A médiatörvény miatt leminősítette Magyarországot a Freedom House

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Csubaka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Ezeket a minősítőket is valamilyen érdekcsoportok működtetik.
bra048
@Csubaka: A helyzet még nem súlyos, de július 1-től, amikor a szankcionálási lehetőségek életbe lépnek majd sok minden be fog következni. Ezért az a jó irány,ha a
kommentálási lehetőségeket külhonos országokba telepítik. Ebben az esetben a magyar kormány lehetőségei nagyon korlátozottak. Nem hiába kilincselt a Pintér Sándor-aki egyébként bizonyítottan bátor ember- viszonosságért külföldön. Egyébként le a kalappal a Pintér előtt. A tüntető fegyveres testületi küldötteknek mert szólni. Ez nagy kockázattal járt a testi épségére nézve, nem beszélve a "téren" elhangzó bekiabálások dehonesztáló tartalmáról. Én csak egyet nem értek. Pintér Sándor egy gazdag vállalkozó. Ebben az esetben pedig nincs szüksége ilyen helyzetek megélésére.
marlin
@Csubaka: Miért?? Te mit vártál??
www.youtube.com/watch?v=H8EJOez9i_M&feature=player_embedded#at=41

@gabrella: Ugye, az általad említett érdekcsoport a zOrr bán-Semmilyen kormány, aki ezt a leminősítést is "összehozta"??
Csubaka
@marlin: Igen! A Bikini asztalon levő söre a sajtószabadság minősítése. Gratula

Ellenben ajánlom az alábbi linket! A Freedom House saját oldala!

translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.freedomhouse.org%2Ftemplate.cfm%3Fpage%3D251

Népszabadságos megmagyarázós, átértelmezős helyett!
Itt a 2010-es évtől visszamenőleg 2002-ig magad is meggyőződhetsz Magyarország minősítéséről.
Csak érdekesség képpen említem meg, hogy Olaszországot messze rosszabra (33) Franciaországot ( a szabadság szimbólumát !!!) hozzánk hasonlóra (23) míg Ausztriát és Németországot valamivel jobbra (21-19) értékelte a Freedom House.
Akkor meg mi a f....szt sít megint a Népszakadtság?????
csutak
@Csubaka: Most bújt ki belőled a fideszes propagandista!
Bocs, de én is elolvasok szinte mindent a magyar hírlaptól a barikádig, tehát meg tudom itélni a szöveg hovatartozását!
csutak
Amúgy vicces dolog (finoman fogalmazva!) egy gugli fordítóra hivatkozni!
Csubaka
@csutak: Mi a vicces benne? A statisztikai adatokat a fordítás átírja??
Csutak! Nem véletlen a cikk!!!!
Az a legnagyobb szar ebben a FIDESZ elleni folyamatos információ háborúban, hogy ész nélkül olyan híreket röptet meg a baloldali média amelyek perceken belül cáfolhatók!
Már pedig hitelesség nélkül ki és kit akar meggyőzni?
Azt hiszitek változott bármi is mert egyre hangosabban szídjátok a FIDESZ-t.
Nézd meg az utóbbi előrehozott helyhatósági választásokat! Egy kivétellel mindent a FIDESZ, vagy a hozzá köthető függetlenek nyertek....
Tudod a "falusiak" többsége úgy gondolkodik,hogy megnézi ki kiabál. Aztán a kisfröccséjért nyúl és hátradől a székében.
Don Quijote
@Csubaka: elfelejted azt a fontos tényt, hogy az emberek több mint fele magasról szarik a politikára, az olyan elvakultak mint a te fajtád még mindig isszák a barna vezér agymenéseit és szavaznak rájuk.Nem sokára úgy fogsz elhallgatni mint inkvi tette. A népharag elsöpör benneteket..............
Csizmás Kond
@Don Quijote: Ugye az olyan elvakultak mind te azok mindig tudják a tutit ? A söprést inkább hagyjad, főleg hogy már a lapátra kerültetek.
Don Quijote
@Csizmás Kond: te is mész a levesbe.......
Csubaka
@Don Quijote: Aha!!! Értem! Te vagy a NÉP!!!!
Félre érted a helyzetedet és nem gondolod át saját mondataidat sem.
Az "én fajtám" szerintem közel nem azonos azzal amit te képzelsz, és attól, hogy tehetetlen dühödben fenyegetőzöl nem vagy sem erősebb, sem meggyőzőbb!!
Azon kívül, ha a ZEMBEREK több mint fele szarik a politikára, akkor a másik felének a többsége valószínűleg nem ért egyet veled! Hogy miért nem???
Na ezt kellene átgondolnod!
Don Quijote
@Csubaka: igen én panelproli vagyok ,tudod mit jelent cigány gazdád használta nemrég.
Nem fenyegetőzöm nem vagyok jobbos,az rátok jellemző. Van még legfeljebb három évetek és máris nick nevet fogtok változtatni.Nekem az elmúlt 20 év nem volt jó de most a lehető legszarabb,ezért aztán kicsit keményebb a véleményem,ugye nem baj??
Az a 20% aki még kitart nálatok hát legyen.........
Csizmás Kond
@Don Quijote: Nem vagy jobbos, érthető, csak az nem, hogy ha megbukik a Fidesz akkor kit képzelsz a helyébe ?....ha csak nem a rángatózó Ferencedet új köntösbe.
Don Quijote
@Csizmás Kond: Csacska macsek te nem tudsz másban gondolkodni mint pártban??nem látod hová vezet??
Tudod ha otthon elromlik valami szakembert hívok, nem a piacra megyek tanácsért a kofákhoz! Civil szakembereket a parlamentbe, picsán rúgni az összes pártkatonát a hivatalokba!!!
Csubaka
@Don Quijote: Cigány gazdás neked van barátom!
Panelproli vagy??Fogalmad nincs arról, hogy mit jelent az. Viszont valami igen furcsa betegségben szenvedhetsz, vagy a bádoglemez szoríthatja az agyadat azért nem vagy képes felfogni, hogy nekem nincs sem cigány, sem táncoslábú, sem mellényes gazdám!

