Zelenszkij egy videóüzenetben érzelmesen azt mondta, szeretne újabb, jobb fegyverrendszereket kérni, hogy minél hamarabb lelőhessék az oroszok bombáit, harci repülőgépeit. Az ukrán elnök szerint így kerülnek közelebb a békéhez.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Telegram-bejegyzésben kijelentette, hogy Oroszország több mint 800 siklóbombát használt ukrán célpontok ellen a múlt héten. Éjszakai videóüzenetében érzelmes beszédben újból jobb fegyverrendszereket kért – írja az mfor.hu.

Videóüzenetben kér sürgősen új fegyverrendszereket Zelenszkij – Oroszország több mint 800 siklóbombát használt ukrán célpontok ellen

Zelenszkij ukrán elnök újabb és jobb fegyverrendszerekért könyörög/Fotó: MTI/AP/Keystone/Alessandro Della Valle

„Minél hamarabb segít a világ nekünk lelőni az ezeket a bombákat indító orosz harci repülőgépeket, annál hamarabb tudunk – jogosan – csapást mérni az orosz katonai infrastruktúrára … és annál közelebb leszünk a békéhez”

- szögezte le.

„Különösen a Harkiv régió védelmében az orosz offenzíva ellen bizonyítottuk, hogy partnereink elszántsága valóban segít. Az orosz határmenti területeken végrehajtott csapások segítettek életeket megvédeni. Ugyanígy lesz ez a további döntésekkel is – azokkal a merész döntésekkel, amelyeket meg kell hozni és amelyekre szükségünk van, és amelyekről partnereinkkel tárgyalunk. Az elkövetkező hetekben folytatni fogjuk a beszélgetéseket a szükséges döntések elérése érdekében”

– mondta Zelenszkij.

Vovcsanszkban, Harkiv megyében a harcok az Aggregát Üzem környékére összpontosulnak, itt az ukrán erők megpróbálják kiszorítani az oroszokat a város délkeleti részén található erődítményből. Vovcsanszk továbbra is súlyos harcok tere.

Eközben Kyivvodokanal ivóvizet biztosít a lakosoknak, és nem tervezi a vízellátás megszakítását a fővárosban – jelentette a Kijevi Városi Állami Adminisztráció.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leszögezte: nem tudja, hogyan lehetne 24 órán belül véget vetni a háborúnak, de ha az amerikai elnök-jelölt, Donald Trump terve Oroszországnak tett területi engedményeket tartalmaz, akkor ez „rossz ötlet".

„Ez nem fog működni; nem vezet békéhez sem globálisan, sem Ukrajna és Oroszország között”

- mondta Zelenszkij.

Forrás: mfor.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: a 3 felvonásos elmebeteg ! :) boci,te örültebb mint a szomorú sorsú dán királyfi, hamlet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: a 3 felvonásos elmebeteg ! :) boci,te örültebb mint a szomorú sorsú dán királyfi, hamlet!
Namely
Ez a pöcszongorista ripacs 2 éve mást sem csinál, csak koldul.

@csak úgy...: ezeket ugye "csak úgy" a keleti frontról írod, ahol harcolsz értük...
csak úgy....
@Namely: @Namely: te szegény tudatlan elmebeteg! :)
KisTehen
@csak úgy...: ez a hülye is egyfolytában koldul
KisTehen
@csak úgy...: de nem kap tőlem agyat
sokanvagyunk
Gyorsan megkapta amit kért... Orbán már Kijevben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.