A Jobbik kíváncsian várja, hogy a kormány érvényesíti-e a kormányközeli cégekre és fideszes önkormányzatokra is a január 26-i kormányrendeletben ígért szigorú szabályozást az állami támogatások juttatása esetében - írja szerdai közleményében Bertha Szilvia ellenzéki országgyűlési képviselő.

A jobbikos politikus emlékeztetett rá: a kormány múlt heti rendelet értelmében például bizonyos munkaügyi jogsértések, mint fekete foglalkoztatás,  vagy a bérek utáni és egyéb közterhek fizetésének elmulasztása esetén a munkáltató elveszítené a jogosultságát. Bertha Szilvia szerint ez a kezdeményezés támogatható lenne "normálisan és alacsony korrupciós szinttel működő gazdaság, államigazgatás, igazságszolgáltatás esetén".

Csakhogy a Jobbik szerint az is kérdés, hogy miként gondolja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter például a dolgozók bejelentésére és a közterhek fizetésére vonatkozó kitételt, miközben köztudott, hogy a Pest megyei önkormányzatnál sem fizetik rendesen sem a béreket, sem a közterheket a dolgozók után, a Pest megye közgyűlésének elnöke pedig Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő. Ráadásul a kormány ugyan papíron átvette január 1-jével a megye tartozását és ennek fejében a tartozást közel két és félszeresen meghaladó vagyont, azonban azóta sem rendezték még a bérközterhek felhalmozódott hátralékait sem - írja Bertha Szilvia.

A Jobbik kíváncsian várja, hogy a kormány politikája a "vizet prédikál, bort iszik" tipikus esete lesz-e vagy a kormányrendelet végrehajtása kiterjed majd a kormányközeli cégekre, fideszes önkormányzatokra is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Megoldják a fiúk! Majd úgy lesz, mint a mesében amikor az okos lány azt mondta: Itt van felség, hoztam is meg nem is és szabadjára engedte a galambot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.