Don Quijote
@Csubaka: Ne mondd már hisz rászavaztál,pedig akkor is cigány volt......:DD
Csizmás Kond
@Don Quijote: Nahát...ez igen. ...és mond úgy civilekül kiket gondoltál el, akik kormányt is tudnának alakítani...meg valami egységes programmal előállni....vagy csak írtál ha már ott előtted a billentyűzet ?
Csizmás Kond
@Don Quijote: Értelek....most ők a sorosak, szerinted.
Don Quijote
@Csizmás Kond: nem, a György a Soros:DD
Csizmás Kond

@Don Quijote: És az a kormány hogy működne, mindet a népszavazásra bízna ?
Don Quijote
@Csizmás Kond: Macsek! tavaly amikor a fülkében forrongtál, tudtad hogy kiből fog állni a kormány?? A lózungokra szavaztál oszt jó napot, most meg tőlem akarod hallani a frankót?? Gyorsan feküdj le nem vagy kialudva.....
sasi1115
@Don Quijote: Az a téma túlságosan zsenánt.
Don Quijote
@sasi1115: agyam eldobom , a balfaszokra szavazott most meg tőlem akarja megtudni mit kellett volna tennie:-))
marlin
@Csubaka: Csubika!! A 108%-nál valamivel jobb, de ekkora "böszmeséget", ilyen bunkó módon a szocik sem csináltak!!

"A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint 666,2 milliárd az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli április végi hiánya, mely az éves előirányzat 96,9 százalékát jelenti - írja a Hírszerző.
A helyi önkormányzatok nélkül ennyi a hiány!"

Kedves sötét oldal!!
Most lehet vinnyogni, lehet lengetni nagy odaadással a zászlókat, és a pap példáján felbuzdulva lehet befizetni a millákat a Viktor és barátai KFT-be!"
csutak
@Csubaka: ma, 10:48
Ez már olvasható általam is, mert a gugli fordítás helyett összebarmolta!
Már csak azt nem értem, hogy jönnek ide a terroristák?
"Although the terrorist attacks of September 11 and the ensuing war on terrorism tested conditions for the media in a variety of ways, press freedom emerged intact by the end of 2001. This past year saw slight overall gains for press freedom as measured by the Freedom House ratings, which categorize countries as Free, Partly Free, or Not Free. In 2001, a higher number of countries, 75 (40%) out of 187 surveyed, rated Free than at any time in the past decade, improving upon last year's total of 72. The number of countries rated Not Free, 61 (33%), is the lowest since 1996. Fifty countries (27%) are rated Partly Free in the current survey.

Significant improvements, as registered by a shift in category, outweighed significant declines during 2001. Four countries-Cape Verde, Ghana, Peru, and Vanuatu-moved up in category from Partly Free to Free, while Congo (Brazzaville) and Niger moved up from Not Free to Partly Free. There were only three negative category changes; Mongolia moved down from Free to Partly Free, and Bangladesh and Haiti moved down from Partly Free to Not Free.

In terms of population, 22 percent of the world's inhabitants live in countries that enjoy a Free press, while 40 percent have a Partly Free press and 38 percent have a Not Free press. The percentage of the world's population with both a Free and Not Free media increased, by one and two percentage points respectively, while the percentage of the population with a Partly Free press dropped by three percentage points.

