2011. április 1-jén megérkezett a pápai bázisrepülőtérre az a C-17-es katonai szállítórepülőgép melynek fedélzetén hazaérkeztek a kabuli katonai repülőtéren fél évet szolgálatot teljesítő magyar katonák, élükön Kilián Nándor dandártábornokkal akit kollégái mellett felesége és két lánya is fogadott.

Forrás: mh59.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/25232/tamad-a-szakasz
Támad a szakasz!
A négy BTR-rel járőrfeladatra induló lövész szakaszt kis erejű ellenséges támadás éri. Az első lövések eldördülése után a járművek a támadók irányába fordulnak, a katonák, a harcjárműről szállva támadó alakzatot vesznek fel, majd egymást biztosítva megindulnak az ellenség feltételezett állásai felé. A támadók hamar belátják: nincs esélyük, így megadják magukat.

honvedelem.hu/cikk/25146/nehez-helyzetben
Nehéz helyzetben
Beszélgetés Czövek Jánossal, a Honvédszakszervezet elnökével
Czövek János, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke nehéz napokat él meg mostanában. Úgy kell fellépnie a szakszervezet 12 ezer fős tagsága érdekében, hogy eredményesen képviselje azt a jelenleg is zajló, és a küszöbön álló tárgyalásokon a Honvédelmi Minisztériummal (HM). „Folytatni szeretnénk a tárgyalásokat nyugdíjügyben is” – szögezte le többször is a Hosz-vezetője.

honvedelem.hu/cikk/25224/delkelet-europai-egyuttmukodes-szentendren
Délkelet-európai együttműködés Szentendrén
A szentendrei MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) április 04–06-a között a fegyverzet-ellenőrzéssel kapcsolatos bizalom-, és biztonságerősítő szemináriumnak adott otthont. A RACVIAC Biztonsági Együttműködési Központ és a Honvédelmi Minisztérium közös rendezésében megtartott konferencián tizenkét országból közel negyvenen vettek részt.

honvedelem.hu/cikk/25204/nem-konnyu-„tulelni”-
Nem könnyű „túlélni”
Rendhagyó honvédelmi óra Baktalórántházán
A szokásostól nagyobb lelkesedéssel érkezett a tanintézetbe a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium néhány diákja a közelmúltban. Mindennek oka az volt, hogy ezen a tanítási napon az MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj katonái gyakorlati túlélési foglalkozásra vitték őket.

honvedelem.hu/cikk/25234/a-cel-egy-egyseges,-nyilt-europai-vedelmi-piac
A cél egy egységes, nyílt európai védelmi piac
A multinacionális együttműködésnek megnövekedett a szerepe a képességfejlesztés területén – hangsúlyozta Kádár Róbert, a Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal vezérigazgató-helyettese bevezető előadásában. Szavai „A kis- és közepes vállalkozások a védelmi szektorban” című EU- elnökségi konferencián hangzottak el április 5-én, Budapesten.



Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.