gabrella
Nem tudom mennyi lehet neki, de azért én inkább az AB helyében hagytam volna az eredeti Fidesz-kormány javaslatát az általános 2 millióig.
inkvi
Ezek a híresztelések tök alaptalanok! Egyenlőre mindenki adózik a régi keretek szerint!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.