Ma ünnepelné századik születésnapját Kádár János, aki a szörnyű múlt ellenére a mai napig hazánk egyik legnépszerűbb politikusa. Kádár János a magyar történelem talán valaha volt legellentmondásosabb alakja; személyét ma is éles viták övezik. Egyesek szerint kemény diktátor, véreskezű gyilkos volt ő, mások a nép vezetőjének, szolgálójának tartják. Kétszer ült a magyar a miniszterelnöki székben, s ennél is többször börtönben. Az MSZMP főtitkáraként hazánk első embere volt, s az 1957 és 1989 közötti időszak az ő nevével fémjelezve, Kádár-korszakként vonult be a történelemkönyvekbe. ... Az 1956-os kemény megtorlás ellenére a Gfk Hungária Piackutató Intézet felmérése azt mutatja, hogy az 50 év feletti lakosság mintegy 80%-a visszasírja a gulyáskommunizmus éveit. A negyvenes éveit taposó válaszadók véleménye megegyezik idősebbekkel, mintegy háromnegyedük gondolja úgy, hogy boldogabbak voltak a rendszeváltás...

Forrás: kulturpart.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Azok szidják legjobban akiket abban a rendszerben az állam taníttatott ingyen.A mai 20évesek elsem tudják képzelni milyen jól éltünk az átkosban volt lakás,kaja,munkahely,lehetett tervezgetni. MA???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.