Felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől szerdán Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár.

"Három megfontolás szól amellett, hogy ugyanazt folytassam, amit az elmúlt két évben végeztem, ennél sokkal több - huszonhat - szempont pedig amellett érvel, hogy változtassak és más feltételek közt próbáljam tovább szolgálni az eddig fontosnak tartott értékeket és ügyeket" - írta lemondásának okairól az államtitkár az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Szőcs Géza hangsúlyozta: irányítása alatt a kulturális államtitkárság tisztességes munkát végzett az elmúlt két évben. "Általános elismeréssel zártuk az uniós elnökség fél évét. Számos kultúrdiplomáciai sikert könyvelhettünk el, és befolyásos barátokat szereztünk országunknak az ellene folytatott legbrutálisabb agresszió időszakában. Nélkülünk ma sem 1956-os Intézet nem volna, sem Concerto zenekar" - tért ki az eredményekre.

A ferihegyi repülőtér nem Liszt Ferenc nevét viselné, és a Liszt-év is szerényebben alakult volna. "Peking legfontosabb múzeumában nem állíthatott volna ki több mint harminc kortárs magyar képzőművész, elindítva a kínai műgyűjtők érdeklődését irántunk. Általában, a magyar politika ázsiai nyitásában fontos szerepet játszottunk" - sorolta.

Szőcs Géza emlékeztetett arra, hogy az államtitkárság szerepvállalása nélkül az ország szegényebb lenne egy Stradivarius hegedűvel és a budapesti Délkelet-ázsiai Aranymúzeummal. Fontos filmeknek biztosítottak támogatást, és Budapest ez évtől a Végh Sándor tiszteletére szervezett emlékversenyek helyszíneként is felkerül a térképre - tette hozzá.

Szőcs Gézát - az Orbán-kormány többi államtitkárával együtt - 2010. június 2-án nevezte ki posztjára Sólyom László akkori köztársasági elnök.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
L. Simon László lesz az új kulturális államtitkár.
Egy kis gyöngyszem erről "kultur embertől "
egyenlito.blog.hu/2011/03/29/szetb_ott_kur_k_seggerol_versel_a_mediatorveny_atyja
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
overdose
1972-ben született úgy néz ki mint egy 60-éves! egyébként igy kell feljebb jutni!
silber13
És mondá törpe, csúti Lancelot: " Te Gejza! Te most rögvest lemondasz. De aztán tartod ám a pofád! Ha így teszel, lészen belőled megbecsült főtanácsadóm! " És lőn!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.