Három magyar idegtudós: Somogyi Péter, Freund Tamás és Buzsáki György megosztva nyerte el az "Agy-díjat" Dániában. A díjátadó ünnepség május 2-án lesz Koppenhágában, egy nappal később pedig a díjazottak megtartják ünnepi előadásaikat a dán fővárosban. Az Agy-díj - The Brain Prize - a Lundbeck Alapítvány felajánlásával egymillió eurós (272,8 millió forintos) értékű pénzjutalommal jár. A tudósokat széleskörű, mind elméleti, mind kísérletesen kiemelkedő színvonalú kutatásaikért ismerték el, amelyek feltárták az agykéreg, különösen a tanulási és memória-folyamatokban kulcsfontosságú ideghálózatok működését.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mindenlében
No MOST lehet büszkének lenni Magyarországra. (Természetesen a kutatókra)
Dr. Felipe
Az angol profi imázsjavító céggel ellentétben ők ingyen javítanak a megtépázott imázsunkon. Köszönjük.
furfang
@csutak: Mindenki akkor válik köztudottan zsidóvá, ha úgy érzi, ezt feltétlenül közölnie kell a világgal!!!!Addig magyar pl. vagy francia, vagy hottentotta. Aki a zsidóságával nem törődik, vagy jól elvan vele és csak akkor veszi elő vallását vagy nemzetiségét, ha rákérdeznek és ő ezt közli, vagy még akkor sem, aztán lapoz egyet az szerintem a normális ember. Ma már elsősorban éppen a vallottan zsidó emberek az élharcosai a globalizmusnak, a szabad identitás vállalásának, a szabad lakhely választásnak tehát senki nem akadályoz senkit abban, hogy oda menjen, ahol jól, és teljesnek érzi magát, de ne nyaggasson másokat a saját identitás keresésével, vagy az ebből adódó személyes válságaival. Az pszichológus dolga, nem az egyszerű hétköznapi embereké, akiknek megvan a saját bajuk, és azt próbálják szép csendben megoldani. Ebben az országban annyi náció van még a zsidókon és a cigányokon kívül akik igen jól elvannak, nem csinálnak cirkuszt ebből a kérdésből. Példát lehetne venni róluk. Erről ez a véleményem.
Ebből adódóan abszolút nem érdekel, hogy a tudósok zsidók-e vagy nem. Magyar, mint a sok - sok híresség.
csutak
@furfang: Ebben is egyetértünk!
De nem is neked céloztam a kérdést:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.