Az indulat és a gyűlölet lángjai még ma is szikráznak, ezért nem szabad, hogy elfelejtsük a vészkorszakot - figyelmeztettek szakemberek a Holokauszt Emléknapján.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
Na meg be lehetne már fejezni végre ezt az "embermáglyázást". Az emberi bőrből készült lámpaernyőkről, emberi zsiradékból főzött szappanról, zuhanyrózsából ömlő gázról is "kiderült", hogy jól hangzó szövetségesi propaganda volt csupán, hogy a németeket minél gonoszabb ellenségnek lehessen beállítani (pedig ahogy az életben semmi sem vagy fehér, vagy fekete, az akkori németek sem voltak mind nácik, sőt a nácik között sem volt mindenki gyilkos vadállat, illetve nem volt rosszabb bármelyik más háborús katonánál, teszem azt, egy mai amerikainál, Afganisztánban, vagy Irakban).
Ugyanígy az elégetett áldozatokról is egyre valószínűbb, hogy csupán az elégtelen egészségügyi és élelmiszer-ellátási viszonyok miatt meghalt foglyok testét semmisítették meg ily módon, hogy megelőzzék a fertőzésveszélyt, és a járványok kialakulását. Az emberi test nem egy darab papír, hogy meggyújtjuk, és fél perc alatt lángra elhamvad: majdnem 80%-a víz, csak rengeteg energia bevezetésével lehetséges elégetni, és a jórészt kalciumból álló csontok még akkor is megmaradnak, amelyeket utána porrá kell őrölni (így csinálják a mai krematóriumokban is). Nem lehet emberi testekből "máglyát" rakni, egy szál gyufával meggyújtani, és nézni, ahogy az egész lángba borul. Hatmillió ember holttestének (azt hiszem, most itt tart a szám; a világháború után még csak kétmillió körül volt) az elégetéséhez annyi energiabefektetés kellett volna, amennyit az egész Német Birodalom területén nem tudtak volna összekaparni, és a németek nem is engedték volna meg maguknak ezt a luxust, főleg nem a háború vége felé, mikor már az egész ország állandó nyersanyag- és energiahordozó-hiánnyal küzdött.
Tehát ez az "embermáglyázás" nem más, mint egy újabb aljas retorikai fogás annak érdekében, hogy még az unokák unokáiban is megpróbáljanak ok nélküli lelkiismeret-furdalást kelteni - természetesen további zsíros "kárpótlások" reményében.
lópicigáspár
Az a baj, hogy az igazi "vészkorszakot" (1998-2002) elfelejtették a zemberek! Az eredménye most teljesedik ki igazán!

Ezzel az állandó ajvékolással meg már igazán tele a tököm! Mi a fene közöm van nekem hozzá, hisz pajzán gondolat sem voltam akkor! Apámnak is még csak a hintalovon járt az esze, nem, hogy Auswitzon!
Gyurcsány Ferike
Igenis mind bűnösök vagytok!
Hisz a magyar nép a mai napig nem kért elégszer bocsánatot azokért a gyalázatos bűnökért amiket elkövetett!!!
Jobb ha tudjátok, ha kétségbe vonjátok a holokauszt (TM) szent és sérthetetlen számadatait bűncselekményt követtek el, továbbá bizonyságát adjátok mennyire náci és fajgyűlölő nép a magyar!
moiszikf
@Gyurcsány Ferike: Mi van akkor,ha kétségbe vonom a 600000 áldozatot,mert szerintem TÖBB volt? Akkor is jár a bünti? (A "kiválasztottaknak" csak 2 áldozatot kéne elismerni,Jézust és Solymosi Esztert,de az se megy.)
Csizmás Kond
Soha életembe egyetlen zsidót sem bántottam, de az állandó rinyálásuk miatt a jövőre nem merném megígérni.
csikknorisz
"A vásárhelyi zsinagóga órája egyébként a mai napig azt az órát és percet mutatja, amikor a városból elhurcoltak több mint hétszázezer zsidót." 700000? Ekkora metropolisz lett volna Hmvásárhely?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.