Battonyától Kunszentmártonig 38 önkormányzat kérte, hogy szeptembertől a településükön létesítsen katolikus iskolát a szeged-csanádi egyházmegye – mondta néhány napja a zsombói kultúrházban rendezett „szülői értekezleten” Kiss-Rigó László megyés püspök. Gyenes Csaba, a helyi plébános azzal érvelt: tíz évvel élnek tovább azok az emberek, akik hisznek valamilyen vallásban, közösség tagjai. A katolikus egyház tanításai az emberiség egyetemes alapértékeire épülnek. Konkrétan pedig mi a különbség? Heti két hittanóra. A pap szerint egyébként is hiú ábránd, hogy mindenütt megmaradhat az iskola. Nem az lesz a kérdés, milyen felekezetű, hanem az, hogy megmarad-e vagy bezárják.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Mit fog csinálni a pap ha a gyerek kiröhögi, leköpi, esetleg meggyepálja szegényt? Imádkozni fog közben?
csutak
A helyi "kanászkürtben" (www.delmagyar.hu) meg arról szól a tudósítás, hogy ha az egyház átveszi az iskolát akkor a gyerekeket azonnal kiíratják belőle!
Elege van a népnek a hazug, buzeráns, pedofil papokból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.