A tegnap este történt vihar miatt több ház is teljesen megrongálódott Kelet-Magyarországon. 

Ahogy azt a Propeller is megírta, hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat délután.

Az időjárás előrejelzés sajnos tűpontos volt, ugyanis az éjszaka folyamán több ház is lakhatatlanná vált a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvívője az MTI-vel. 

Brutális pusztítást végzett a tegnapi vihar: házak váltak lakhatatlanná

Forrás: Pixabay

Reggelig az országban összesen 240 beavatkozásra volt szükség. A legtöbbször kidőlt fák, letört ágak miatt kellett vonulniuk, de több lakóépület is megrongálódott.

Volt, ahol a jég, máshol a szél okozott kárt, illetve több épületbe, így Mórahalmon egy tanyába és Sajókápolnán egy családi házba is villám csapott, míg Békéssámsonban egy villám sújtotta fáról terjedt át a tűz egy ingatlanra.

A szabolcsi Buj településen két utcában jégeső rongált meg lakóépületeket, amelyek közül két ház lakha

tatlanná vált, azokból hat embert kellett kiköltöztetni. Ibrányban egy családi ház tetőszerkezete ugyancsak olyan súlyosan megsérült, hogy az ott lakó két embernek el kell elhagynia otthonát.

Sok helyen pincék, alagsorok kerültek víz alá, a nyíregyházai kórház pincéjéből is jelentős mennyiségű esővizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak. 

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Én nem tudom sajnálni sohasem azokat, akiknek a "házát elönti a víz"...!
Ezek mindig olyan helyen építenek, ahová nem lehetne józan ésszel...! Legtöbbjük erőszakos beépítéssel épül, nem építésre kijelölt helyen, vagy engedély nélküli többletbeépítéssel...!
Csodálkoznék rajta, ha a biztosító kártérítést fizetne nekik...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.