Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke sérelmezte, hogy egy médiával foglalkozó portál miként értesült a hétvégi balhéjáról, a lap vezetője erre kiakadt.  Szerinte Magyar Péter megpróbálta kihúzni belőlük a forrásaikat, amikor az Ötkert-incidensről kiszivárgó információkról kérdezték, ami a lap vezetőjének álláspontja szerint főbenjáró bűn. 

A sajtó belső ügyeivel foglalkozó, elég harcos hangvételű, kormánypártinak még véletlenül sem nevezhető Media1 azt írja: még a hétvégén e-mailben feltett néhány kérdést Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének, hogy megtudják, igazat tartalmaz-e az a rendőrségi dokumentum, mely szerint Magyar állítólag kétszer is megütött egy férfit az arcán az Ötkert nevű szórakozóhelyen péntek hajnalban, amiért az videofelvételeket készített arról, amint a jobboldali politikus fiatal lányok alá mászott a földön a szórakozóhely közönsége előtt.

Arra is rákérdeztek, mit gondol a politikus arról, hogy a rendőrség vizsgálja, ő dobta-e egy magánszemély telefonját a Dunába.

Magyar a kérdéseink elküldése után néhány perccel „válaszolt”, de annak tartalma már inkább azt bizonyítja, hogy a NER-ből mindössze néhány hónapja távozó újdonsült EP-képviselő valójában nem barátja a sajtószabadságnak, vagy nincs tisztában az európai médiajoggal: levelében megpróbálta kihúzni belőlünk, hogyan jutottunk hozzá a rendőrségi jelentésben szereplő információkhoz

- írja a Média1. 

Szalay Dániel, a portál főszerkesztője azt sérelmezi, hogy  Magyar csak akkor hozakodott elő az egész történettel, amikor egyrészt a Ripost nevű bulvárportálon már órák óta kint volt egy felvétel arról, hogy a politikust a nyakánál fogva vezették ki a biztonsági őrök, hogy így vessenek véget egy dulakodásnak, másrészt akkor, amikor már egy ideje elérhető volt a Media1 cikke Magyar Péter letörölt Facebook-posztjával kapcsolatban. 

Botrány – Az ellenzék új vezére összeveszett a harcias médiaguruval

Szalay Dániel felháborodott Magyar Péter kérdésén Fotó: Facebook/ Magyar Péter 

Media1 kérdéseket küldött a Tisza Párt sajtóirodájának, egyebek mellett ilyeneket: Egy rendőrségi jelentés szerint Magyar Péter bedobhatott a Dunába egy mobiltelefont az Ötkertben történt dulakodás után. Igaz-e ez? Ha nem, mi lett a sértett telefonjával? Ki volt az a férfi, akivel Magyar úr beült egy taxiba a történtek után és a Kútvölgyi útra hajtott? Fogyasztott-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert, gyógyszert, kábítószert vagy egyéb anyagot?

Szalay Dániel azt írta: nem kellett sokat várni a „válaszra”. Mindössze négy (!) perccel később személyesen Magyar Péter küldött választ MP aláírással portálnak. A rövid válasz a fenti kérdésekre így hangzik:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!

Köszönöm a kérdéseket.

Nekem is lenne egy. Ön hogyan olvas rendőrségi jelentéseket?

Üdvözlettel, MP”

Szalay Dániel erre megjegyzi:  Magyar Péter az újságíró forrását megpróbálta megszerezni  ami ellentétes az Európai Parlament által elfogadott európai médiaszabadságról szóló rendelettel. A forrásvédelem teszi lehetővé, hogy a sajtó elláthassa ellenőrző funkcióját.

Talán így érthetőbb, hogy Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke ma reggel miért írt egy vitriolos posztot a Facebook oldalára, amelyben a magyar sajtót ekézi. Számára ugyanis egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. 

Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait – jelentette ki Magyar, aki azt is leszögezte:  Ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is.

Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk

- fogalmazott Magyar Péter. 

Botrány – Az ellenzék új vezére összeveszett a harcias médiaguruval

Magyar Péter szerint a magyar médiát is meg kell változtatni Fotó: Facebook/Magyar Péter 

Forrás: media1

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Európai Bizottság alelnöke Vera Jourová szerint nem szeretné, ha máshol is megtörténne az, ami a magyarországi médiában. „Minden és mindenki egy párttól függ”, és közmédia helyett csak állami média létezik."
"Itt három dolgot foghatsz: a Kossuthot, a Petőfit, meg a pofádat!"-Hofi
Pontosítok, nem egy párttól, hanem egy embertől függ minden.
A dölyfös vezér és rendszere negatív tankönyvi példa lesz a jövőben arra, hogyan kell egy gyenge országot tönkretenni, kirabolni, lakói jelentős részét évekig hazugságokkal becsapni. Miközben a régió békében fejlődik, van munka, de a dölyfös vezér országa fokozatosan lemarad, széthullik benne minden jó, ami addig működött, és láss csodát, a vezér ninbusza nem csökken, továbbra is csókolgatják hívei a kezét, megmentőjüknek látják, pedig ha tudnák, kit istenítenek, elszégyellnék magukat, majd dühösek lennének. És igen, mára az államcsőd szörnye a kertekalatt ólálkodik, be-be leseget a ház ablakán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Na itt az új Messiás! Hurrá megvagyunk mentve! Persze a Média hibás!
Nem te voltál bunkó Petike?
Pusztai
MP-nek az összmagyar sajtóval szemben igaza van!
Maguk a valamit is számító újságírók is megírtak már egy rakat kritikát erről, a legdurvább talán az amikor azt írták:
- AZ ÚJSÁGÍRÓK KIHALTAK.
Tehát???
Pusztai
Esse semmi!!

Jávor 190524:
„Ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból”
– mondta Jávor Benedek a Hír TV riporterének.
Pusztai
Aranyos, mennyire beérett a fidesz aljas agymosó kommunikációja.
Nem lehet, hogy az ellenzék nem tudja kezelni már 2002 óta a fidesz aljasságát???
- már akkor ellenzékben elkezdte a gazemberkedéseket, sőt már 98-ban de akkor csak választáskor, 2002 után már folyamatosan, - és az jött le: a ballib fél a fidesztől.
Azóta is fél, csak fél, már harmad, sőt 4x 2/3-ad.
Nem tudom eldönteni: enynire hülyék, ostobák, vagy ennyire beszariak?
Anno a göbbelszi agymosás a világon mindenütt nyert kivéve Angliát, mert ott seperc alatt leleplezték ellenkommunikációval visszagyűrték a szart.
Magyar P. pont ezt teszi, ezért nem fog rajta csak karcolja a fidesz.
Horizont
@Pusztai: Ahogy látom bármivel akarják kicsinálni Magyart,napról napra növekszik a követői tábora.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.