A magyar történelem legvéresebb és legsúlyosabb megtorlása a pontosan száz éve született Kádár János nevéhez fűződik. Az 1956 utáni elnyomás persze nem Kádár találmánya volt, a szovjet hatóságok nélküle is elkezdték az eljárásokat, de aztán gyorsan átvette az irányítást a magyar pártvezetés.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
A Moszkvából kézivezérelt proletárdiktatúra nemigen hagyott Kádár számára mozgásteret az 56-os eseményeket követően. Kádár semmivel sem volt "károsabb" jelenség a magyar népre, még közvetlen 56 után sem , mint az a 90-es évektől regnáló, a Magyarországot lebontó, pártjelmezekbe öltözött maffiagarnitúra, akik a mai napig zsarnokoskodnak felettünk. Én személy szerint örülök, hogy életem szebbik felét a kádár rendszerben élhettem le!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Székely és a felesége egy szekéren utaznak.
Egyszercsak nagy vihar támad. Tőlük 100 méterre lecsap a villám. Azt mondja
a székely:
- No-no.
Megint lecsap a villám tőlük 50 méterre. Újra megszólal a székely:
- No-no!
Lecsap a villám ismét, agyoncsapja az asszonyt.
Mondja a székely:
- No, azért!
esdi
Miután a rendszerváltás olyan hatással volt rám, hogy lassan már Rákosit is rehabilitálom, Kádárral kapcsolatban nekem csak egy kérdésem van: Embertömegek részére konszolidált aranykort hozott, miért felejtették ezt el ...Lakást kaptak, tanulhattak, munkájuk volt, amit kinéztek maguknak arra spórolhattak, nyaralni járhattak, emberként kellett bánni, és beszélni is velük, a munkajog működött ... És mégis. Nem értem.
a Pepita
@esdi: Ezen én is sokat törtem a fejem. Arra jutottam, hogy az emberi természet az oka. Főleg a magyarok örökös elégedetlensége, nagyravágyása, hogy soha nem tudja értékelni a jót. Mert mihez vagy kihez mérten éltünk mi jól? A románokhoz, albánokhoz, bolgárokhoz, oroszokhoz képest igen, de mi úgy szerettünk volna élni mint a svédek meg az NSZK-sok, de legalábbis mint az osztrákok...Nyugatra szakadt hazámfia mondogatta mindig amikor itthon volt: ti nem is tudjátok, milyen jól éltek...Fanyalogtunk rajta. Egy húsz éves fiatalnak meséltem a minap, hogy volt idő amikor a munkahelyek kinyalták a seggedet, csak méltóztass tanulni. Tanulmányi szabadságot kaptál, munkaidő kedvezményt, mindezt ingyen. Hát hitte is meg nem is...
gabrella
Nem az emberek akarták a rendszerváltást. A vezetők közül páran kiagyalták,hogy adjuk el az országot és véghezvitték.
KöBüKi
@gabrella: A rendszerváltásra szükség volt!!!Ez tény!Ahogy végrehajtották,arra nem.!!!Antall úr és az MDF győzött,de csak kisebbségi kormányt tudott alakitani,és semmit nem tudott végrehajtani,ahogy elhatározták!!És innen fakad a fütykösök legnagyobb gazembersége!!!Csak vissza kell emlékezni!!!
A másik nagy gazember a SZDSZ /csomó büdös zsidó,akik mindent megtettek a saját gyarapodásukért/ és mellettük a maszop.csak kispista volt.!!!
Nem véletlenül mondom,hogy csak egy MÉG BE NEM SÁROZÓDOTT CSAPAT TUD RENDET TEREMTENI,FELTÉVE HA NEM EGY CSOMÓ UJ GAZDAGOT KELL CSINÁLNIA.!
Először is!- egy hónapra lezárni a határainkat,és a csomó gazemberrel visszahordatni az ellopott vagyont.!Aztán mindegyik pártból akik ebben részt vettek,az első ezret kérdezés nélkül főbelőni.!!!Még bőven sorolhatnám,de minek.!!!
barew7
@KöBüKi: A "rendszerváltás" 1978-ban kezdődött, amikor beléptünk a világbankba. A változásokat fokozatosan, precíz tervezéssel a nyugati pénzhatalom vezényelte le. Nem voltak az említett politikusok mások, mint kollaboráns kis cselédek, akik eladták a hatalmas csalást az üveggyöngyökért megvehető, szándékosan naivitásban tartott magyar népnek.A bécsi hűtőláda vásárlási menetek a valutakészlet kisöprését, az ország teljes gazdasági ellehetetlenítését szolgálták az MSZMP-s Németh Miklós és bandája hazaárulásának köszönhetően. A beigért jólét helyett szétverték az egész országot tokostul - vonóstul szétrabolták, szétrabolják. Megszünt másfél millió munkahely, a nemzeti vagyon elpárolgott, a belső piacainkat is nagyrészben átvették a multik, lebontottuk a honvédséget, megszüntettük a sorkatonai szolgálatot. Mint jóféle öngyilkos ennél többet már csak a termőföld, és a vízkészlet elherdálásával árthatunk magunknak. Igy esetleg még a Moszkvánál is pofátlanabb EU, valamint a mindenható piacok elvárásainak megfelelhetünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.