A régió országaiban jórészt már lezajlott az a folyamat, amibe a jelek szerint a második Orbán-kormány idén belekezdett: a mezőgazdasági birtokszerkezet átalakítása, egy oligarchasztikus jellegű nagybirtokosi réteg kialakulása. A parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke szerint az osztatlan közös tulajdon a hazai helyzet rákfenéje. Régiós körképünkből kiderül: szinte mindenhol megpróbálták kijátszani a korlátozó szabályokat, többnyire sikerrel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@lópicigáspár: Nem az a baj,hogy "ezek" most összelopkodják - vissza adják azok önként,csak "szépen kell kérni" - hanem az hogy nem fogják művelni,csak üzletelnek vele. 2014 után,többszörös haszonnal el fogják adni,külföldieknek. Tőlük már mocskos nehéz lesz "szépen" visszakérni.
kamazuka
@moiszikf: Ha elmész nyaralni!Ajánlok egy szép országot!
Horvátország!
Van ott egy sziget,Pasman-nak hívják.Hosszas 5 km,es gyaloglással föl lehet sétálni egyik hegyenék a tetejére.Már menet közben látható érezhető,a víz hiánya a szikla sziklahátán tobzódó a nincs,de ha van is csak kemény harccal a természettel vívott győzelem,mely a kiskertek szerény méretét mutatja látszani.Ott a közel 40 FokCelsiuson látszik,és döbbenhetsz rá,hogy nekünk a kárpát medencében mink van,hogyan nem tudjuk értékelni a jó földeket,a folyókat a sok esőt az enyhébb forróságokat.Míg sokan csak segélyért állnak sorban és udvarukat kertjeiket felveri a gaz,és sírnak hogy nincs munka,addíg a kapa,gereblye csak egy lezsírozott eszköz a sufnikban.
Kétség nem férhet hozzá vannak közelkeleti,nyugateurópai országok,hol a víz kics,mi hagyjuk elfolyni a tengerbe,ráadásúl kormányszinten tudatosan még fizetteni óhajtanak ha folyóból vizet mersz kivenni öntözés céljára,de sírnak,mint a sebesvalagu kódis,,hogy kevés a csapadék.Már már látom,hogy két csatorna épűl a duna-tisza közén a két nagy folyóinkkal összeköttetve,és hatalmas több száz hektáros üvegházakban termelik a zöldséget.A lényeg az hogy mely ország zászlaja alat leszel majd rabszolga Te Oh,magyar!
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni.Agráregyetemek tanították,ha még most is,hogy csapadék hiány leküzdésére az ezüstbromid anyag bizonyos magasságba való kijuttatása,bőséges csapadékot eredményez.Hogy ez a megoldás drága ,arról nincsennek kétségeim.Nagyon drága!
Afelől már nincs kétségem,hogy ahaza földjét hogyan akarja megszerezni az idegen hatalmasságosok közössége.Ez egy föld,ingatlan biznisz!
lópicigáspár
@kamazuka: Nem is tudtam, hogy együtt őriztünk libát! Amíg én nem sértegetlek, te se tedd! Ha meg nem tudod sértés nélkül elmondani a véleményed, akkor inkább tartsd meg magadnak!
moiszikf
@kamazuka: "Míg sokan csak segélyért állnak sorban és udvarukat kertjeiket felveri a gaz,és sírnak hogy nincs munka,addíg a kapa,gereblye csak egy lezsírozott eszköz a sufnikban."

Az iskolában,gyerekként már egész hamar megtanuljuk,hogy Hazánk milyen adottságokkal rendelkezik. Ehhez képest,felnőve a többség nagyvárost,jól fizető irodai munkát,kényelmet biztosító infrastruktúrát szeretne. Mindent amire szüksége van,megvenni akar,előállítani semmit,mert ez így "modern". Különben is,a "földtúrás" nem illik a "fenntartható fejlődés"-ről alkotott képbe,hacsak nem nagyüzemi,gépesített,agyon vegyszerezett,emberi erőt minimálisan igénylő. A fejlődés meg egyébként is attól fenntartható,hogy irány és üteme,mindig az emberiség valós igényei szerint alakul. Ad abszurdum,akár "vissza"-irányú is lehet.
kamazuka
@lópicigáspár: Meg kell,hogy kövesselek!
Nem akartam rossz szándéku lenni,ezért elnézésed kérem!
lópicigáspár
@kamazuka: Tisztelem az egyenes embereket! Nincs harag! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.