Nagyon fontos a jó fizikai erőnlét a szakmai feladatok végrehajtása szempontjából. A könnyűlövészeknél, a missziókban, hadműveleti területen, vagy a harcmezőn ez a honvéd utolsó támasza, ha a szükség úgy kívánja meg. Ezt szem előtt tartva rendeztek szakmai versenyt a MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/25184/helyorsegi-katonai-rendeszeti-felkeszites-szekesfehervaron
A helyőrségi katonai rendészeti járőr szolgálatot adó katonák éves felkészítő tanfolyamát tartották március 21-29. között az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezésében. Ezen részt vettek az ezred és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományából kijelölt, katonai rendész szolgálatot ellátó katonák.

honvedelem.hu/cikk/25185/fel-eve-tortent-a-vorosiszap-katasztrofa-
Pontosan fél évvel ezelőtt, 2010. október 4-én következett be Magyarország történetének legnagyobb ipari és ökológiai katasztrófája: átszakadt a Mal Zrt. Ajka melletti egyik vöröiszap-tárolójának gátja, s a kiömlő közel hétszázezer köbméternyi, erősen lúgos kémhatású zagyvalék félig letarolta Kolontárt és Devecsert, valamint Somlóvásárhelyt. A katasztrófában tízen haltak meg, százhúszan pedig sérüléseket szenvedtek. A katasztrófa következményeinek elhárításában hónapokon keresztül jelentős erővel részt vett a Magyar Honvédség is.

honvedelem.hu/cikk/25189/ujra-jatszott-tortenelem:-a-tapiobicskei-csata
Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is részt vett a 23. Tavaszi Emlékhadjárat egyik kiemelkedő csatájának helyszínén, Tápióbicskén. Az 1849-es csata évfordulója alkalmából április 4-én, hétfőn rendezett program az elhunyt hősök emlékének szentelt misével kezdődött, majd Színi Sebő Alajos emlékművénél koszorúzással és megemlékezéssel folytatódott.

honvedelem.hu/cikk/25181/fegyverek-kozt-sem-hallgatnak-a-muzsak
Lehet egy csillaggal több…? (Első elődöntő)
Jó néhány éve se szeri, se száma a különböző televíziós csatornákon elindított tehetségkutató versenyeknek. Szinte havonta születnek ilyen-olyan csillagok – álló csillagok, időnként pislákoló csillagok és persze sajnos hullócsillagok is. A tehetségek felkutatásába most a haderő is bekapcsolódott; „családon belül” keresik azokat a tehetséges amatőr előadókat, akik munkájuk mellett valamilyen művészeti ágban jeleskednek. Igen, az égbolt végtelen, tehát lehet még egy csillaggal több. Sőt…

honvedelem.hu/cikk/25085/a-sikertortenet-folytatodik-
Február végén, a HM Hadtörténeti Intézet- és Múzeumban megtartott Katonák Munkaerő-piaci Reintegrációjának Képzési Programja elnevezésű norvég projekt záró konferenciáján mutatták be a Sikersztori (Success Story) című könyvet. A riportkötet a projekt norvég képzési tapasztalatok és anyagi támogatás felhasználásával, a projektben részt vevő civil szervezetek támogatásával készült és a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítványa adta ki. A könyv szerkesztője, Szita Róbert, pedig már arról tájékoztatta a honvedelem.hu-t, hogy megkezdődtek a tárgyalások Magyarországgal a norvég projekt folytatásáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.