A Balatonfelvidéki Radetzky Huszár Egyesület április 8–10-e közöttre hirdette meg hagyományos Radetzky-túráját, „Hadik-emlékhadjárat” néven. Szombaton a huszárok Tapolca-Diszeltől, Vigántpetend érintésével lovagoltak el Nagyvázsonyba, majd vasárnap visszafelé ugyancsak lóháton tették az utat.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-426228
Idén is elmarad a béremelés a honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozóinál; a tárca és a szakszervezetek között hétfőn megkötött bérmegállapodás értelmében csak a béren kívüli juttatások mértékét emelték, azt is mérsékelten.

honvedelem.hu/cikk/25306/lengyel-magyar-ket-jo-barat
Az egy évvel ezelőtti repülőgép-szerencsétlenség áldozataira emlékeztek Budapesten Az éppen egy évvel ezelőtt, tragikus körülmények között elhunyt lengyel elnökre, Lech Aleksander Kaczyńskire, és a repülő-szerencsétlenség további 95 áldozatára emlékeztek április 10-én, vasárnap 15 órakor, Budapesten, a XI. kerületi Szombathelyi téren. Az áldozatok temetésének napján ültetett emlékfánál rendezett megemlékezésen részt vett dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Roman Kowalski lengyel nagykövet, valamint dr. Csúcs Lászlóné, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke is. Az áldozatokra minden résztvevő – köztük Kelenföld–Albertfalva megjelent lakosai – egy-egy szál virággal és mécsesekkel emlékezett.

honvedelem.hu/cikk/25059/a-hadjarat-vege:-budavar-felszabadul-
Hermann Róbert történész a tavaszi hadjáratról (6. rész) A magyar hadtörténet egyik csúcspontja. Egyetlen mondattal így lehetne a leginkább jellemezni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratát. A hat csatából álló hadjárat során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az alig egy éve létező honvédsereg képes reguláris haderőként működni, s komoly ellenfélként felvenni a harcot a császári alakulatokkal.

honvedelem.hu/cikk/25207/„egy-tisztnek-mindent-tudnia-kellett”
„Egy tisztnek mindent tudnia kellett”
Idén február 1-jén hivatalosan is megalakult a MH Ludovika Zászlóalj, amely a történelmi hagyományoknak megfelelően a magyar honvédtisztek alma matere kíván lenni. A jelenlegi képzésről már többször is szóltunk, ezúttal azonban – némileg rendhagyó módon – egy régi ludovikással, vitéz Káplán György nyugállományú alezredessel elevenítjük fel az Akadémia múltját.

honvedelem.hu/cikk/25286/„sohasem-lehet-eleg-koran-elkezdeni…”
„Sohasem lehet elég korán elkezdeni…”
Gyermekzsivajtól volt hangos a napokban a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság salgótarjáni Toborzó- és Érdekvédelmi Irodája. A Salgótarjáni Összevont Óvodák Mesekert Tagóvodájának óvodapedagógusai ugyanis azt kérték a katonáktól, hogy huszonöt óvodás meglátogathassa az irodát, és megismerkedhessen a katonák életével.



Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.