A kormány Széll Kálmán-terve tizenöt éves korra szállítaná le a tankötelzettséget. Mi okozta az eddigi gyakorlat kudarcát és milyen veszélyekkel fenyegetne az új korhatár bevezetése?

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscserkész
Itt valami nagyon félre van értve. Jó lenne előbb értelmezni a törvényjavaslatot és utána bekóstolni.
- Az én értelmezésem szerint a tankötelezettség lesz 15 évben meghatározva, és nem az hogy aki tanulni akar az nem tanulhat tovább, de ne az általános iskolába hanem közép vagy felső oktatási intézményben.

- A törvény azt a problémát hogy ne vehessenek igényben olyan gyerekek után családi pótlékot aki elsőben jár de már borotválkozik.

- Egy egészséges jó családi körülmények között felnövő gyerek 14 éves korára beszokta fejezni az általános tudományait, akinek ennyi idő kevés van lehetősége önköltségen magán iskolában tovább járatni.

Ezért most a jobbik hozzá állásával sem értek egyet, hiszen ez egy olyan törvényjavaslat amiért minden nap szajkóznak.
buboka74
@benhur: 1 és csak 1 ember van ebben a kibas.ott országban aki érti is amit olvas???
de én köszönöm hogy te is értelmezed amit elolvasol és csak utána alkotol véleményt, javasolnám minden blogolónak , ill. kommentelönek hogy azt az 1-2 percet az olvasás után szánja rá az olvasott anyag értelmezésére
KÖSZÖNÖM
cadmagician
ne legyen korhatár. aki akar tanulni, az tanul, havan, hanincs, aki meg nem akar tanulni, azmeg nem tanul, havan, hanincs. mondat vége. pont.
kiscserkész
@cadmagician: Ki szab határt annak hogy ne tanuljon? Akár nyugdíjas koráig is eljárhat az általános első osztályába csak 15 életév után ezt önerőből teheti.

Én még azzal toldanám ki a törvényt hogy osztályismétlés éveire egyáltalán ne járjon semmilyen támogatás, és családi pótlék.
kiscserkész
@cadmagician: Ahogy olvasom a beírásod egyből az jött be hogy talán az olyanok véget hozták ezt a törvény min te is vagy. Te is már elsőben borotválkoztál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.