Két törvénymódosítást is azért fogadtak el szerdán, hogy a Győrbe települt Audi gyárnak ezzel kedvezzenek. A kormány ugyanis az első osztálytól gyakorlatra küldi hozzájuk a szakmunkástanulókat, ezzel együtt kevesebb közismereti órát írna elő számukra. Nemcsak az Audi, de a Siemens is boldog a változtatásoktól, hiszen ezekkel a módosításokkal több százmillió forintot spórol nekik a kormány.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
@szaboria1: Nem fognak, mert minél kevesebbet tud valaki, annál kiszolgáltatottabb, annál könnyebb zsarolni azzal, hogy van a helyedre 100 másik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Elvtárs
@csikknorisz: Jogos! Szeptembertől visszaáll a 3 éves szakképzés. Kevesebb lesz a közismereti órák száma, 8 általánossal már sok szakmát lehet tanulni. Viszont néhány szakma elsajátításának feltétele az érettségi lesz a jövőben (2015). Tehát bővül az "intelligens" szakmák köre. Eddig ilyen volt az eseményrögzítő (fényképész & videós), kozmetikus... Remélem a fodrász is ide kerül hamarosan...
Kutyafüle
@csikknorisz: A szakközépiskolában is így volt. 4 nap tanítás, 2 nap autószerelés egy autójavítóban ( Volán műhely, Afit) Most ezek nincsenek, mennek az autógyárba.
Én a Szentgotthárdi OPELT láttam, nekem nagyon tetszett.
csikknorisz
@Bástya Elvtárs: Hát igen. Ma már szinte elképzelhetetlen lenne, hogy a fodrászlányok meg a kőműves fiúk egy osztályban tanuljanak matekot, magyart, történelmet. Annak idején meg ez teljesen természetes dolog volt. A szakmájukat megtanulták, semmi szükség ahhoz a kétismeretlenes egyenlet megoldóképletének, meg Spiró összesének az ismerete. Hacsak nem szándékoznak valami műveltségi vetélkedőn részt venni, vagy elvakult keresztrejtvénybajnokként brillírozni. Ha valaki szakembert hív, általában nem az hozzá az első kérdése, hogy mikor volt a Rákóczi-szabadságharc, vagy hogy mennyi az Einsteinium atommagjának a tömege, a kőzetlemezek milliárd éves vándorlásairól sem vár részletes beszámolót senki. Ezekre ott vannak az arra tanultak. Nyilván Juhász Árpád geológust senki sem hívná fel csőszerelés céljából, Kiss Pista csőszerelőt meg nem hívnák szakértőnek egy tévéműsorba geológiai problémákról értekezni. Megvan mindenkinek a maga dolga, amivel foglalkozik, ha olyan szerencsés, hogy van mivel foglalkoznia, és pénzt is kap érte.
csak egy dolgozó
14 felett milyen gyermekről hablatyol?Játsszunk a szavakkal? Teljesen rendben van a szakmai gyakorlat,mire végez,munkaképes lesz.Az én időmet kötelező verstanulással cseszték el.Ez sokkal hasznosabb.
mindenlében
Azokat a 14-körüli gyerekeket sem ártana valamiféle munkára okítani, akik gimnáziumba járnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.