Mivel a rokkantaknak járó juttatás egy idén életbe lépett jogszabály szerint nem végrehajtható, az érintettek nehezen kaphatnak hitelt, ráadásul több pénztári kedvezményről is le kell mondaniuk. A hátrányos változások miatt a mozgássérültek szervezete a PSZÁF-hoz és az ombudsmani hivatalhoz fordult.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Akula
Remélem , Isten hozzásegíti az elvtársakat, az általuk meghozott törvény megismeréséhez, megtapasztalásához. Isten által úgy legyen!
Január
" A bankok a hiteleknél - többek között - az adós jövedelmét tekintik fedezetnek, ha pedig az érintett nem törleszt, akkor az utolsó lépések egyikeként végrehajtással letilthatják egy részét. A rokkantnyugdíjasokat ettől védi meg az új törvény, ezzel azonban el is zárja előlük a hitelezés lehetőségét." Tehát védelmet is jelent a törvény. Nagyon sokan vannak, akiknek a bankok még hitelt nyújtottak, mikor boldog-boldogtalannak adták a hitelt.
Ezt az új törvényt - joghézagot? - most a hiteltörlesztésnél akár ki is használhatják..., ezért nem nyilatkoztak a bankok.
darwin
@Január: Bizony jól írod.Nagyon sok ember röhög most a markába,mert a nyugdíjból eddig levonták a tartozásokat,de akit átminősítettek rehabosra,abból nem tilthatnak le semmit.Megértem a bankokat,mert semmi nem garantálja a kölcsön visszafizetését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.