A Central Médiacsoporthoz tartozó 24.hu számára kedvező ítélet született pénteken a Fővárosi Törvényszéken az Orbán Viktor miniszterelnök által a hírportál szerkesztősége ellen indított perben. Orbán Viktor több sajtópert is elveszített a közelmúltban hasonló ügyekben.

Az ítélethirdetésen a bíróság 205.740 forint perköltség, továbbá 36 ezer forint állami bírósági illeték megfizetésére kötelezte Orbán Viktor budapesti lakost, Magyarország miniszterelnökét, a Fidesz elnökét. Azért kell fizetnie, mert az ítélet szerint megalapozatlanul citálta bíróság elé a 24.hu szerkesztőségét - számolt be a Media1.hu.

Rájár a rúd Orbán Viktorra a napokban, több dolog sem jött be neki

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Media 1 tudósítójának beszámolója szerint dr. Mikus Zsuzsanna, a Fővárosi Törvényszék bírója megállapította, Orbán nem magánszemély, hanem közéleti szereplő, a róla megjelent cikk pedig egy közüggyel kapcsolatos gazdasági vita. A 24.hu szöveghűen tájékoztatott Hens Reisch, a SPAR vezérigazgatójának a Lebensmittel Zeitungban közölt nyilatkozatáról Orbán oligarcháiról és arról, miért kényszerül a SPAR vezetője vagyonkivonásra Magyarországról.

Az ítélet szerint a felperes sem vitatta azt, hogy az állítások elhangzottak a lapban. Ezekről azután a 24.hu portál objektíven és jóhiszeműen közölt információt lapszemléjében. A lap tehát a sajtótörvénynek megfelelően járt el – állapította meg a bírónő.

Több pert is elveszített első fokon a kormányfő

A miniszterelnök több más lapot is beperelt a SPAR vezérigazgató nyilatkozatának átvétele miatt. Így járt az állítást elsőként szemléző Economx, az Index, a 24.hu, a 444.hu, a Hírklikk, a Klubrádió, a Magyar Narancs, kétszer is az RTL.hu, továbbá a Pécsi Stop. Orbán a pereket elvesztette első fokon, kivéve a Hírklikket, ahol még nem került sor ítélethirdetésre, valamint kivétel a Klubrádió is, amely ellen nyerni tudott a kormányfő (a rádió már jelezte, fellebbezést nyújt be az igazságtalannak tartott ítélet ellen.). A 444.hu esetében elállt a pertől a mai ítélethirdetés előtti napon a miniszterelnök, a több százezer forintra rúgó perköltség viselésére ugyanakkor kötelezte őt a bíróság.

Forrás: Media1.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Valami felemelő dolog ,hogy a jogi doktor miniszterelnök nem tudja a nem jelentős helyreigazítási pereket sikerre vinni.Felmerül a kérdés, hogy egy komplikáltabb, összetettebb ügyben tud e ez a miniszterelnök jogszerű döntéseket hozni, ha egyszerű jogi problémákban is rendre elbukik?Kétségeim vannak e felől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@Horizont: És akkor zavarta el az oroszokat !
Ja nem.
Már vonultak kifelé, megkérték, ne mondja el a beszédében a ruszkikat elküldő részt, megigérte, aztán mégis elmondta.
Már akkor is ganyé volt.
jáger laszló
Erre képes a doki manapság...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Mi lesz most a csuti tahoval, hiszen nincs megtakarítása. Elarverezik a tanyát?
Pusztai
@Yoda69: A felesége nevén lévő vagyon fele az övé, ami közös szerzemény, ez többszáz mrd!!!
több mint 100 ingatlan!!
balos
@rücsü41: Tudod milyen jogon végzett a csúti?Ököljogon!Attól lett ilyen tökkel ütött!
balos
@Pusztai: Teher alatt nő a lánya!Remélem azért megtartja az úthengert,ha átmegy rajta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.