The five worst-rated countries in 2001 were Burma, Cuba, Iraq, and North Korea (all tied with a score of 96), followed by Turkmenistan with a score of 91. In these states, independent media are either nonexistent or barely able to operate; the role of the press is to act as a mouthpiece for the ruling regime, and citizens' access to unbiased information is severely limited.

Events in 2001 focused attention on the Islamic world. An examination of countries that have majority Muslim populations demonstrates that in most, the media are Not Free. Out of 46 such countries, only one-Mali-has a free press. Fourteen (30%) have media that are Partly Free, while in 31 (67%) the media are Not Free. Given the importance of the press in shaping public attitudes towards one's own government, as well as towards the actions of globally significant actors such as the United States or the Al-Qaida terrorist network, these figures deserve further attention."
Január
Egy bizonyos fórumnak a tagja vagyok, eddig az volt a gyakorlat, hogy a hozzászólások nagy része megjelent a helyi lapban, mostmár ritkán jelennek meg a hozzászólások valamilyen okból.
Csubaka
@csutak: Ha elolvastad akkor szerintem érted is. A terrorizmus elleni küzdelemben a szabadnak kiáltott világ sajtókban is meghatározott mértékű korlátozásokat kellett bevezetni.Volt ilyen kritika pl. éppen a Google Earth esetében éppen a nagy felbontású képek földrajzi koordinátái miatt, melyet állítólag éppen az Izraelt ért rakéta támadásokban használtak állítólag az arab terroristák. De határt kellett szabni a sajtó azon megnyilatkozásainak is amelyekkel egy-egy a terrorizmus elleni harc várható eseményeit szellőztették meg. Érdeke téma a Wikileags esete ami ugye "nem a sajtó szabadság csorbítása????"
De az egyes országok, népek eltérő kultúrájából adódóan a szabadság fogalma, értelmezése is eltérő. Ez még nem jelenti a hatalom sajtó korlátozási gyakorlatát csupán az adott nép, társadalomnak és törvényeinek és tűrőképességének határait.
marlin
@Csubaka: De hát ugye Magyarországot minősítették le, mert a "nemzetközi minősítők" (szándékosan nem pontosítok) szerint sincsenek meg az egyes emberi jogok gyakorlásának feltételei!!
Érted?? Ahol a Fidesz(?) hozza a törvényeket (és nem az arra feljogosított szervek), ahol a rendvédelemnek demonstrálni kell a szerzett(!) jogaiért, ahol a rendőrséget egyes politikusok megakadályozzák a feladatai ellátásában, ott sajnos kezdhetünk aggódni a további "lesűlyedés" miatt!!
Ha a "szépreményű, ám tehetségtelen" közgázzseni ötleteivel tovább terelgeti az országot a XIX.sz-i Albánia szintjére hamarabb elfogy a magyar nép(!) tűrőképessége mint azt legsötétebb álmaitokban képzeltétek!!
Csubaka
@marlin: Nem, nem értem, mert az a szervezet amelyre a cikk hivatkozik még nem tett közzé semmiféle leminősítést.Mindazon túl, ha olvastad, akkor az EU számos országa teljesen hasonló néhány pedig a mienknél is rosszabb értékelést kapott. A leminősítés azt jelenti, hogy a "szabadból" a "részben szabad"-ba kellett volna kerülnünk,de ettől messze vagyunk. Az olaszok viszont a "részben szabad" csoportban vannak.
Az értékelés nem az ország gazdasági helyzetét jellemzi, hanem a média szabad, politika és gazdaság mentes működését. No, ez utóbbiban talán jobban kellene vizsgálódni és több ponton lehetne kifogást találni. Egész Európában!
marlin
@Csubaka: Csubika!!
Akkor szerinted semmi gond!! "Tovább a Lenini úton"!!
Csak hát a XXI. században Európában már nem az a trend, amit a foxi-maxin tanultatok!!
Csubaka
@marlin: Komolyan kezd meggyőződésemmé válni, hogy elírtad a neved.
Marlin = Marilyn
Tisztára szőke nős a stílusod.

Hogy tudd! A Csutak tanult a foxi-maxin, én a Commeniuson és PMMF-en töltöttem némi időt.
Az európai trendről mit tudsz? Én úgy tudom, hogy még mindig nagy népszerűségnek örvend az alkotmányos monarchia és a királyság!
marlin
@Csubaka: Aztán te minek jártál a Comeinusra?? Moslékért??
Azt meg ugye tudod, hogy miért lila a szőke nő köldöke??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.