Drasztikus nyugdíjcsökkentést javasolt Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy hétvégi televíziós műsorban, mivel szerinte egy elöregedő társadalomban nem lehet megtenni, hogy nem nyúlnak hozzá a nyugdíjkiadásokhoz. A hvg.hu által megkérdezett szakértők szerint a nyugdíjak már a korábbi években is komolyan vesztettek reálértékükből. A kormányközeli tanácsadó cég vezetője által javasolt további, azonnali csökkentés pedig elképzelhetetlen a nyugdíjasok tömeges elszegényedése nélkül. A kormány már sok mindent tett a kiadási oldal lefaragásáért, azonban még lenne mit tenni, a kiadási oldalon drasztikusabb vágásra lenne szükség, főleg a szociális kiadások esetében - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke az M1 Lényeg című közéleti magazinműsorában. A közgazdász szerint a népesség elöregedése miatt szükség lesz a nyugdíjkiadások csökkentésére. Heim szerint bizonyos intézkedésekkel a probléma megoldását időben el lehet halasztani, viszont a rendszerben lévő...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Most akkor hogyan is állunk.AGKI ? Heim nyugdíjelvonást javasol, mondván nincs
pénz ,most meg nyugdíjpótlást ígér a kormány. Legalább beszéljétek meg OV.-val mit is kell hazudozni.Egyetértek a kormány sok mindent tett,csak az emberek elszegényesedése irányába. GKI.vezéreként nem azon kéne törni-ennyi pénzért- a picinyke agyát,hogyan lehetne a gazdaságot fellendítenie,munkahelyeket teremteni? !!És még ő az intézet vezetője! LE VÁLTANI.3 hónap munkanélküli segély után munkanélkülivé tenni,had élvezze a majdnem 2millió ember gondját saját magán.Hátha megjönne az esze !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a Pepita
Ez a produkció már nagyon gyengus volt, fáradnak a fijjúg...Fognak a készletből egy majmot, mondatnak vele egy nagyot, aztán szakmányban cáfolják...
www.pupublogja.hu/2012/07/nyugodt-nyugdijas.html
a Pepita
@gibgab: Bocsi, látom te már betetted...
kkalman
Bátorság próba fityisz módra. Minden választás eredményét nagyban befolyásolták a nyugdíjasok szavazatai. Így lesz ez 2014-ben is. Lehet csökkenteni a nyugdíjakat, és közben fel lehet készülni a totális bukásra.
Csak így tovább fityisz, a politika szemetesedénye felé!
kukac50
@kkalman: Még nem tudták eldönteni,hogy csökkenteni kell vagy emelni.
Nagy a tét,és ezt valami kiszámolós játékkal majd eldöntik.
Minden döntés hasra ütés szerűen zajlik,várják,hogy mit reagál a Nép a bejelentésekre.
overdose
Ezek a mocskok bezzeg a maguk fizetését csak emelik ! költsék koporsóra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.