A leggyakoribb hiányjelenség, a népesség kb. 30%-a érintett. A legtöbben közülük nők, de a vegetáriánusok is veszélyeztetettek. A vasat a szervezet nem tudja saját maga előállítani, de a vörösvértestek (hemoglobin) képzéséhez és a sejtek működéséhez elengedhetetlen. A szervezet naponta 1-2mg vasat veszít, amelyet a táplálékból kell pótolnia. Ennek a mennyiségnek a rendszeres napi pótlásához átlagosan 10-20mg táplálékban lévő vasra van szükség (mivel nem 100%-ban szívódik fel.) Tovább is van: Vashiány I. http://www.piacterpatika.hu/component/content/article/35-altalanos/198-vashiany-i.html#ixzz1JJkCaOLJ

Forrás: piacterpatika.hu
Feltöltő: PiactérPatika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

makula
Aki ilyen jellegű problémával küzd az tudja, hogy van rá megoldás. Nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Fontos, hogy ha orvosolni szeretnénk a hiányt akkor a megfelelő készítményt válasszuk. Sok minden megtalálható a piacon de nem mindegy, hogy az milyen forrásból származik. Azt ajánlom mindenki járjon nyitott szemmel és füllel. A saját érdekében vizsgáljon ki mindent. Saját tapasztalat és megvan a megfelelő ami megoldja a vitaminhiányt.
qxy
Azt hittem erről a vas hiányról is a romák tehetnek.
csutak
Azért az anémiáról nem csak a net alapján kellene tájékozódni!
Sok, mondhatni az infók 95%-a, baromság!
Tessék megnézni, hogy az üreges csaontok hogy állnak, medence csont állagát ellenőrizni és ha ezekkel nincs gond, akkor át kell szervezni a táplálkozást.
Nagyon utálom és ellenzem az ilyen olyan (tőlem a Ciba terméke is lehet!) "multivitaminokat" és egyéb összerakott vitaminnak nevezett molekula halmazokat.
Egyet jó ha tudunk, a víz és a benne oldott anyagok információ hordozók.
Tehát az élő anyagot semmi nem pótolja!
Tessék disznómájat enni, megfelelő tálalásban.
Dr.luigilongo60
Akinek vashiánya van, szopogasson fűrészlapot.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.